Hae
Jennyferin kotona

Vartalotyyny – raskaana olevan yöunien pelastus ja aarre

(Kuvissa ja tekstissä esiintyvät tuotteet on ostettu itse).

En enää edes muista, mistä raskausviikosta lähtien kyljellään nukkuminen on ollut kohdallani ainut vaihtoehto, ja se ainut asentovaihtoehto on ollut minulle todella tuskallinen. Vaikka kotona on sisustustyynyjä avuksi aivan riittämiin, eivät ne tuoneet yöuniin toivottavaa vaikutusta. Olin huonosti nukutuista öistä jo niin väsynyt, että olin valmis kokeilemaan lähes mitä vaan. Sitten löysin vartalotyynyn ja nyt parin viikon yhdessä nukkumisen jälkeen ajattelen, että tuskin tulen luopumaan siitä raskauden jälkeenkään. Tämä sänkykaveri tuli jäädäkseen. 

En todellakaan ole mikään kylkiasentonukkuja ja olenkin kärsinyt siitä ainoasta mahdollisesta, joko oikealla tai vasemmalla kyljellä nukkumisesta raskausvatsani kanssa todella paljon siitä asti, kun kaikki muut asentomahdollisuudet jäivät käyttökelvottomiksi. En normaalistikaan nuku suoraan vatsallani tai selälläni, vaan sellaisessa osittain vatsalla/kyljellä asennossa, joka nyt ei ole enää viikkokausiin tullut kuuloonkaan. Jotain oli keksittävä, sillä yöt alkoivat olemaan todella tuskallisia jo muutenkin fyysisesti kuormittuneen kropan kanssa. Kun mitenkään ei ollut hyvä ja jatkuva kääntyminen kyljeltä toiselle oli liitoskipujen takia tuskallista ja piti hereillä pitkin yötä. Kääntymistä vaikeutti vielä sekin, että minulle kyljen vaihtaminen on luontevaa vatsan kautta, mutta nyt raskaana ollessa sekin on pitänyt opetella tapahtuvaksi selän kautta. Olen jopa nähnyt unta, että nukun vatsallani. Olen myös sanonut, että synnytyksen jälkeen tulen makaamaan sängyllä vatsallani vuorokauden X asennossa, ihan vaan, koska mä voin.

Tyynyviritelmiä

Ensin virittelin viereeni nukkumaan käydessä useita eri tyynyjä, jotka palvelevat päiväsaikaan sisustustyynyjen virkaa. Yksi oli käden alla, yksi jalkojen välissä ja yksi vatsaa vasten. Nukahdinkin tyynyjeni kanssa ihan hyvin ja ne toivat kylkiasentoon tarvittavaa tukea ja mukavuutta, mutta auta armias, kun yöllä piti kääntyä toiselle kyljelle. Käännä ensin itsesi ja revi perässä kolme tyynyä ja asettele ne uudestaan viereesi. Tässä yhteydessä kävin usein myös pissalla. Jos kaiken tämän operaation jälkeen ei ollut kunnolla hereillä ja sai vielä unen päästä kiinni, niin se oli ihme. Kypsyin tähän shown aika nopeasti ja oli etsittävä muita ratkaisuja. En asentoasioista johtuen ollut nukkunut enää viikkoihin kunnollisia yöunia ja olin jo aivan tuhannen väsynyt pelkästään sen vuoksi. Itse raskauden ja heikkojen rauta-asioiden väsymysvaikutuksista puhumattakaan.

Kaikki mitä tarvitsen

Aloin etsimään ja tutkimaan vartalotyynyjä, joista olin kyllä kuullut aiemmin, mutta en sen kummemmin niille korviani ollut lotkauttanut. Pian tutkimusmatkani sai minut vakuuttuneeksi siitä, että se oli juuri sitä, mitä nyt tarvitsen. Tein tilauksen ja jo parin päivän päästä aarteeni oli noudettavissa kotiini.

Kokemukset

Olen nukkunut nyt reilut pari viikkoa vartalotyynyni kanssa, jota myöskin boyfriendiksi kutsun, enkä ole yhtään ainutta yötä nukkunut huonosti sen takia, että vika olisi (kylki)asennossa. Vaihdan asentoa yön aikana kyljeltä toiselle enää ehkä kerran-pari, joten uneni ovat todella rauhoittuneet. Jos satun heräämään kääntymiseen, niin se johtuu pelkästään liitoskivuista, sillä tämä pötkylä on helppo napata kainaloon ja kääntyä yhdessä sen kanssa. Sen kummempia asetteluja ei tarvita. Tämmöisen vartalotyynyn kanssa saa kylkiasennosta todella luonnollisen ja se tukee sekä hartioita, lantiota ja vatsaa juuri niin kuin pitääkin.

Boyfriend tuli jäädäkseen

Vartalotyyny ei ole vain raskausajan juttu. Sitä käytetään yhtälailla ns, normaalissakin kehon olotilassa. Voin vannoa, että se on todellinen pelastus ja apu hyville ja ergonomisille yöunille. En ikinä olisi uskonut sanovani näin, mutta suurella todennäköisyydellä tulen nukkumaan tämän boyfriendini kanssa myös raskauden jälkeen. Kyljelläni.

<3. Jennyfer

4 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Mulla on toisen lapsen raskausaikana ostettu vartalotyyny ja kokemus siitä oli alusta asti tismalleen sama kuin sulla. Minäkin nukun aina sellaisessa kyljellään-melkein-mahallaan-asennossa, joka ei todellakaan onnistu raskaana ollessa kovin kauaa. Mut tuo vartalotyyny saa kylkiasennon riittävän lähelle sitä ja saan nukuttua yöt suhteellisen hyvin, pari kertaa käännyn yön aikana tyynyineni. Mies inhoaa mun tyynyä mut vielä enempi sitä jos olen väsymyksestä kärttyinen. Mulla nyt kolmas raskaus ja pötkylätyyny (joksi olen omani ristinyt) piti jo uusiakin, koska mulla se todellakin jäi käyttöön myös edellisen raskauden jälkeen. Mut koskaan se ei oo ollu yhtä korvaamaton ku raskausaikana. Hauskaa että joku muu kokee just samoin, olin aatellut että oon aivan omituinen tyynyni kanssa 😀 Nimim. Rv 31

 2. Nimetön kirjoitti:

  Tyyny oli itelläki aivan ehdoton en olis ilman pystynyt nukkumaan. TippasilmässäT täällä luin juttusi tuli eteen muuta googlaillessa Onnea loppu raskauteen. Itellä takana rankat hoidot niistä yksi ihana poika. Onnea tulevaan

 3. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kyllähän tuo tyyny vie aika paljon tilaa sängystä ja tulee ihan kunnolla kahden ihmisen väliin, mutta uskoisin, että miehille kuitenkin se pienempia paha siihen väsymyskiukkuun nähden 🙂

 4. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos kommentistasi! Onnea sinulle pojastasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *