Hae
Jennyfer

”Oskarin” ensimmäinen menopeli

(Tekstissä ja kuvissa esiintyvät tuotteet on ostettu itse).

Tämä on blogini sadas postaus ja eipä se voinut paremmin osuakaan, kuin ”Oskarin” ensimmäiseen menopeliin, eli yhdistelmävaunupakettiin kaikkine härpäkkeineen. Tiedän, että monille vaunut ja rattaat ovat aivan toissijainen asia, kunhan on joku väline, millä lasta tuuppia mukanaan eteenpäin, mutta minulle nämä välineet ovat tärkeitä, aivan, kuten oma auto ja polkupyöränikin. Koska rakastan ulkoilmaa ja kävelylenkkejä, tiedän, että me tulemme käyttämään tätä settiä paljon, joten minulle ei todellakaan ollut aivan sama, minkä näköisissä, kuntoisissa ja ominaisuuksisissa vaunuissa ja rattaissa ”Oskaria” mukanani kuljetan. Yli kuukauden kytättyäni settiä käytettynä, olen paikoin ollut järkyttynyt, mimmosta shittiä sitä myydäänkään, mutta lopulta kohtasin myyjän, josta voisi myös moni kauppiaskin ottaa mallia palveluasenteellaan. Miehen kanssa meni (tietysti) sukset vähän ristiin tässäkin asiassa, vaikka yhdessä valitsemamme setin yksin kävin hakemassakin. 

Britax Smile 2 turvakaukalo rungossa
Britax Smile 2 turvakaukalo rungossa

Halusin päästä helpolla ja sellaisen setin, missä on kaikki mahdollinen mukana. Tietysti ulkonäkö ja väri on tärkeää, ihastuinhan nykyisessä autossanikin ensimmäisenä sen perään, mutta tässä yhdistelmäsetin rungossa renkaiden koko oli tietystikin oleellinen, että on sitten helppo lykkiä niin soralla kun sohjossakin. Ehdottomasti halusin myös sellaisen, jossa turvakaukalon saa runkoon kiinni. Kun reilu kuukausi sitten kävimme liikkeissä katselemassa erilaisia vaihtoehtoja seteistä, joissa on kaikki mahdollinen mukana, teki Britax Smile 2 vaikutuksen ja osoittautui paketiksi, jossa ei ollut mitään moitittavaa. Vaikka setistä olikin silloin loppuunmyyntitarjous uuden mallin tieltä, päätimme etsiä settiä ensin käytettynä. Sittemmin tuota settiä ei uutena ihan joka paikassa myynnissä enää olekaan ja kun käytettynäkään ei käyttökelpoisia yksilöitä alkanut löytymään, aloin jo tuskailla, että tässä joutuu tekemään vielä ennen ”Oskarin” syntymää uuden kierroksen ja etsimään sen itselle seuraavaksi mieluisan vaihtoehdon.

Britax Smile 2 turvakaukalo rungossa supistajaosilla
Britax Smile 2 turvakaukalo rungossa supistajaosilla

Britax Smile 2 turvakaukalo rungossa lämpöpussilla, jossa reiät kaukalon turvavöitä varten
Britax Smile 2 turvakaukalo rungossa lämpöpussilla, jossa reiät kaukalon turvavöitä varten

Mitä kaikkea sitä myydäänkään

Koska ekologiset arvot kiertotalouksineen ovat minulle tärkeitä, olen ehdottomasti valmis ostamaan vaatteita ja tavaroita käytettynä, mutta joku raja siinäkin. Aivan uskomatonta, mitä kaikkea ihmiset koittavat myydäkään. Loppuun käytetty on loppuun käytetty. Rikkinäinen on rikki. Roska on roska. Yksi hämmennyksen aihe on myös se, ettei tavaroista pidetä huolta. Likaista ja paskasta en myöskään halua ostaa. Luulis ihmisten tajuavan, että tavaroihin laitettu rahallinen panostus jälleenmyyntiarvoineen pysyy sitä parempana, mitä parempaa huolta tavaroista pidetään. Lika ja paska pestään pois, kun sitä ilmenee, eikä anneta sen muhia ja pinttyä pintaa ja koiteta sitten myydä eteenpäin ”normaalilla kulumisella ja käytön jäljillä”. On niin totta ja normaalia, että jo pelkästään Suomen sää loskapaskakeleineen aiheuttaa rattaisiin ja vaunuihin normaalia likaantumista, mutta epänormaalia on se, että sitä ei pestä ilmentyessään pois. Minimalistina katson asiaa sillä silmällä, että ihmisillä on todennäköisesti vain liikaa tavaraa, jolloin kaikesta ei jakseta pitää huolta. Voitte siis kuvitella, että vielä käyttökelpoisen ja siistin menopeliyhdistelmän löytyminen ei ollut helppo tehtävä. Yhtenä aamuna sellainen kuitenkin pomppasi silmille ja tartuin tilaisuuteen välittömästi.

Britax Smile 2 vaunukoppa rungossa. Vaunukopan päälle tullut sadesuoja oli niin tiukka kortonki, että sitä tuskin tulen käyttämään. Uskoisin luovivani siihen retkeilytarvikkeistani toisen ratkaisun.
Britax Smile 2 vaunukoppa rungossa. Vaunukopan päälle tullut sadesuoja oli niin tiukka kortonki, että sitä tuskin tulen käyttämään. Uskoisin luovivani siihen retkeilytarvikkeistani toisen ratkaisun. 

Minkälainen setti sitä roadtripiltä kotiutuikaan

Myyjä teki tekstillä ja kuvilla vaikutuksen. Koska setin ostaminen vaati ajomatkan Helsingistä Lahteen, sain vielä pyytämättä yksityiskohtaisia kuvia viestillä, koska matka on pitkä ja jotta tietäisin, mitä olen menossa ostamaan. Aivan loistavaa palvelua yksityiseltä myyjältä! Tuohon tasoon ei aina kykene edes kauppiaat. Minulla kävi kyllä todellinen tuuri, sillä setille oli ennen ja jälkeen minun ollut muitakin ostajaehdokkaita. Seuraavana päivänä ajelin Lahteen ja palasin onnellisena takakontti ja -penkki täynnä Britaxia. Settiin kuului:

 • Britax Smile 2 runko
 • Turvakaukalo
 • Kaksi turvakaukalon telakkaa autoihin
 • Vaunukoppa
 • Ratasosa
 • Sadesuoja
 • Lämpöpussi jaloille
 • Supistusosat turvakaukaloon
 • Käyttöohjeet
 • Kaupanpäälle lämpöpussi turvakaukaloon
Setistä puuttui ötökkä suoja, mutta se ei haitannut, koska sellainen meillä onkin jo ennestään.

Britax Smile 2 rattaat osa kiinni rungossa
Britax Smile 2 rattaat osa kiinni rungossa

Britax Smile 2 rattaat ja lämpöpussi jaloille
Britax Smile 2 rattaat ja lämpöpussi jaloille

Miten kukin asiat priorisoi

Ja kuten tekstin muodosta huomata saattaa, kävin ostoksilla yksin. Noutopäivää sopiessani viestittelin samalla ahkerasti mieheni kanssa sillä silmällä, että löydetään sopiva ajankohta niin meille kuin myyjillekin. Kävi sitten niin, että sopiva ajankohta osoittautui sellaiseksi, joka meistä sopi vain minulle, mutta no problem, nämä ”Oskariin” ja raskauteen liittyvät asiat olen tottunut hoitamaan ja pitkälti halunnutkin hoitaa yksin, joten ihan ilolla ja onnellisena tämänkin. Tässä kohtaa minulla ei tosin ollut mitään sitä vastaan, että mies olisi lähtenyt mukaan ja sillä sitä ajankohtaakin yritin yhteisesti sopia. Ihan tuhannen taalan mahdollisuus osallistua ”Oskarin” asioihin ja minun auttamiseen tavaroiden kantamisen osalta, joka on osoittautunut hänelle nyt tärkeäksi. Kun sain turvallisen matkan toivotukset kyselin, mitkä olivatkaan hänen illan suunnitelmat. Tennis ja remonttia. Matka oli sen verran pitkä, että siinä ehti ajellessa pohtia yhtä sun toista, ja ihan muutamaan otteeseen myös sitä, miten ihmiset priorisoivat asioita. Olisin ollut tietysti ihan äärimmäisen otettu myös siitä vaihtoehdosta, jos tennis olisi siirrety toiseen ajankohtaan. Remonttiin olisi jäänyt vielä illasta aikaa kuitenkin. Kun siinä sitten illalla kotiin päästyäni soiteltiin, mies ilmoitti heti, että olisi niin mielellään ollut mukana (arvasin tämän), meinasi äänet ja sävyt mennä taas huutamiseksi ennen lopullista ja täydellistä hiljaisuutta, jota kesti lähes vuorokauden. Ihan itsehän hän asiat kuitenkin priorisoi. Joskus elämässä tulee eteen asioita, että jonkun jo sovitun joutuu siirtämään jonkun toisen eteen tulevan asian tieltä. Tai sitten ei siirrä. Kaikkihan riippuu siitä, miten asiat priorisoi ja itselleen kokee tärkeäksi ja merkitykselliseksi. Asia oli tietysti kääntyä myös siihen suuntaan, että koska hän sitten näkee kavereitaan (meidän parisuhde ei ainkaan syö aikaa siltä)  ja että miksi minä menin sopimaan tämän juuri siihen tenniksen ajankohtaan ja olisin sitten vaikka jättänyt setin ostamatta. Niin, miksi? Koska en missään nimessä halunnut missata tätä täydellisen kuntoista haluamaamme settiä, jota oli jo reilu kuukausi käytettynä kytätty, joita ei joka netti-istunnolla vastaan tule ja jolle oli todellakin myös muita ostajia, ja joka saatiin kaikkineen lähes 500 e halvemmalla, kuin kaupasta uutena ostettuna. Tämä oli minun priorisointini.

Britax Smile 2 rattaissa kuomun saa halutessaan todella suojaisasti alas
Britax Smile 2 rattaissa kuomun saa halutessaan todella suojaisasti alas

<3. Jennyfer

2 kommenttia

 1. ÄM kirjoitti:

  Näitä oon itekin miettinyt, kun vastaava paketti ei uutenakaan ole pahan hintainen muutamaan muuhun verrattuna. Ainoa ongelma on, että en haluaisi mustia, enkä oikein lämpeä tälle harmaalle sävylle. Valmispaketeissa vaikeinta tuntuu olevan, että vaikka voisin hyvin ostaa jotkut halvemmat kivat vaunut, en kuitenkaan halua niihin sopivaa halpaa turvakaukaloa. Turvakaukalon suhteen kun olen aika tarkka, että on jotain tunnetumpaa merkkiä ja saanut hyvät arvostelut.

 2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Niin totta, että uutena myös minusta vallan kohtuuhintainen, verrattuna moneen kilpailijaan. Minulle olisi kelvannut myös ne kokomustat, mutta olen iloinen, että kohdallemme osui juuri tämä harmaansävyinen, sillä pukeudun itse paljon mustaan, niin olisin kyllä iloissani ja onnessani ollut melkoisen synkkä näky vauvan kanssa vaunulenkillä 😀 Mulla on sellainen käsitys, että jos on setin ulkopuolinen turvakaukalo, niin kaikenlaisia adaptereita on myös myynnissä, että niitä saisi kiinni runkoon kuin runkoon. Jolloin siis koko setti ei tarvitsisi olla samaa merkkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *