Hae
Jennyfer

10 viikkoa lasketuun aikaan

Nämä jäljellä olevat 10 viikkoa ennen laskettua aikaa on minulle selvästi jonkinlainen rajapyykki ja käynnisti samalla jonkinlaisen ”aamukamman”. Päiviä en sentään ihan vielä laske, mutta jäljellä olevia viikkoja ajattelen selvästi ihan eri tavalla, kuin aiemmin. Raskaus on sujunut melko samalla kaavalla alusta asti, enkä löydä sen osalta useinkaan uutta raportoitavaa. Muutamia uusia asioita olen kuitenkin ihan viime aikoina kohdannut ja rautavarastotkin ovat lähes nollaantuneet. Synnytys ja se, että tämä raskaus ja odotus on pian ohi, pyörii entistä enemmän ja useammin mielessä. 

Muistan niin elävästi, kun vasta oli maaliskuu ja minä tuskailin, kun tämä odotus on pelkkää odotusta, eikä oikein tapahdu mitään. Sen jälkeen, kun pitkänä perjantaina tunsin ensimmäisen kerran liikkeesi, on aika mennyt eteenpäin kuin siivillä. Vaikka minusta pääosin tuntuukin siltä, että ei tässä edelleenkään oikein tapahdu mitään, niin joistain syystä viikot ovat alkaneet juosta toinen toisensa perässä.

Raskausviikko 31
Raskausviikko 31

”Rautavaraston arvo on enää 6, sen ollessa vielä pari kuukautta sitten 17.”

Viimeaikaiset tuntemukset ja ongelmat

Huomaan, että kirjoitan loppupelissä aika vähän tästä raskaudesta, mutta minulla ei vain yksinkertaisesti ole siitä kovin paljon kirjotettavaa. Vaikka oireitta ja ajatuksitta en minäkään ole selvinnyt, niin aika vähällä kuitenkin ja oikeastaan samat asiat ovat seuranneet mukana ihan alusta asti, enkä osaa raportoida niistä viikosta toiseen. Uutuutena voisin kuitenkin mainita kuluneen viikon aikana alkaneen erittäin piinaavan närästyksen, johon taivaan lahja on ollut Rennie. Nukkuminenkin on käynyt todella hankalaksi, sillä en ole mikään kylkinukkujaihminen. Selällään en voi enää olla, vatsallaan olosta puhumattakaan, sillä kyljeltä toiselle vaihtaminenkin kävisi minulta luontevimmin juuri vatsan kautta ja heräänkin siihen yritelmään lähes joka yö. Liitoskivut puolestaan aiheuttaa sen, että kyljen kääntäminen toiselle selän kautta on lähes poikkeuksetta todella kivuliasta. Olenkin juuri eilen tilannut itselleni piiiiiitkän vartalotyynypötkylän, josta todella toivon olevan apua loppuraskauden, edes kohtuullisiin yöuniin. Ja sitten on väsymys, jonkinlaista saamattomuutta ja jokseenkin hajamielistä olotilaa. Olen tehnyt töissäkin rutiinitehtävissä ihan kummallisia, en onneksi kuitenkaan vakavia, virheitä. No, tänään kävin ferritiinin, eli rautavarastojen kontrollissa ja melkoisen tyhjää on. Rautavaraston arvo on enää 6, sen ollessa vielä pari kuukautta sitten 17. Saapa nähdä, päädytäänkö tässä vielä suonensisäiseen rautatankkaukseen.

Sinä

Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä enemmän tulee mietittyä, miltä sinä mahdat näyttää. Sinulla on päivän aikana monta monituisa touhutuokiota vatsassani, potkit ja nyrkkeilet jopa niin, että olen joskus ajatellut sinun tuuppaavan minut alas sängyltä. Erityisesti niinä hetkinä mietin, minkälainen ja minkä näköinen ihminen siellä mellastaakaan. Olet nyt n. 1,6 kg painava ja 36 cm pitkä. Vaikka varsinaista raskausvatsaa tuskin tulen koskaan kaipaamaankaan, sillä se saa oloni edelleen todella norsuksi ja kömpelöksi, tulen ihan varmasti kaipaamaan, ainakin lämmöllä muistelemaan sitä, miltä sinun jumppahetkesi sisälläni tuntuikaan. Voin jopa kuvitella syömisen synnyttyäisi oudoksi, kun jokaisen suullisen jälkeen ei saa monoa vatsanpohjaansa. Koko tähänastisen 30 viikkoisen raskauden parasta antia on ollut sinun liikkeesi. Mikään ei ole nautinnollisempaa.

10 viikkoa laskettuun aikaan
10 viikkoa laskettuun aikaan

Synnytys

Synnytystä tulee tietysti mietittyä myös, mitä vähemmäksi viikot käyvät. Minua ei pelota siinä mikään, eikä ehkä enää oikein jännitäkään paitsi se, kun ei oikeesti tiedä, koska se tapahtuu. Oikeastaan tämän hetkistä olotilaani sen suhteen voisi kuvailla, odottavaksi.

Aika kuluu nopeasti

Juuri nyt raskausviikot tuntuvat lentävän siivillä ja äitiysloman alkuunkin on vain 5 viikkoa aikaa. Sama aika, joka siitä eteenpäin on laskettuun aikaan. Ihan tosissaan jo tuntuu siltä, että tämä odotus on oikeesti kohta ohi ennen kuin huomaankaan.

Lue myös: 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *