Hae
Jennyfer

31,5 neliötä: Huone

31,5 neliötä on seitsemän postauksen sarja kodistani, jonka kuudes ja toiseksi viimeinen osa tämä Huone on. Yksiössä tämä huone käsittää minulla olo-, makuu- ja ruokailuhuoneen. Sarjassa esittelen kotini sisustuksineen huone huoneelta. Asunto sijaitsee 12/2017 valmistuneessa 12 huoneiston kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa. Olen asunut asunnossa sen valmistumisesta lähtien. Syksyn 2019 tullen jaan nämä neliöt lapseni kanssa.

Tervetuloa kotiini! Tänään vietämme aikaa kotini ns. päähuoneessa, joka minulla käsittää kolme eri huonetta: olohuone, makuuhuone ja ruokailutila samassa yhteydessä. Niin kuin usein yksiöissä, minullakin on alkovi, joka yleensä toimii makuutilana, mutta olen tehnyt siitä ”Oskarin” valtakunnan ja järjestänyt oman nukkumiseni toisaalle, eli tähän huoneeseen, johon nyt astumme. 
Huone avautuu eteisen ja keittiön jatkeena
Huone avautuu eteisen ja keittiön jatkeena

Huoneen sijainti pohjapiirustuksessa
Huoneen sijainti pohjapiirustuksessa

Huone

Huone avautuu eteisen ja keittiön jatkeena. Ns. olohuoneen osuus on vasemmalla, joka käsittää kaksi nojatuolia, vanhasta ompelukoneen ruongosta tehdyn pöydän niiden välissä, hyllyn pöydän päällä, jossa on rakkaimmat muistoni ja luku-/tunnelmavalot nojatuolien yllä. Hyllyltä puuttuu 3 kynttilää, sillä etsin vielä mieluisia somisteita. Mahdollisesti tulossa Iittalaa tai Aarikkaa. Pöydän päällä on kaiuttimet, tietokone, tabletti, puhelin, bujo sekä pussukka kynille yms. Rungon alaosassa on metallinen tynnyri, joka sisältää muutaman tärkeän paperin, sekä pääosin johtoja, kuten latureita, mutta myös jonkun verran elektroniikkaa, kuten aurinkokennolaturin, matkakaiuttimen ja action kameran. Tässä on kaikki, mitä olohuoneeltani tarvitsen.

Olohuone on tilan vasemmalla seinustalla
Olohuone on tilan vasemmalla seinustalla

Näkymä huoneen vastakkaiselta seinustalta
Näkymä huoneen vastakkaiselta seinustalta

Olohuoneen pöytä nojatuolien välissä
Olohuoneen pöytä nojatuolien välissä

Olohuone keittiön jatkeena
Olohuone keittiön jatkeena

Ruokailutila

Tilaan tultaessa heti oikeella on ruokapöytä, joka on jatkettavaa mallia. Super kätevää! Arjessa se on kahden hengen pöytänä, jolloin molemmin puolin on taljoilla somistetut jakkarat. Lisäksi ”Oskari” on saanut jo oman paikkansa pöydän päästä, jossa on Stokken Tripp Trapp tuoli, joka tulee käyttöön heti hänen synnyttyään New Born setin myötä. Kun istujia on pöydän ääressä enemmän, saa siitä jatkettua helposti neljän hengen version vetämällä pöydästä lisäosan esiin, siirtämällä jakkarat toiselle puolelle pöytää ja ikkunan alla olevan kahden istuttavan penkin, joka niinikään somistettu taljalla, pöydän toiselle puolelle. ”Oskarin” paikka jää edelleen pöydän päähän.

Jatkettava ruokapöytä on huoneeseen tultaessa heti oikeella
Jatkettava ruokapöytä on huoneeseen tultaessa heti oikeella

Ruokapöytä suhteessa "olohuoneen" kalusteisiin
Ruokapöytä suhteessa ”olohuoneen” kalusteisiin

Näkymä huoneen toiselta reunalta
Näkymä huoneen toiselta reunalta

Penkki ja sen alunen

Muutoin tuo ruokapöydän penkki onkin pitkälti somisteena ikkunan alla, jonka päällä tykkään polttaa kynttilöitä. Sen alla on puulaatikko, jossa vastaava peltitynnyri, kun ”olohuoneessa” pöydän alla. Tämä tynnyri on puolestaan täynnä tuikkuja. Sen vieressä laatikossa on ainoat kirjat, mitä omistan. Luen kyllä paljon, mutta kirjojen omistamisen sijaan olen kirjaston suurkuluttaja. Harvoin haluan palata mihinkään kirjaan uudestaan tai jos haluan, saa sen kirjastosta myös uudestaan lainaan. Nämä kirjat liittyvät kaikki rakkaaseen harrastukseeni, retkeilyyn. Näiden äärelle vietän usein aikaa suunnitellen seuraavia retkikohteitani. Onhan niitä nettikin pullollaan, kuten mm. oma retkeilybloginikin, mutta nämä kirjat ovat vaan niin eri juttu. Lisäksi säilytän tässä laatikossa kirjastosta lainassa olevia kirjoja. Puulaatikko sisältää tällä hetkellä myös peltisen rasian, joka sisältönsä puolesta on lopulta melko tarpeeton. Siis sisältö tärkeä, mutta itse rasia tarpeeton. Siellä lojuu parhaillaan silmälasini, jotka ovat kuitenkin suuren osan päivästä päässäni, älykellon, joka nyt poikkeuksellisesti ei ole raskaudesta johtuvasta käsien turvotuksesta kädessäni, ystäviltä saadun tarra-arkin ja pari laskua, jotka eivät syystä tai toisesta tulleet sähköisenä, kuten laskuillani yleensä on tapana. Tästä astiasta voisin helposti luopua. 

Penkki on somisteena ikkunan alla, kun se ei ole käytössä jatkettavan pöydän ääressä
Penkki on somisteena ikkunan alla, kun se ei ole käytössä jatkettavan pöydän ääressä

Käsityötynnyri

Penkin vieressä on valkoinen tynnyri joka on suurimmaksi osaksi tyhjä. Sen pohjalla on pari virkkuukoukkua, muutama lankakerä, pari parsinneulaa ja jokunen virkkausohje. Harrastan jonkin verran käsitöitä, mutta en paljon. Projekteilleni riittäisi pienempikin astia, mutta toistaiseksi menen tällä, sillä se on toimiva enkä kaipaa sen osalta muutosta. 

Sänky ja sohva

Huoneen viimeisellä seinustalla on sänky. Se käsittää 120×200 cm Futon Rock patjan, jolle olen valinnut tuon rungon sen sohvamaisten piirteiden ja säilytyslaatikoiden vuoksi. Sänky toimii samalla siis myös sohvana, vaikka itse en sitä juuri siihen tarkoitukseen käytäkään. Vieraani istuvat siinä kyllä. Sohvamaisen ilmeen saan yön jälkeen helposti runsailla sisustustyynyillä ja vilteillä. Sen kolmesta laatikosta vasemmanpuoleisessa on lakanat ja toinen peitto. Keskimmäinen laatikko sisältää pyyhkeet ja oikean puoleisessa on rulla kontaktimuovia, jota käytän ahkerasti askarteluissani, sekä boyfriend, eli vartalotyynyni, jonka aina yön jälkeen siirrän päiväksi kätevästi laatikkoon. Sohvasängyn vieressä on vaatekaappi, jonka kyljessä roikkuu yö-/tunnelmavaloni. Itse kaappi on ”Oskarin” ja kuluu hänen valtakuntaansa. Sohvasängyn päällä on käytännössä vain sisustuselementin virkaa hoitava peili ja vasemmalla pienellä seinän pätkällä naulakko, joka on vastaava, kun nojatuolien päällä olevilla lampuilla. Pidän kovasti tästä oksamaisesta designista. Tässä naulakossa roikkuu tällä hetkellä vain pieni pussukka, jossa on kaksi kaukosäädintä, joilla ohjaan kotini valaistusta. Lisäksi sujautan tähän pussukkaan yöksi puhelimeni.

Sohvasänky on "olohuoneen" kalusteita vastapäätä
Sohvasänky on ”olohuoneen” kalusteita vastapäätä
Sohvasänky alkovista katsottuna
Sohvasänky alkovista katsottuna

Lakanalaatikko. Minulla on petivaatteita kaikkiaan 2 tyynyä, 2 peittoa, 2 aluslakanaa, 4 pussilakanaa ja 4 tyynyliinaa. Lisäksi laatikossa on toinen valkoinen viltti, joita käytän sängyllä päiväpeittoina.
Lakanalaatikko. Minulla on petivaatteita kaikkiaan 2 tyynyä, 2 peittoa, 2 aluslakanaa, 4 pussilakanaa ja 4 tyynyliinaa. Lisäksi laatikossa on toinen valkoinen viltti, joita käytän sängyllä päiväpeittoina. 

Pyyhelaatikko. Kaikkiaan minulla on 4 kylpypyyhettä + yksi pienempi kylpypyyhe uimahallia ja reissuja varten, jonka vaihtamisesta hamam pyyhkeeseen haaveilen, Sitten on kaksi "Oskarin" kylpypyyhettä, 4 käsipyyhettä ja 4 "Oskarin" peppupyyhettä. Lisäksi laatikossa on kylpyhuoneen vaihtomatto.
Pyyhelaatikko. Kaikkiaan minulla on 4 kylpypyyhettä + yksi pienempi kylpypyyhe uimahallia ja reissuja varten, jonka vaihtamisesta hamam pyyhkeeseen haaveilen, Sitten on kaksi ”Oskarin” kylpypyyhettä, 4 käsipyyhettä ja 4 ”Oskarin” peppupyyhettä. Lisäksi laatikossa on kylpyhuoneen vaihtomatto.

Tämä laatikko on boyfriendinm eli vartalotyynyni, jonka siirrän syrjään yön jälkeen
Tämä laatikko on boyfriendin eli vartalotyynyni, jonka siirrän syrjään yön jälkeen

Muuta

Näiden lisäksi huone sisältää maton, tyynyjä ja vilttejä nojatuolien päällä, kaksi tuikkusomistetta ikkunoiden edessä ja kaksi valokuvaa koirieni tassujen jäljistä pitkoksilla ja kellon ruokapöydän päällä. Tässä 3 in 1 huoneessa on kaikki, mitä niiltä tiloilta tarvitsen. Oikeastaan liikaakin, jos puhutaan puhtaasti tarpeen näkökulmasta, sillä osa sisustuselementeistä on tässä tilassa vain visuaalisen viihtyvyyden vuoksi, kuten 3 taljaa, 3 oksamaista naulakkoa, peili, osa vilteistä ja sisustustyynyistä… Tästä tilasta voisin siis luopua aika monestakin tavarasta sen vaikuttamatta elämääni millään muulla tavalla, kuin visuaaliseen viihtyvyyteen. Sillä tavalla minimalistisuuttani olen materialisti.

Näkymä "olohoneesta" ruokapöydän ja sohvasängyn kautta alkoviin, eli "Oskarin" valtakuntaan, johon tutustutaan omassa postauksessaan paremmin
Näkymä ”olohoneesta” ruokapöydän ja sohvasängyn kautta alkoviin, eli ”Oskarin” valtakuntaan, johon tutustutaan omassa postauksessaan paremmin
Huone alkovista katsottuna
Huone alkovista katsottuna

Kiva kun kävit kylässä! Viikon päästä nähdään jälleen ja sillon on vuorossa sarjan viimeinen osa, Alkovi, joka on pian lasketun ajan omaavan ”Oskarin” valtakunta.

Lue myös: 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *