Hae
Jennyferin kotona

31,5 neliötä: Kylpyhuone

31,5 neliötä on seitsemän postauksen sarja kodistani, jonka kolmas osa tämä Kylpyhuone on. Sarjassa esittelen kotini sisustuksineen huone huoneelta. Asunto sijaitsee 12/2017 valmistuneessa 12 huoneiston kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa. Olen asunut asunnossa sen valmistumisesta lähtien. Syksyn 2019 tullen jaan nämä neliöt lapseni kanssa.

Tervetuloa kotiini! Tänään kurkistetaan kylpyhuoneeseeni, joka on suhteessa asunnon muihin neliöihin valtavan kokoinen, enkä pistä sitä pahaksi lainkaan. Yleensä yksiöiden, etenkin vanhempien talojen, kylpyhuoneet ovat pieniä koppeja, joihin ei välttämättä mahdu edes pesukonetta, mutta uusissa taloissa jonkinlaiset esteettömyysvaatimukset ja -standardit taitaa sanella nykyään nämä jutut. Minun kylpyhuoneeseen astutaan eteisestä ja sinne mahtuu kaikki tarvittava pyykinkuivaustelineestä lähtien. Tilaa olisi myös pesukoneen päälle sijoitettavalle kuivausrummulle, mutta en ole ikinä ollut niistä innostunut tai kiinnostunut, sillä tiedän niiden kuluttavan vaatteita ihan älyttömästi. Eikä minulla ole koskaan niin kiire kuivata pyyhkeitä tai lakanoitakaan, etteikö ne joutaisi narulla kuivumaan. Kylpyhuoneessani on reilusti tilaa myös kuivailla ja rasvailla suihkun jälkeen. Lisäksi pidän sen värimaailmasta todella paljon. Tila on kaikkiaan järkevä malliltaan, kooltaan ja kalustesijoittelultaan.

Näkymä kylpyhuoneen ovelta
Näkymä kylpyhuoneen ovelta

Kylpyhone on väritykseltään valko-harmaa
Kylpyhuone on väritykseltään valko-harmaa

Mutta kylpyhoneen katto on lämmin puunsävyinen, mahdollisesti leppää
Mutta kylpyhoneen katto on lämmin puunsävyinen, mahdollisesti leppää

Kylpyhuoneessani on seuraavat tekstiilit:

 • Kylpyhuoneen matto (inhoan astua kylpyhuoneesta kosteilla jaloilla muuhun asuntoon)
 • Kylpypyyhe
 • Käsipyyhe
 • Pyykkipoikapussi
Ajan mittaan pyyhenaulakko täydentyy ”Oskarin” pyyhkeellä ja roikkuupa siinä usein myös ”Oskarin” isän käytössä oleva kylpypyyhe. Kylpytakkia minulla ei ole. Sellainen kyllä oli, mutta en pitänyt siitä sen paksuuden ja raskauden vuoksi. Olen hieman kaivannut sellaista etenkin, kun suihkun päälle rasvaan koko vartaloni, mutta en ole löytänyt vielä mieluisaa, joka olisi miellyttävää materiaalia sopivan kevyt päällä. Sellainen saattaisi olla jokin vohvelikankainen tai vastaava. 
Kylpyhoneen kalustusta
Kylpyhuoneen kalustusta

Pesukone kuivaustelineineen ja pyykkipoikapusseineen
Pesukone kuivaustelineineen ja pyykkipoikapusseineen
Kylpyhuoneessa on seuraavat kalusteet: 
 • Suihku, jossa pesuaineena vain palasaippua telineensä päällä
 • Lattiankuivauslasta
 • WC pönttö
 • Pöntönpuhdistusharja (ei näy kuvissa, on pöntön ja suihkuseinän välissä)
 • Lavuaari laatikostoineen
 • Peilikaappi
 • Pumppupullo saippualle
 • Pesukone
 • Pyykinkuivausteline
 • Pyykkipojat (pellavapussissa)
 • Kokoon taittuva amme vauvan kylvetysosalla
 • ”Oskarin” kylpyleluastia (näkyy postauksen ensimmäisessä kuvassa)
"Oskarilla" on kylpyhuoneessa jo oma kylpyleluastia, sillä hän on saanut nämä lelut ja tarvikkeet jo kauan aikaa sitten, vaikka pikkumies on vasta matkalla maailmaan. Kori sisältää myös kylpylämpömittarin ja tulee varmasti vielä täydentymään usealla lelulla.
”Oskarilla” on kylpyhuoneessa jo oma kylpyleluastia, sillä hän on saanut nämä lelut ja tarvikkeet jo kauan aikaa sitten, vaikka pikkumies on vasta matkalla maailmaan. Kori sisältää myös kylpylämpömittarin ja tulee varmasti vielä täydentymään usealla lelulla.
Kylpuhoneessa mahtuu kuivaamaan myös pyykin ja suihkussa käynnin ajaksi sen voi siirtää lavuaarin eteen pois tieltä
Kylpyhuoneessa mahtuu kuivaamaan myös pyykin ja suihkussa käynnin ajaksi sen voi siirtää lavuaarin eteen pois tieltä
Kurkistetaanpas sitten, mitä minun peilikaappini on oikein syönyt sisälleen. 
 • Alahyllyllä on minun, ”Oskarin” ja hänen isän hammasharjat mukeineen, tahnoineen, vaihtoharjoineen ja latureineen
 • Keskimmäisellä hyllyllä on vartalovoide (jota käytän myös jalkarasvana), kasvovoide, käsivoide, kasvonaamio (rakastan tehdä niitä kotona), Bepanthen (apu lähes mihin vaan iho-oireeseen), äitiyspakkauksessa tullut nännivoide sekä vanupuikkoja
 • Ylähyllyllä vasemmalla on ”Oskarin” isän hygieniatarvikkeita, keskellä minun vaihtoterällinen höylä sekä oikeassa reunassa jalkojenhoitovälineet: raspi, jalkakylpyaine ja kuorinta-aine
 • Meikit, ne harvat ja vähäiset joita käytän, kulkee minulla meikkipussukassa mukana repussa muiden pussukassa olevien tarvikkeiden ohessa
Peilikaapissa on peilipinta sekä edessä, sivuilla että sisällä ja sen alla on miellyttävä pehmeä valo
Peilikaapissa on peilipinta sekä edessä, sivuilla että sisällä ja sen alla on miellyttävä pehmeä valo

Peilikaapin sisältö, joka heijastuu moninkertaiseksi kaapin sisäosan peileistä
Peilikaapin sisältö, joka heijastuu moninkertaiseksi kaapin sisäosan peileistä
Kylpyhuoneessa oleva laatikosto on kiinteänä kalusteena lavuaarin alla ja sen ylälaatikko on syönyt sisälleen seuraavaa: 
 • Vessapaperirullia
 • Hiustenleikkuukone (minulla on 5 mm siili tukka, jonka ajelen kerran viikossa itse)
 • Palasaippua matkapussukassaan
 • Äitiyspakkauksessa tulleet kondomit ja liukuvoide
 • Kertakäyttö- ja kestoliivinsuojat, jotka saatu näytteenä sekä äitiyspakkauksessa
 • Terveyssiteet, jotka saatu näytteenä (nämä tulee käyttöön synnytyksen jälkivuodon osalta)
 • Pikkuhousunsuojat
 • Kuukuppi
Kylpyhoneen kaksi säilytyslaatikkoa sijaitsee lavuaarin alla
Kylpyhuoneen kaksi säilytyslaatikkoa sijaitsee lavuaarin alla

Ylälaatikon sisältö
Ylälaatikon sisältö

Alalaatikon sisältö koostuu pyykinpesuaineista, joiden osalta en todellakaan ole minimalisti
Alalaatikon sisältö koostuu pyykinpesuaineista, joiden osalta en todellakaan ole minimalisti
Ja sitten paljastuukin asia, jonka kanssa en todellakaan ole minimalisti: pyykinpesuaineet. Ne valtaavat wc-pöntön pesuaineen kanssa koko alalaatikon. Oma pesuaine on niin mustalle, valkoiselle kuin värillisellekin pyykille ja kaikki samaa merkkiä, johon olen uskollisesti ollut tyytyväinen jo useamman vuoden ajan. Sen lisäksi valkoiselle pyykille, kuten vaatteille, lakanoille ja pyyhkeille on jauhe, joka todella tuon valkoisen pyykinpesuaineen kanssa pitää ne puhtaan- ja kirkkaan valkoisina. Pyykkietikka on minulle melko uusi tuttavuus ja se on tullut jäädäkseen. Se tekee pyykistä ihanan pehmeän ja raikkaan, poistaa siitä pesuaine jäämät ja pitää pyykkikoneen todella puhtaana. Sen lisäksi se poistaa tehokkaasti tekstiileistä sähköisyyden, jonka vuoksi sen ihan alunalkaen ostinkin, sillä en edes muista, liekö koskaan olen käyttänyt pyykinpesussa huuhteluainetta, sillä jostain syystä inhoan sitä. Näistä pyykinpesumetodeistani en luovu, sillä vaatteet pysyvät todella hyvinä. Musta pysyy todella mustana ja valkoinen todella valkoisena. Värillisiä vaatteita minulla on vähemmän ja pesenkin käytännössä kaikki harmaat värillisille tarkoitetulla pesuaineella. Näillä pesuaineillani myös tekstiilien kuidut pysyvät hyvänä ja siistinä. Hyvälaatuiset vaatteet pysyvät uutta vastaavina erittäin pitkään ja näin ollen ne myös säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa hyvin, mikäli niitä ei tule itse käyttäneeksi ihan loppuun asti. 
Laatikkoon on uutuutena hiljattain tullut myös ”Oskarin” tekstiileille tarkoitettu luonnonmukainen ja täysin hajusteeton pyykinpesuaine sekä pyykkietikka.
Kylpyhoneen sijoittuminen muuhun asuntoon nähden
Kylpyhuoneen sijoittuminen muuhun asuntoon nähden


Raskauden ja ”Oskarin” myötä kylpyhuoneessa on hieman lisääntynyt tavaramäärät, mitä ne ovat olleet aiemmin. ”Oskarin” myötä sinne on tullut lisää:

 • Kokoon taittuva amme vauvaosalla
 • Kylpylelut astioineen ja vedenlämpömittareineen
 • Äitiyspakkauksessa tullut hammasharja ja sittemmin ostettu hammasmuki
 • Hajusteeton pyykinpesuaine ja pyykkietikka
Itse raskaus ei varsinaisesti ole tuonut kylpyhuoneen sisältöön mitään uutta tai lisää, mutta tuleva synnytyksen jälkeinen aika ja imetys ovat lisänneet hetkellisesti sinne seuraavat tuotteet: 
 • Nännivoide
 • Terveyssiteet
 • Liivinsuojat
 • Kondomit
 • Liukuvoide

Lue myös:

Kiva kun kävit. Nähdään taas! Sarjan seuraava postaus ilmestyy 5.8.2019. 

(Kuvissa ja tekstissä esiintyvät tuotteet ovat pääosin ostettu itse, osa saatu äitiyspakkauksen mukana ja osa näytteinä).

<3. Jennyfer

7 kommenttia

 1. mirabell kirjoitti:

  Hyvältä näyttää! Odotinkin oikein innolla tätä seuraavaa postausta taas. Mun mielestä on ihan ok, että ei ole joka asiassa minimalisti, vaikka pesuaineet onkin aika viaton "pahe". Ja vaatteiden hyvänä pysyminen taas on kuitenkin ekoteko. Tosi hyvä, että olet minimalisti jo ennen lapsen syntymää. On paljon helpompi jo alusta alkaen pitää tavara määrä hallinnassa, kun myöhemmin hankkiutua kaikesta totutusta turhuudesta eroon.

 2. Nimetön kirjoitti:

  Kaunis kylppäri! En ole huomannut, että kuivausrumpu kuluttaisi vaatteita. Helpottaa minusta elämää ja harmittaa, että sellaista ei ollut, kun lapset omi at pieniä. Aikaa säästyy, kun ripustusvaihe jää väliin. pyyhkeet ovat pehmeitä ja vaatteisiin ei jää pyykkinarun kuvaa. Vaatteet ovat myös sileämpiä kuin narukuivatut.

 3. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Hyviä pontteja 🙂 Täytyy katsoa, kun arki lapsen kanssa alkaa, että olisiko siitä oikeesti iloa ja hyötyä.

 4. Nimetön kirjoitti:

  Pesuaineille kannattaa jo nyt katsella uusi paikka. Pian pikkuinen pääsee tonkimaan niitä innolla. Lapsi muuttaa olemassaolevaa järjestystä kummasti.

 5. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Tosi hyvä huomio ja kiitos sinulle siitä! 🙂 Tajusin sen itsekin samana iltana tämän postauksen jälkeen, kun katsoin jotain vanhempaa Syke -sarjan jaksoa, jossa pieni potilas vietiin sairaalaan ja epäiltiin jotain myrkytystä. Siitä silloin tuli mieleeni, että noiden laatikoiden sisältö on vähintäänkin käänettävä päikseen.

 6. Nimetön kirjoitti:

  Harmaa väri on minusta kylmä ja ankea sisustuksessa.

 7. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Värit ovat makuasioita, jokaisella on omat mieltymyksensä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *