Hae
Jennyfer

”Oskari” 1 kk

Ensimmäinen kuukausi ”Oskarin” kanssa. Mitä olemme puuhanneet ja minkälainen vauva hän on. Mitkä ovat strategiset mitat ja miten meillä menee. Nämä ja paljon lisää söpöine kuvineen, olkaa hyvät. 

Minusta tuntuu siltä, kuin olisin elänyt vauvan kanssa paljon pidempään, kuin yhden kuukauden. Olo hänen kanssa on niin intensiivistä 24/7, että se lienee saa ajan tajun hämärtymään. Olen nauttinut tästä kuukaudesta todella paljon ja se onkin ollut varmasti elämäni parasta aikaa, vaikkakaan ei helpointa. Mutta useinhan se on niin, että niiden parhaiden asioiden eteen täytyy nähdä vähän vaivaa. On täytynyt tutustua täysin uuteen ihmiseen, joka osaa ilmaista itseään vain erilaisin itkuin ja ähinöin. Vaikka olenkin ajoittain ihan älyttömän väsynyt, joka suureksi osaksi johtuu ihan omasta tyhmyydestäni olla menemättä nukkumaan silloin, kun siihen olisi mahdollisuus, olen nauttinut täydestä sydämestäni joka hetkestä. Niistäkin, kun itkua riittää maailman ääriin asti. Saan olla äiti. Saan lohduttaa. Saan etsiä keinoja mennä yhdessä yli näistä harmituksista.

Hyvän tuulinen ja tyytyväinen vauva 4 viikon iässä 8.10.2019
Hyvän tuulinen ja tyytyväinen vauva 4 viikon iässä 8.10.2019

Reissussa

Ensimmäisen kuukauden aikana olemme olleet jo pariin otteeseen mummolassa muutaman yön kyläreissulla. Kun mummo ja ukki on ottanut hoitovastuuta samalla tutustuen ja luoden sidettä pikkuiseen, olen minä saanut autuaana nukkua putkeen monen tunnin päikkäreitä. Ei niillä maailmaa pelasteta, mutta on ne tehnyt ihmiselle ihan järjettömän hyvää. Niin ikään olemme viettäneet öitä ”Oskarin” isän luona (hän toki myös meidän luona) ja käyneet muutamassa paikassa kylässä. Olemme käyneet shoppailemassa, matkustaneet autolla, dösällä ja ratikalla. Olemme lenkkeilleet ahkerasti vaunujen kanssa. Olemme viettäneet muutaman päivän myös neljän seinän sisällä kotona, sillä minä sain flunssan ja kuumeen osakseni ”Oskarin” ollessa vain heiman reilu pari viikkoinen. Keuhkot olivat aivan tulessa. Pelkäsin niin paljon, että pikkuinen saa minulta tartunnan siihen kauheaan tautiin, sillä lääkäri totesi sen virusperäiseksi. Vauva onneksi selvisi tartunnatta. Minulla sen sijaan oli pari vuorokautta hieman rankkaa, kun kuumepäissäni selvitin itseni läpi vauvanhoidon.

"Oskari" lempipuuhassaan katselemassa ikkunasta ulos
”Oskari” lempipuuhassaan katselemassa ikkunasta ulos

Mihin on käytetty aikaa

Ruokailut meillä on säännöllisesti 3-4 tunnin välein ympäri vuorokauden. Tämä rytmikkyys on ollut ihanaa, sillä sen avulla on voinut suunnitella ja tehdä monia asioita, kun tiedät, monen aikaa seuraavaan syöttöön saa varautua. Tämän kaltainen rytmi on vapauttanut minun aikaani erilaisiin asioihin, vaikkakaan esim. blogia en ole ehtinyt kirjoittamaan siinä määrin, kuin olisi halunnut. Ideoita ja luonnoksia on pilvin pimein, mutta aikaa niiden valmiiksi saamiseen liian vähän. Kun ”Oskari” nukkuu, hoidan kotia. Saatan ottaa päikkärit itsekin tai sitten vain koomassa lukea tai surffailla netissä jotakin, sillä väsyneenä pääni ei taivu tuottamaan omaa sisältöä. Kun on hetki, että jaksan ja pystyn kirjoittamaan, en koskaan pääse loppuun asti, sillä aina tulee eteen ”Oskarin” herääminen suurine maitovaatimuksineen. Tekstini syntyvät useassa erässä, hitaasti mutta varmasti. Aikaa on kulunut myös ristiäisjärjestelyihin, jotka vietämme joulukuun alussa. Niinikään olemme miettineet hänelle nimeä, ja yksi vahva, hänelle erittäin hyvin sopiva nimi onkin jo olemassa. Mitäpä veikkaatte, tuleeko ”Oskari” säilymään kastenimessä?

Elämän iloa ja riemua pienestä pitäen
Elämän iloa ja riemua pienestä pitäen

Minkälainen vauva hän on

”Oskari” on erittäin hyväntuulinen ja virkeä vauva. Olen oikeastaan hämmästynyt siitä, miten paljon tuon ikäinen onkaan vuorokauden aikana hereillä. Hän rakastaa maata sängylläni ja katsella ikkunasta ulos. Hän viihtyy pitkiä aikoja itsekseen, mutta vaatii ahkerasti myös syliä. Silmät ovat siniharmaat ja väri hieman vaalentunut syntymästä. Syntymähetken vaaleat hiukset ovat saaneet punaisen sävyn osakseen. 52 cm ja 3580 g mitoilla hän syntyi suoraan 50 cm vaatteisiin. Kuukauden aikana rinnalle ollaan otettu myös 56 senttisiä. Sekä 50 cm että 56 cm vaatteita käytämme edelleen kuukauden iässä  strategisten mittojen ollessa 55,4 cm ja 4700 g. Poika kasvaa upeasti ja ruokahalu on valtava. Paino ja pituus kulkevat täysin keskikäyrällä, niin ikään painon ja pituuden suhde toisiinsa. Hän on meidän rakas herra täsmällisyys, ollut raskaudesta asti ja syntymineen laskettuna päivänä. Hän rakastaa silmin nähden kylpemistä ja on siitä suorastaan riemuissaan sillä elekielellä, mitä 1 kk iässä voi näyttää. Silmät ovat suuret ja kirkkaat, suu auki, kun sieltä olisi juuri tulossa ne ensimmäiset reimun kiljahdukset jalkojen polskiessa valtavasti ammeessa. Päivittäisiin puuhiimme kuuluu niin ikään jumppaaminen, jossa ”Oskari” makoilee ja vahvistaa itseään sekä selällään, että vatsallaan. Tottakai meidänkin vauvaelämään kuuluu kitinää ja järisyttäviä öitä valvottavia itkuja, mutta harvemmin, sillä nämä ovat kuukauden ajalta laskettavissa yhden käden sormilla. ”Oskari” on kaikkiaan erittäin helppo, rauhallinen ja todella rakastettava vauva suuressa suloisuudessaan. Äidin pikku Mytty.

"Oskari" on kova poika jumppaamaan niin selällään kuin vatsallaankin
”Oskari” on kova poika jumppaamaan niin selällään kuin vatsallaankin

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *