Hae
Jennyferin kotona

Käyttökokemukset: Britax Smile 2 yhdistelmävaunut

Onko unelmien yhdistelmävaunut kantaneet kortensa kekoon? Minkälaiset ovat käyttökokemukset ensimmäisen kuukauden ajalta? Onko heikkoja puolia ja mitkä ovat vahvuudet? Tässä postauksessa suorat mielipiteet Britax Smile 2 yhdistelmävaunuista. 

Minulla on nyt hieman reilu kuukausi takana vaunulenkkejä ja kauppareissuja Britax Smile 2 yhdistelmävaunuilla, joissa rungossa on ollut käytössä turvakaukalo, sekä vaunukoppa. Heinäkuussa tein postauksen tästä ”Oskarin” ensimmäisestä menopelistä, jonka voit lukea täältä. Alusta asti oli selvää, että setin on oltava sellainen, että siinä tulee koko paketti kerralla, ja että runkoon saa kiinni eri osia turvakaukaloa myöten. Britax Smile 2 osoittautui täydelliseksi vaihtoehdoksi pyöriviä eturenkaita ja renkaiden kokoa myöten. Vasta käytäntö kuitenkin osoittaa tässäkin tapauksessa sen, mikä toimii ja mikä ei. Niinpä tämä täydellinen setti saakin osakseen todellisen käytön myötä muutaman miinuksen.

Vaunut ovat lähes täydelliset kolmea käyttökokemuksen tuomaa miinusta lukuunottamatta
Vaunut ovat lähes täydelliset kolmea käyttökokemuksen tuomaa miinusta lukuunottamatta

Sadesuoja

Aivan kammottava. Niin tiukka kondomi ettei järkeä ja epäilen myös vahvasti sen hengittävyyttä, että tätä jos alat sateen tullessa vaunukopan päälle pukemaan niin kaikki kastuu satavarmasti, ennen kuin suoja on paikoillaan. Ihmettelen myös, miten hyvin vauva saa happea kopassa tämän kortongin kanssa. Minä siirsin tämän suosiolla syrjään ja otin käyttöön retkeilijän välineistön, erittäin toimivan sadeviitan, josta voi tarvittaessa tehdä laavunkin. Helppo, nopea ja kevyt laittaa vaunujen päälle. Suojaa myös alakorissa olevat asiat, johon setin oma suoja ei kykene. Sadeviitan pääaukko ja kivasti ilma-aukoksi vaunujen kuomun eteen. Erittäin toimiva ratkaisu!

http://www.jennyfer1980.fi/2019/07/oskarin-ensimmainen-menopeli.html
Sadeviitta vaunujen sadesuojana. Ratkaisu toimii täydellisesti. 

Kuomu

Vaunukopan kuomun osalta on selvästikin tapahtunut suunnitteluvirhe. Mitenköhän näitä asioita testataan käytännössä, josko lainkaan? Kuomu on erittäin vaikea nostaa ylös, sillä joudut saman aikaisesti painamaan molemmissa sivuissa olevia painikkeita ja nostamaan kuomua ylöspäin. Ihan tajuttoman vaikeaa. Painaminen onnistuu hyvin, mutta reunoilla ei ole sellaisia osia, joista samanaikaisesti saisi kunnolla kiinni samaa aikaa tapahtuvaa nostamista varten. Kuomun kuitenkin joutuu laskemaan alas, kun otat tai laitat vauvan vaunukoppaan, joten sen nostaminen ja laskeminen on kovassa käytössä, eikä harjoitus tunne tekevän mestaria.

Kuomu suojaa vauvaa niin auringolta kuin muultakin säältä, joten sen käsittely tulisi olla sujuvaa
Kuomu suojaa vauvaa niin auringolta kuin muultakin säältä, joten sen käsittely tulisi olla sujuvaa

Tavarakori

Itse tavarakori on osoittautunut ihan sopivan kokoiseksi tarpeisiini nähden, mutta vaunukopan ollessa kiinni rungossa, etuaukko, josta tavarat koriin sujautetaan, on auttamattomasti liian pieni. Tavarakoriin mahtuu helposti kauppakassi, mutta sen saaminen koriin onkin lähes mahdoton tehtävä. Korin yläosan ja vaunukopan alaosan välinen aukko on todella kapea, eikä siitä mahdu sujauttamaan isoakaan tavaraa, vaikka itse kori sen sisuksiinsa vetäisikin, kuten hoitorepun. Erityisesti kaipaan tätä korin käyttömahdollisuutta vaunuillessani kauppaan ruokaostoksille. Valitettavasti vaunuillessa ruokaa voi ostaa kerralla vain puoli kauppakassillista. Silloin, kun rungossa on kiinni turvakaukalo, koriin pystyy sujauttamaan lähes mitä vaan, sillä turvakaukalo rungon päällä on sen verran pieni, ettei se tuki aukkoa. Ongelma tavaroiden laittamisessa koriin tulee eteen todennäköisesti myös ratasosan kanssa, johon siirrytään turvakaukalon ja vaunukopan jälkeen.

Vaunut kulkee mukavasti hiekassakin
Vaunut kulkee mukavasti hiekassakin

Renkaat

Renkaat ovat mielestäni lunastaneet paikkansa hyvin. Erityisesti etupyörin pyörivyys tekee niistä kevyt kääntää ja pyörittää missä vaan ja runko kääntyy pienellä säteellä. Ei siis tarvitse valtavasti tilaa ympärilleen pyöräyttää niitä toiseen suuntaan ja keveydessään se käy myös yhdellä kädellä. ”Oskarin” isän mielestä pyörivät eturenkaat voisivat olla isommat, vaikka ne eivät aivan pienimmästä päästä ole nytkään. Suurempi rengaskoko vaimentaisi tärinää mm. ylittäessä suojatien maalauksia ja raitiovaunukiskoja. En ollut itse osannut ajatella tätä rengaskokoon liittyväksi, sillä huomaan myös itse ”keventäväni” etupyöriä töyssyisimmissä tilanteissa. Sen sijaan, että minä olen viehättynyt etupyörien kääntyvyydestä, on ”Oskarin” isä löytänyt paikkansa niiden lukitsemiseen. Luulen, että minulla ne lukot tulevat eteen vasta lumella ja sohjolla. Pyörien nippeleihin ja nappeleihin kannattaa tutustua huolella, sillä taannoin tarpeessamme lukita pyöriä, sain yhdellä painalluksella tiputettua ne kokonaan pois paikoiltaan pitkin parkkipaikkaa. Onneksi ”Oskari” oli autossa turvakaukalossa, eikä kyydissä. Tällainen eturenkaiden tiputtamisvahinko voi käydä helposti silloin, kun tarkoitus onkin lukita renkaat, jos toimintoihin ei ole tutustunut huolella. 
Britaxeja on ilo työnnellä lenkkipoluilla
Britaxeja on ilo työnnellä lenkkipoluilla

Erityisen hyvää

Jotta käyttökokemukset eivät perustuisi pelkkiin miinuksiin, täytyy todeta, että työntömukavuus on ihan huippuluokkaa. Runko on erittäin kevyt ja miellyttävä työntää niin asfaltilla kuin hiekallakin. Talven lumet, sekä syksyn ja kevään loskat ja sohjot on vielä toistaiseksi kuitenkin kokematta. Koska ajoittain runkoa joutuu renaamaan tiiviissäkin tahdissa auton konttiin ja takaisin ulos, on rungon keveydessä ja sen kasaan laittamisessa ja avaamisessa onnistuttu mielestäni erittäin hyvin. Homma toimii näppärästi, eikä vaadi erityisiä ponnisteluja tai voimia. Syksyn käyttökokemuksella, nämä miinukset ja erityiset plussat huomioiden, annan arvosanaksi 8½.

Vaunuilla on käyty (puolivahingossa) myös pitkospuilla, mutta sitä lajia en suosittele ollenkaan
Vaunuilla on käyty (puolivahingossa) myös pitkospuilla, mutta sitä lajia en suosittele ollenkaan

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. ÄM kirjoitti:

    Olipas kiva lukea kokemuksia, me kun päädyttiin lopulta myös näihin. Tuota kuomua oon itsekin miettinyt, että onpa hankala käyttää. Ikävä kuulla, ettei siihen ehkä koskaan totukaan. Sadesuoja oli musta muuten ok, mutta sen tiiviys kyllä pisti mietityttämään itseäkin. Varmaan ostetaan joku muu vielä. 🙂

  2. Nimetön kirjoitti:

    Meillä on näistä ne ihan ensimmäiset versiot kun olivat vielä Brion nimellä. Tavarakorin käyttö helpottaa vähän sitten kun siirtyy ratasosaan, koska jalkaosiota saa nostettua pois edestä. Ja voihan sinne sujauttaa pari pienempää kauppakassia, jos koko kassi ei mahdu kolosta, mutta mahtuu kyllä koriin. Tuon kuomun oppii nostamaan ja laskemaan sormilla siitä nappien yläpuolelta työntämällä samalla kun painaa niitä nappeja, mutta eihän se mitenkään kätevää ole. Viimeisen naksauksen saa tehtyä paikalleen napeista irrotettuaan. Meillä vaunukopassa hankalinta oli se tuulensuoja joka kiinnitetään tarroilla. Jos tulit sisälle ja vauva nukkui, ei ollut toivoakaan että olisit päässyt aukomaan makuupusseja ilman että vauva herää, kun sen tuulensuojan irroittamisesta kuului niin iso ääni niiden tarrojen takia. Muuten tykkäsin kovasti vaunuista, olivat tosiaankin kevyet ja näppäräliikkeiset. Tällä kokemuksella en ostaisi erillistä vaunukoppaa ollenkaan, vaan sen pehmeän kantopussin siihen ratasosaan, ja olisi luultavasti ollut ihan pätevä. Mutta enää ei ole tarvetta uusia vaunuja hommailla, ja hyvin näillä pärjättiin 6v 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *