Hae
Jennyfer

Päivä ”Oskarin” kanssa

Minkälainen on päivä 5,5 viikkoisen ”Oskarin” kanssa? Valitsin sattumanvaraisen päivän, josta päätin pitää tarkkaa kirjaa tapahtumineen. Dokumentoimani päivä on viime viikon perjantailta (19.10.2019) ja se sattui melko tapahtumarikkaaksi, eikä meidän arki ja elämä onneksi ole näin touhukasta ja toimeliasta, kuin harvakseltaan. Lisäksi ”Oskarille” sattui erityisen levoton päivä, jotka niin ikään ovat olleet tähän asti todella harvassa. Minun tämän hetkiset kotiäitiyteni päivät ovat täynnä vauvanhoitoa ja kaikenlaista kotipuuhaa, jota voi sanoa hyvällä omalla tunnolla täydeksi työksi. Koen olevani elämäni unelmaduunissa juuri tässä ja nyt. 

05:00 ”Oskari” herättää nälkään. Herään herkästi hänen pienimpäänkin narahdukseen, vaikka muuten olen erittäin sikeäuninen ihminen. Nostan hänet sängystään syliini ja menemme laittamaan maidon lämpiämään. Sillä aikaa vaihdan vaipan ja sen jälkeen suuntaamme suoraan syömään.

05:30 ”Oskari” nukahtaa uudestaan, syliini. Hän on aamuvirkku ja usein jäämme hereille klo 05-06 syötöltä. Nyt nostan hänet nukkumaan unipesäänsä, jonka olen ottanut sänkyyn viereeni. Minua väsyttää, mutta siitä huolimatta mietin, jäänkö hereille. Päätän nukkua vielä itsekin.

06:30 Herään kitinään. ”Oskari” haluaa tutin ja hänen vatsaansa selvästi kipristää. Nukkumisesta ei oikein tule enää mitään, mutta saamme torkuttua kuitenkin pätkissä 08:00 asti.

08:00 Nousemme ylös. Minua väsyttäisi vielä vaikka kuinka, mutta ei auta. Laitan maidon lämpiämään ja suuntaamme ”Oskarin” aamupesuille. Välissä käyn nostamassa pullon lämmittimestä pois ja jatkan ”Oskarin” pesuja edelleen, sekä päivävaatteiden pukemista. Kun olemme valmiita, alkaa syöttö.

Aamuhämärän syötön jälkeen sylissä pötköttelyä
Aamuhämärän syötön jälkeen sylissä pötköttelyä

08:30 Menemme vaihtamaan uudestaan vaipan ja suorittamaan pesuja.

08:45 Siivoon keittiön ja kylpyhuoneen yön sekä aamun syötöiltä ja vaippojen vaihdoilta. Minimoin aina öisin tapahtuvat toimet ja menen todella sieltä, mistä aita on matalin, jotta pääsemme pian uudestaan nukkumaan. Petaan myös pedin ja pesen tuttipullot, jotka laitan myöskin steriloitumaan. ”Oskari” viihtyy Stokken Tripp Trapp tulin New Bornissa. Välissä luen asuinalueeni Whats App ryhmän viestin ja ilmoitan, että ”Oskarikin” on syntynyt, 5,5 viikkoa sitten. Olen ollut viestien ja niiden vastaamisten kanssa kovin hajamielinen ja saamatonkin.

09:05 ”Oskari” kyllästyy New Bornissa, joten siirrän hänet lattialle viltille parin lelun kanssa. Hän katselee niitä erittäin tarkasti ja pikkuisen jo ”juttelee”. Hänen katseensa on terävöitynyt viimeisten päivien aikana huimasti. Hän katselee ja tarkkailee ympäristöään todella tarkasti.

"Oskari" viihtyy lattialla ketun ja turvalonkeron kanssa
”Oskari” viihtyy lattialla ketun ja turvalonkeron kanssa

09:10 Aloitan omat kevyet aamupesut, sillä meidän on tarkoitus mennä ”Oskarin” isän kanssa illalla saunaan. Aamupesut keskeytyvät. Käyn antamassa ”Oskarille” tutin ja jatkan pesujani.

09:20 ”Oskari” ei viihdy enää itsekseen. Otan hänet syliin ja siirrymme istumaan nojatuoliin.

09:30 ”Oskari” nukahtaa syliini, jonka jälkeen siirrän hänet sänkyni päälle nukkumaan. Sen jälkeen vaihdan oman yöpuvun päivävaatteisiin. Mietin, olenko laihtunut. Olen viidettä päivää ketodietillä, joka on alkanut kiinnostamaan minua mahdollisena elämäntapana laajemmaltikin. Ensisijainen tavoite on kuitenkin karistaa raskaudesta kertynyt rasvakerrosta kehostani pois. Mietin myös, mitä haluaisin pukea päälleni ristiäisiin.

09:40 Valmistan oman aamupalan, smoothien ja teetä. Aamiaiseni valmistus keskeytyy kahdesti. ”Oskari” ei nukahtanutkaan. Koitan rauhoitella häntä antamalla tutin kahdesti. Minulla on jo hirveä nälkä. Kolmannella keskeytyksellä jään pötköttämään hänen viereen ja silitän uudestaan uneen.

09:50 Pääsen nauttimaan oman aamiaiseni.

Nukkuva Rakas
Nukkuva Rakas

10:00 Istun läppärin ja teekupin kanssa lempituoliini ja alan hoitamaan asioita. Saan hädin tuskin koneen auki, kun ”Oskari” jälleen kitisee. Tutti on tippunut. Käyn antamassa sen takaisin. Käyn antamassa tutin toistamiseen. Hän ei ole kovin ahne tutin kanssa eikä sen perään, mutta satunnaisesti herää herkästi sen tippuessa suusta. Aina hän ei edes huoli koko tuttia.

10:05 Saan meilin auki. ”Oskari” alkaa itkemään. Laitan maidon lämpiämään. Otan hänet syliin ja syötän.

10:25 ”Oskari” nukahtaa olkapäälleni. Vien hänet omaan sänkyyn nukkumaan. Siivoan keittiötä ja alan hoitamaan asioita uudestaan. Tee on jäähtynyt kuppiin.

10:35 ”Oskari” kitisee. Vatsavaivoja. Ne helpottavat, kun nostan hänet pystyyn olkapäätäni vasten. Laitan hänet nukkumaan turvakaukaloon, jossa saa olla pystymmässä asennossa. Istun jälleen nojatuliin läppäri sylissä ja keinuttelen jalalla kaukaloa samalla, kun hoidan asioita, jotka ovat edelleen aivan alku tekijöissään. Kun ”Oskari” on nukahtanut, keitän uuden kupin teetä ja laitan samalla tiskikoneen päälle.

Äitin olkapäällä saa hyvät unet
Äitin olkapäällä saa hyvät unet

10:40 Alan jälleen hoitamaan samoja asioita. Kolmannen kerran.

10:45 Vaihdamme muutaman viestin ”Oskarin” isän kanssa hoidettaviin asioihin liittyen. Samalla kurkkaan blogin Instagtram tiliä (jennyfer_1980)

12:05 Saan osan asioista hoidettua ja päätän tehdä lounaaksi ketodiettiini sopivan salaatin.

12:20 syön lounasta ja luen samalla blogeja.

12:50 ”Oskari” herää. Laitan maidon lämpiämään. Vaihdan vaipan. Syötän.

13:10 ”Oskari” nukahtaa. Minä päätän katsoa peiliin ja mietin, koska ripseni mahdollisesti kasvavat kunnolla takaisin. Ne otti ja katkesi jossain kohtaa raskauden loppuvaihetta, ja ovat edelleen ihan tyngät. Kun olen saanut itsestä hieman freshimmän näköisen, puen molemmille ulkovaatteet päälle.

13:40 Lähdemme kävelemään kohti ratikkapysäkkiä

14:10 Hypätään ratikkaan. Käveltiin yhtä pysäkkiä pidemmälle, kuin oli tarkoitus. Jouduin matkalla käymään erään kahvilan vessassa. Kiitos ketodiettini. Sen alussa näistä vatsan sekaisin menemisistä varoiteltiinkin.

Syksyn ulkovaatevalintoja
Syksyn ulkovaatevalintoja

14:30 Hyppäämme keskustassa pois ratikasta. Kävelemme Erottajalle, jossa käyn palauttamassa erääseen liikkeeseen jo raskausaikana haaveilemani paitamekon, joka ei lopulta istunutkaan päälleni ollenkaan. Erottajalta kävelen rauhakseen Kamppiin, jossa käyn yhdessä liikkeessä ostamassa palasaippuan ja paketin teetä.

15:30 Lähdemme linja-autolla kotia kohti. Jään pois ostarin pysäkillä, sillä haen kaupasta avokadon, kukkakaalia ja maitorahkaa. Ostarilta kävelen loppumatkan kotiin.

16:15 Olemme takaisin kotona. ”Oskari” on nukkunut koko reissun ajan, mutta herää, kun pääsemme kotiin. Laitan maidon lämpiämään, vaihdan vaipan ja syötän.

Liikenteessä
Liikenteessä

16:50 Teen itselleni ruokaa. Tyhjennän samalla tiskikoneen ja pesen pullot sekä laitan ne steriloitumaan.

17:20 Syön.

17:30 ”Oskari” kitisee. Otan hänet syliin ja lämmitän lisää maitoa, sillä hän vaikuttaa edelleen nälkäiseltä.

18:00 ”Oskari” nukahtaa ja minä alan pakkaamaan, sillä olemme lähdössä ”Oskarin” isän luokse yöksi ja aamulla sieltä koko päivän reissulle Etelä-Savoon mummilaan.

18:05 ”Oskari” itkee. Hänelle kelpaa vain minun syli. En saa pakattua.

18:22 ”Oskari” nukahtaa syliini. Nostan hänet jatkamaan unia turvakaukalossa ja alan uudestaan pakkaamaan.

Päivä, kun ollaan sylitelty paljon
Päivä, kun ollaan sylitelty paljon

18:45 Olen saanut pakattua. Puen ulkovaatteet molempien päälle ja lähdemme hänen isälleen.

19:20 Olemme perillä. ”Oskarin” isä ottaa heti hoitovastuun ja minä alan purkamaan hieman tavaroita. Emme ehtineet viivästyneestä lähdöstäni johtuen ajallaan saunaan.

20:00 Menen rauhassa pitkään kuumaan suihkuun. Mikä nautinto!

20:25 Alan valmistella meille iltapalaa ”Oskarin” isän edelleen huolehtien pojastamme Hän on siinä erittäin hyvä ja olen ylpeä siitä.

20:40 vaihdamme vuoroja. Minä otan ”Oskarin” ja hänen isä tekee loput iltapala valmistelut, johon kuuluu dipattavia vihanneksia.

Rauhallista pötköttelyä
Rauhallista pötköttelyä

21:00 ”Oskari” nukahtaa viimeinkin, me syömme ja katsomme Vain elämää -jaksoja tallennuksesta.

21:50 Laitan pari Whats App viestiä, joihin yks kaks muistan jättäneeni vastaamatta, vaikka piti…

22:45 Käyn nukkumaan. Olen aivan tuhannen väsynyt. ”Oskarin” isä jää vielä steriloimaan ja pesemään pulloja. Minulla on edessä vielä kaksi syöttöherätystä, ennen kuin lähdemme aamulla ajamaan kohti Mummilaa.

<3. Jennyfer

5 kommenttia

 1. Eliisa kirjoitti:

  Hei. Kiva oli lukea teidän päivästä. Itse olen raskaana 35 + viikolla. Mikä ulko-tai villapuku "Oskarilla" on päällä tuossa kuvassa missä on tekstinä "syksyn ulkovaatevalintoja". Todella kaunis

 2. Henni kirjoitti:

  Todella kiva postaus päivästänne. Oskari on kyllä todella suloinen! Muuten itseäänkin kiinnostaa keto-dietti, olisi kiva jos kirjoittaisit siitä blogiin. Itse olin kasvis-kana ruokailija. Onnellisia päiviä Oskarin kanssa!

 3. Oona kirjoitti:

  Kala piti kirjoittaa. Vauva postaukset on ihania!

 4. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos kommentistasi. Villapuku on Reiman. Olen ostanut sen kesällä kirppikseltä, niin en tiedä siitä sen tarkemmin. Ollut kuitenkin tosi kätevä lämpö- ja makuupussin kanssa.

 5. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos kommentistasi 🙂 Diettini on FitFarmin Keto49 dietti. Ajatuksissa on tehdä siitä juttu lähiaikoina. Vauvan kanssa saan vaan hitaasti postauksia aikaan, mutta hiljaa hyvä tulee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *