Hae
Jennyfer

Kolme raskausajan unta ”Oskarista”

36 viikkoisen raskauden aikana olen nähnyt kolmesti unta tulevasta pojastani, ”Oskarista”. Kahteen niistä on liittynyt synnytys ja kahdessa niistä hän on ollut hieman vanhempi. Olen nähnyt unissani selvästi hänen syntymäkokonsa, hiusten värin ja kasvojen piirteet hampaineen ja hymyineen. On todella jännää odottaa ja nähdä, onko kyseessä ollut jonkinlaiset enneunet. 

Näin ensimmäisen unen ”Oskarista” maaliskuun lopulla raskausviikolla 17. Kyseessä oli jonkinlainen synnytysuni (jonka voit lukea täältä), vaikka suurimman osan unesta ”Oskari” olikin 6-12 kk vanha, hampaita ja maailman suloisimman hymyn omaava vaaleahiuksinen poika. Sittemmin myöhemmässä vaiheessa raskautta olen nähnyt toisen unen, joka niin ikään liittyi synnytykseen, vaikka enää herättyäni en unessa tapahtuneesta synnytyksestä mitään muistanutkaan. Mieleeni jäivät kuitenkin ”Oskarin” mitat, jotka onneksi kirjasin ylös heti herättyäni, vaikka varsinaista unipostausta en sittemmin muistanut tehdäkään, vaikka niin oli tarkoitus. Nyt kun viimeyönä jälleen näin ”Oskarin” unessani, päätin kaivaa nämä asiat esiin naftaliinista.

Tässä rakenneultrassa otetussa kuvassa näen päässä erittäin paljon niitä piirteitä ja muotoja, joita olen nähnyt "Oskarissa" unissani
Tässä rakenneultrassa otetussa kuvassa näen päässä erittäin paljon niitä piirteitä ja muotoja, joita olen nähnyt ”Oskarissa” unissani

Toinen uni mittoineen

Toisessa unessa ”Oskari” oli vastasyntynyt vauva, niin ikään vaaleahiuksinen poika, jonka syntymähetken mitat olivat:

  • Paino 3017 g
  • Pituus 46 cm

Koko tähänastisen 35+2 viikkoisen raskauden ”Oskari” on kasvanut täysin keskiarvojen mukaan perustuen nt- ja rakenneultraan, sekä neuvolassa otettavaan sf-mittaan. Jos kyseessä olisi jonkinlainen enneuni, ”Oskari” syntyisi noilla mitoilla raskausviikoilla 38-39, jolloin koko on keskimäärin 2950 g-3200 g ja pituus 46-48 cm (lähde: vau.fi). Jos minun mielipidettäni kysytään, niin saa tulla. Raskaus on täysakainen rv 37 jälkeen ja olenhan jo aiemmin kirjoittanut, että olisin itse jo niin valmis synnyttämään. Ainut ”hankaluus” joka tuosta seuraisi, on ”Oskarin” vaatteet. Suurin osa hankinnoista on 56 senttisiä, sillä haluaisin käyttää samoja vaatteita mahdollisimman pitkään ja olen ajatellut, että hihoja ja puntteja voi kääriä, eikä hieman isot vastasyntyneen päällä haittaa. Tuo 46 cm pituus on niihin nähden kuitenkin sen verran vähän, että se vaatisi huomattavan määrän lisää 50 cm vaatteita, joita on nyt vain muutamia, joten pitäisiköhän tässä kohtaa järjestää varallaolopartio noille viikoille vauvanvaatehankintoja varten.

Voin sinua tästä jo koskettaa, mutta en vielä nähdä, muuta kuin unissani
Voin sinua tästä jo koskettaa, mutta en vielä nähdä, muuta kuin unissani

Kolmas uni

Viimeyönä, kolmannessa unessa, ”Oskari” oli jälleen jo isompi poika. Hänellä oli edelleen vaaleat hiukset ja hän oli noin parivuotias, saman näköinen poika, kuin ensimmäisessäkin unessa. Luonnollisestikin toisen unen vastasyntynyt erosi ulkonäöltä näistä kahdesta hieman kehittyneemmästä universioista. On aivan uskomattoman jännää myöhemmin nähdä, onko hän oikeasti sen näköinen, kuin näissä unissani olen nähnyt. Piirtäisin hänet talteen, jos vain osaisin. Viime yön unesta en muista muuta, kuin että oltiin jossain maalla. Oli viljapeltoa ja nurmikkoa, metsän reunaa. ”Oskarilla” oli päällä ruskeat housut ja jokin vaaleampi ruudullinen paita. Hän taaperteli pitkin poikin ja minä seurasin sivummasta pellavapääni puuhia.

Pian olet muutakin, kuin ultrakuva ja liikkeet vatsassani <3
Pian olet muutakin, kuin ultrakuva ja liikkeet vatsassani <3

Hiusten väristä

Jokaisessa kolmessa unessa ”Oskarin” hiukset ovat olleet aivan vaaleat, mikä sinänsä on jännä, koska minä itse olen hiuksiltani todella tumma, jos nyt huomattava harmaantuminen jätetään huomiotta. ”Oskarin” isä sen sijaan on hiuksiltaan todella vaalea, joten sen suhteen asia olisi täysin normaalia. Olen kuitenkin pitänyt aina tummia värejä vaaleaa voimakkaammin periytyvinä, joten on todella jännää nähdä ja odottaa, kuinka hyvin nuo uneni pitävätkään paikkansa. Sen sijaan muuten ulkonäöllisesti minun on tosi vaikea miettiä sitä, voiko minusta ja ”Oskarin” isästä tulla sen näköinen poika, jonka olen unessa niin selvästi nähnyt.

Lue myös: 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *