Hae
Jennyfer

31,5 neliötä: Eteinen

31,5 neliötä on seitsemän postauksen sarja kodistani, jonka toinen osa tämä Eteinen on. Sarjassa esittelen kotini sisustuksineen huone huoneelta. Asunto sijaitsee 12/2017 valmistuneessa 12 huoneiston kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa. Olen asunut asunnossa sen valmistumisesta lähtien. Syksyn 2019 tullen jaan nämä neliöt lapseni kanssa.

Tervetuloa kotiini! Aloitetaan varsinainen sisätiloihin tutustuminen eteisestä, sillä siihenhän aina ensimmäisenä ovesta tullessa astumme. Kotioveni avatessa minulla on näkymä läpi asunnon toisen sivun päästä päähän eteisen, keittiön ja asunnon ainoaa varsinaisen huoneen kautta aina parvekkeelle asti.

Näkymä kotiovelta läpi asunnon toisen sivun
Näkymä kotiovelta läpi asunnon toisen sivun

Eteinen

Alla olevaan pohjapiirustukseen ole merkannut keltaisella värillä ne alueet, jotka itse lasken eteiseksi, ja jotka tämä postaus käsittää. Eteisen ja keittiön rajaaminen on sinällään vaikeaa, koska ne ovat käytännössä samaa tilaa. Kaapit jakautuvat kuitenkin selkeästä eteisen- ja keittiön kaappeihin, joten niiden osalta tilan erottelu on helppoa. Käytännössä myös keittiö alkaa vasta kuvissa vasemmalla näkyvän kahden kaapin jälkeen, joten ihan ovensuussa ei kuitenkaan tehdä mitään keittiöpuuhiin liittyvää.

Pohjapiirustus, jossa asunnon eteisen tilat eroteltuna keltaisella värillä
Pohjapiirustus, jossa asunnon eteisen tilat eroteltuna keltaisella värillä

Peili ja tohvelit

Eteisessä on pieni lattiatila sekä neljä kaappia. Ovesta astuttaessa ensimmäisenä vasemmalla on peli, jonka alla minulla on aina tohvelit, joilla käyn piipahtamassa pihalla, kuten viemässä roskia. Vuosien mittaan näiden huopatohveleiden ulkonäkö on koristeiltaan hieman kärsinyt koiran mielenosoituksista johtuen, mutta ovat silti ehjät, helpot ja ihanat jalassa, joten sen suhteen niistä ei ole ollut mitään tarvetta luopua. Kaiken lisäksi ovat kotimaista tekoa ja kumipohjilla varustettu, joten niillä pyörähtää pihalla myös talvella. Tämä peili palvelee niin sisä- kuin ulkovaatteidenkin peilauksen tarpeen, sillä muut asunnossa olevat pelit ovat seinällä vain sisustustarkoituksessa.

Näkymä kotiovelta eteiseen vasemmalle
Näkymä kotiovelta eteiseen vasemmalle


Huopatohvelit peilin alla eteisessä
Huopatohvelit peilin alla eteisessä

Vaatekaappini

Peilin jatkeena vasemmalla on kaksi kaappia, joista toinen on tankokaappi, jossa on lisäksi kolme hyllyä ja toinen on siivouskaappi. Tämä tankokaappi on minun vaatekaappini. Kaapin sisäosa on 47 cm leveä, joten kyseessä ei ole mikään iso kaappi. Tämä vaatekaappini koko puhukoot minimalistisuudestani vaatteiden osalta puolestaan. Tällä hetkellä sisältö toki poikkeaa normaalista, sillä se sisältää vain sen, mihin mahdun näistä raskauden viimeisistä viikoista johtuen pukeutumaan ja se ei ole paljon se. Osa vaatteistani on kellarissa parissa muovilaatikosa odottamassa raskauden jälkeistä aikaa. Raskauden alussa meinasi iskeä jopa hirveä stressi siitä, mihin ja miten tulen tänä aikana pukeutumaan, mutta nyt 7 viikkoa ennen laskettua aikaa huomaan sen olleen täysin turhaa. Mitä rennompaa, venyvämpää ja joustavampaa, sen parempi! En todellakaan lähtenyt tätä väliaikaista tilaa varten laittamaan rahaa äitiysvaatteisiin ja sitä paitsi myynnissä oleva tarjonta ei ole yhtään minun makuuni ja tyyliini. Niinpä päätin pukeutua ihan normaaleihin trikoovaatteisiin, joita kaapistani löytyikin jo ennestään. Ne ovat palvelleet erittäin hyvin. Niiden mahdollisesti venyessä pilalle, ostan sitten tarpeen vaatiessa tilalle uutta taas normaaliin kehon kokooni. Pari trikoomekkoa ostin näin kesäksi, mutta ne osoittautuivat laadulta niin surkeiksi, että on jäänyt käyttämättä. Niiden helmat lörpsähtivät aivan käsittämättömäksi jo parin tunnin päällä olon jälkeen. Kaikista parhaimpia vaatteita ovat olleet rennot housut, trikootopit ja t-paidat sekä hupparit ja pidemmät neuletakit. Nämä parhaat raskausajan vaatteeni ovat olleet kaikki sellaisia, joita käytin myös ennen raskautta ja ne eivät ole venyneet pilalle vielä yksikään, joten tiedän mihin merkkeihin panostan jatkossakin vaatehankintojen osalta. Koko 33 viikkoisen raskauden ajan olen tullut toimeen niin vähillä vaatteilla, etten olisi ikinä uskonut sellaiseen pystyväni tai olevan edes mahdollista. Tämä aika on muuttanut paljon käsitystäni vaatteiden osalta raskauden jälkeistä aikaa ajatellen. Tulen tekemään teille raskauden jälkeen ihan omia postauksia minimalistiseen vaatekaappiini liittyen, kunhan olen taas kehoni kanssa omimmillani. Se on kutenkin varma, että ainakin vuodenaikakohtaisten vaatteiden määrä kulkee tämän kaapin koon rajoissa, eikä tule olemaan yhtään enempää.

47 cm leveä vaatekaappini sijaitsee eteisessä
47 cm leveä vaatekaappini sijaitsee eteisessä

Vaatteet ovat tangolla huiveineen ja koruineen näitisti ja väljästi
Vaatteet ovat tangolla huiveineen ja koruineen näitisti ja väljästi
Ylähyllyllä korissa on kaikki alusvaatteet: alusousut, sukat, rintsikat ja uimapuku. Korin takana harvemmin käytössä oleva isohko laukku, jonka sisällä vielä harvemmin käytössä oleva pikkulaukku.
Ylähyllyllä korissa on kaikki alusvaatteet: alusousut, sukat, rintsikat ja uimapuku. Korin takana harvemmin käytössä oleva isohko laukku, jonka sisällä vielä harvemmin käytössä oleva pikkulaukku. 
Toiseksi alimmalla hyllyllä on housut ja alimmalla hyllylä tällä hetkellä läjä käyttämättömiä hengareita sekä kaksi vyötä.
Toiseksi alimmalla hyllyllä on housut ja alimmalla hyllylä tällä hetkellä läjä käyttämättömiä hengareita sekä kaksi vyötä. 
Siivouskaapin sisältö

Siivouskaappi

Vaatekaapin vieressä ennen keittiön työtasojen alkamista on siivouskaappi. Kaappi sisältää imurin, jonka takana on moppi ja siivousämpäri (eivät näy kuvassa), pölyhuiskan, uuden pölypussin, sinisen uimalapussukkani (en tiedä, miksi on päätynyt asumaan siivouskaapissa), ikkunoiden- sekä peilienpesurätin ja ikkunanpesuaineen sekä lattianpesuaineen, jotka eivät myöskään näy kuvassa. Lisäksi siivoustarvikkeiden ulkopuolelta kaapista ovat löytäneet kodin itselleen vaatteidenhoitovälineet, sillä sisältäähän se myös pyykkikorin. Vaatteidenhoitovälineiden osalta kaapissa on kaksi vahapalaa (käytännössä Fjällrävenin ulkoiluvaatteiden vahausta varten) sekä fööni vahan lämmittämiseen, kuorivaatteille tarkoitettu suihke, kenkäharja ja -vaha sekä tarraharja ja sille vaihtorulla. Verkkopussukka on kauppareissujani varten, joka sisältää useita kestopusseja hedelmille ja vihanneksille.

Siivouskaappi on eteisessä ennen keittiön alkamista
Siivouskaappi on eteisessä ennen keittiön alkamista


Naulakko

Eteisen ovesta tultaessa oikeella puolella on (onneksi neutraali ja seinään upotettu valkoisella ovella varustettu) sähkökaappi, jonka alle olen kiinnittänyt siron mustan naulakon. Naulakossa roikkuu reppu, pari heijastinta, avaimet ja sateenvarjo. Tätä naulakkoa voi myös vieraat hyödyntää (lyhyempien) takkiensa ripustuksen osalta. Minulla käy tosin niin harvoin ja vähän vieraita, että heitä varten ei ole tarvinnut edes miettiä mitään erityisratkaisuja. Aina on saatu kaikkien ulkovaatteet tarpeen tullen johonkin mahtumaan.

Naulakko on eteisessä pääosin reppun ja avainten ripustamista varten
Naulakko on eteisessä pääosin reppun ja avainten ripustamista varten
Kaapin sisältö
Kaapin sisältö

Ulkovaatekaappi ja kierrätyspiste

Naulakon vieressä on ovi kylpyhuoneeseen, jota tutkimme tarkemmin myöhemmin omassa postauksessaan. Sen oven vieressä on puolestaan tuplaovellinen tankokaappi, jonka lasken osaksi eteistä, jossa on tangon lisäksi ylä- ja alahylly. Kaapin sisäleveys on 76 cm. Tässä kaapissa on ulkoiluvaatteet, kuten mm. takit, kengät, pipot, hanskat ja villasukat. Takeistani tällä hetkellä kaapissa roikkuu kevyemmät versiot ja syksy- sekä talvitakit ovat kellarissa. Samoin kenkien osalta. Käytössä olevista kengistäni kuvan ulkopuolelle kaapin takaosaan jää kumisaappaat ja yhdet korkkarit. Näin raskaana ollessa ne korkkaritkin olisi voinut olla varastossa, mutta eivät ole näemmä häirinneet tai vieneet tilaa tässä kaapissa muultakaan. Kumisaappaiden osalta olen haaveillut jo pidemmän aikaa uusista, keltaisista. Nykyiset ovat mustat. En vain ole löytänyt malliltaan mieluisia ja juuri oikean keltaisen värisiä vielä mistään. Nyt syksyn tullen voisinkin aktivoitua asian kanssa uudestaan. Takkien osalta pinkki tekomokkatakki on vaatteistani poislähtöuhan alla. Takkien lisäksi tangolla roikkuu kolme fleeceä, joita käytän raskauden ulkopuolella ahkerasti ulkoilussa ja retkeilyssä kerrospukeutumisen osalta. Tosin nyt olen jo vuoden päivät haaveillut korvaavani näitä fleecejä aidoilla villapaidoilla, joita itseasiassa riittäisikin vain yksi. Ulkovaatteiden osalta tämä kaappi on saanut osakseen jo myöskin ”Oskarin” tulevia syys-/talvivaatteita. Jaamme siis tulevan poikani kanssa tämän ulkovaatekaapin keskenämme. Puolet tangosta syö tangossa kiinni roikkuva lokerikko, joka sisältää niin minun kuin ”Oskarin” ulkoiluun liittyviä asusteita, kuten ne pipot ja hanskat jne. Alahyllyllä kenkien kaverina on osa asunnon kierrätyspistettä, josta voi lukea lisää täältä. Ylähyllyllä on tällä hetkellä vain kaksi reppua, isompi ja pienempi, sekä ”Oskarin” kantoreppu.

Ulkovaatekaapin yläosa
Ulkovaatekaapin yläosa
Ulkovaatekaapin alaosa
Ulkovaatekaapin alaosa

Hei hei

Eteisen osalta en ole kaivannut lisää tilaa yhtään mihinkään vaan koen, että etenkin vaatekaapeissa olisi tilaa hyödynnettäväksi vielä enemmänkin.  Mutta mitäpä niitä turhaan tarpeettomalla täyttämään. Toisaalta kengistä ja takeista voisin karsia vielä jotain poiskin. Kiva kun kävit. Nähdään taas! Sarjan seuraava postaus ilmestyy 29.7.2019.

Näkymä asunnosta kotiovelle
Näkymä asunnosta kotiovelle


Lue myös: 

<3. Jennyfer

6 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Hei! Mä oon ihan fiiliksissä näistä 31 neliötä postauksista ja odotan innolla jo seuraavia. Asun itse tällä hetkellä 48 neliön pienessä kaksiossa, mutta muutamavuosi sitten ajatus kääntyi tavaranhaalimisesta karsimiseen ja haaveilenkin nykyisin, että muuttaisin pienempään kotiin. Saisin vieläkin karsia turhaa pois ilman, että nurkat kumisisivat tyhjyyttään ja säästäisin elämisen kustannuksissa. Ja tätä haluahan on monen vaikea ymmärtää 😉
  Kiva, kun kirjoitat ❤️
  Kirsi

 2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiva kun seuraat ja kiitos kommentistasi 🙂 Karsiminen ja pienesti eläminen on tosi koukuttava laji 😀 Ja siinä olet oikeassa, että tätä halua ja himoa on monen vaikea ymmärtää, vaikka aika paljonhan näistä asioista on juttuja ja haastatteluja lehdissä nykyään. Päässä pitää naksahtaa jotain, että saa sitä tyydytystä elämäänsä muusta, kun materiaalista. Nyt kun syyskuussa syntyvän vauvan myötä olen sisustanut nämä neliöt uusiksi (sekään ei muuten tule pineessä asunnossa niin kalliiksi, kuin isommassa), jossa hän saa alkovin käyttöönsä ja minun tarvitsemat tavarat jää vai murto-osaan asunnosta, että minä itsekseni pärjäisin taas tätäkin huomattavasti pienemmässä asunnossa 😀 Vaikka pienen asunnon neliöhinnat ovatkin korkeemmat, mutta kun ei ole niiden neliöiden perään vaan katsoo pelkästään sitä kuukausi hintaa, niin pienemässä asunnossa voi monesti asua myös paljon paremmalla alueellakin.

 3. Nimetön kirjoitti:

  Ja ihanasti ja kauniisti olet kyllä saanut sisustettua pienelle tulokkaalle oman sopen❤️
  T: Kirsi

 4. mirabell kirjoitti:

  Tämä on mielenkiintoinen postaussarja. Itse olen minimalismiin hurahtanut kolmen lapsen äiti, joten neliöt ja tavaramäärät väkisinkin isommat. Pidän myös väreistä, eikä mustavalkoisuus ole mun juttu, mutta on silti kiehtovaa ja inspiroivaa nähdä miten olet pikkukotisi saanut laitettua. Itse mahtuisin varmasti myös hyvin tuon kokoiseen asuntoon, jos vain omat tavarani laskettaisiin. Jään siis seuraamaan.

 5. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos kun seuraat 🙂 Minäkin olen koittanut jossain kohtaa elämääni värejä kodissani. Minusta on kiva yhdistää esim. keltaista ja tumman punaista musta-valko-harmaa-beige väreihin, mutta aina käy niin, että kyllästyn niihin jostain syystä tosi nopeasti. Joten olen pysytellyt näissä turvallisissa "perusväreissä". Olen tässä tosin jonkin aikaa harkinnut, jos syksyn mittaan lastaisi keltaisia sisustustyynyjen päällisiä ja loisi niillä vähän raikkautta 🙂

 6. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *