Hae
Jennyferin kotona

Ristiäissuunnitelmia

Olemme hyvissä ajoin liikkeellä ristiäisten kanssa, vaikka laskettuun aikaankin on vielä matkaa 11 viikkoa, eikä nimestä ole hajuakaan, vaikka paljastankin joitain mahdollisia asioita etunimen ensimmäisen kirjaimen osalta. Hyvä niin, sillä ”Oskari” kastetaan kyllä seurakunnan jäseneksi, mutta ensisijaisesti tahtoisimme pitää kastejuhlan muualla, kuin seurakunnan tiloissa. Tila-asia onkin osoittautunut hieman haasteelliseksi ja varaus tulisi selvästi tehdä loppuvuodelle jo nyt. Lisäksi koin saavani yhdestä erittäin potentiaalisesta paikasta täysin ala-arvoista kohtelua tarjouspyyntöni osalta. Otamme myös erittäin mielellämme vastaan vinkkejä teiltä lukijoilta sopivan kastejuhlapaikan löytymiseksi. 

Päädyimme viikonloppuna iltapalan äärellä keskustelemaan isäsi kanssa ristiäisistäsi. Tämän asian kanssa olemme ainakin ajoissa liikenteessä, sillä laskettuun aikaankin on vielä 11 viikkoa aikaa, emmekä ole keskustelleet nimestäsikään juuri lainkaan, vaikka itselläni onkin pari erityisen hyvää vaihtoehtoa mielessäni. Kuten kerrottua, meillä on ollut ”hieman” hankalaa ja vaikeaa jo ihan pelkän parisuhteen osalta, jolloin nimiasiat eivät ole olleet keskusteluissamme ihan päällimmäisinä mielessä. Isäsi tiedän kuitenkin suosivan J -alkuisia etunimiä, sillä alkaahan meidän ja tulevien velipuoliesi nimet myöskin sillä. Näin ollen minulla onkin J -alkuisista pojille sopivista nimivaihtoehdoista yli 520 nimen lista, mutta jos jäämme vain sen varaan, saatamme olla pulassa. Minun kaksi mielessä olevaa etunimeä alkavat sen sijaan N ja P kirjaimella. En tietysti itsekään osaisi päättää lopullista nimeäsi, ennen kuin näen sinut livenä, mutta mahdollisia vaihtoehtoja on kiva miettiä etukäteen. 

Alppiruusupuisto Helsingissä 6/2019, raskausviikko 28
Alppiruusupuisto Helsingissä 6/2019, raskausviikko 28

Paikka kastejuhlalle

Vaikka itse en kuulukaan kirkkoon, on minulle itsestään selvää, että sinut kastetaan seurakunnan jäseneksi. Sen sijaan itse kasteen ja juhlan toivoisin tapahtuvan jossain muualla, kuin seurakunnan tiloissa. Jostain syystä vierastan niitä, vaikka esimerkiksi vanhoista kivi- ja puukirkoista viehätynkin kovasti. Isäsi oli asiasta samaa mieltä, että voisimme etsiä ensimmäiselle juhlallesi seurakunnan ulkopuoliset puitteet, johon pappi saapuisi sinut sitten kastamaan ja vieraat juhlimaan. Jos ajankohta sattuisi kesälle, haluaisin kasteen tapahtuvan ehdottomasti jossain kauniissa paikassa luonnon helmassa. Mutta tällä kertaa elämme marras- joulukuuta, joten vuodenaikamme, lämpötila ja todennäköinen sää määrittää juhlan sisätiloihin.

Tilojen kartoitusta

Koska olen sellainen tuumasta toimeen ihminen, aloin heti seuraavana päivänä kartoittamaan erilaisia juhlapaikkavaihtoehtoja. Onneksi aloin ja onneksi päädyimme ylipäätään näinkin ajoissa aiheesta keskustelemaan, sillä parin päivän etsiskelyn tuntumalta voin vain todeta, että eipä ole aivan helppo tehtävä. Tiloja on tarjolla ihan pilvin ja pimein, mutta eipä juurikaan äkkiä sellaisia, jotka täyttäisivät kaikki kriteerit: 
 • tilan miljöössä ja tunnelmassa pitää olla ”se jokin”
 • tarjoilut paikan puolesta / omien tarjoilujen vaihtoehto
 • hinta
 • onko paikka enää ajankohdalle sopivasti vapaana
 • tiloihin mahtuva henkilömäärä
 • sijainti
Satumaisen kauniit alppiruusut
Satumaisen kauniit alppiruusut

Kun toisilla on varaa valita asiakkaansa

Sopivan kokonaisuuden löytyminen tuntuu olevan haastavaa, sillä monessa vaihtoehdossa mättää jo heti ensisilmäyksillä useampi kuin yksi asia. Sen sijaan muistin kotimme lähellä, erään talon kivijalassa olevan mielenkiintoisen näköisen juhlapaikan. Siinä ainakin ulkoiset puitteet olisivat kohdallaan. Niinpä lähetinkin paikan pitäjälle tarjouspyynnön, jossa kerroin tilaisuuden luonteen, vieraiden määrän, toiveen ajankohdalle (mikä tahansa marraskuun la tai su) ja kysyin hintoja heidän kahvitarjoiluilleen ja mahdollisuudelle viedä paikkaan omat tarjoilut. 

”Koen, että hän puhtaasi aliarvioi maksukykymme tilavuokran osalta.”

Nopeasta reagoinnista heille kiitos, sain heti vastauksen, että kaikki marraskuun lauantait ovat varattuja ja sunnuntaisin heillä on vapaapäivä, joitain joulukuun lauantaita olisi vielä vapaana. Jatkoin tiedustelua, olisiko vapaata itsenäisyyspäivän perjantaina ja mitkä joulukuun lauantaista olisi vielä vapaana. Sain jälleen nopeasti vastauksen, että itsenäisyyspäivä on varattu ja että tilavuokra on puhtaasti xxxx e + alv, joka menee suoraan kiinteistön omistajalle ja päälle heidän (catering) palvelut. Mitä ihmettä? En siis saanut lainkaan vastausta siihen, mitkä joulukuun lauantait olisivat vapaana, en minkäänlaista vastausta kysymykseeni kahvitarjoiluihin liittyen ja koen, että hän puhtaasi aliarvioi (millä perusteilla?) maksukykymme tilavuokran osalta, ja miksi ihmeessä hän alkaa selittämään minulle, miten mikäkin raha jakautuu ja kenenkin kesken.

”Lopuksi ilmoitin, että etsimme juhlapaikan toisaalta.”

Vaikka nukuin yönyli, en malttanut mieltäni olla vastaamatta hänelle, että tuo hinta ei ole ongelma, eikä minua kiinnosta se, miten rahat jakautuvat kenenkin kesken, mutta se on ongelma, etten saa asiallista vastausta tarjouspyyntööni vapaista päivistä joulukuun lauantaiden ja kahvitarjoilujen hintojen osalta. Lopuksi ilmoitin, että etsimme juhlapaikan toisaalta. En saanut enää vastausta. Mieleeni nousee väkisinkin 90-luvulla markkinoinnin ja mainonnan opinnoissani oppimani sanonta: ”Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmaksi.” Nettisivuillaan he kuitenkin ilmoittavat, että kokemusta on yli tuhannen tilaisuuden järjestämisestä ja järjestävät juhlat kuin juhlat – you name it. Jostain syystä sinun kastejuhlasi ei kuitenkaan heidän agendalle mahtunut.
Jos ristiäiset osuisi kesälle, olisi Alppuruusupuisto varmasti yksi mahdollisista kastetilaisuuden ja -juhlan vaihtoehdoista
Jos ristiäiset osuisi kesälle, olisi Alppuruusupuisto varmasti yksi mahdollisista kastetilaisuuden ja -juhlan vaihtoehdoista
Nyt, rakkaat lukijat, otammekin teiltä enemmän kuin mielellämme ehdotuksia vastaan Helsingissä olevista ristiäisille sopivista juhlapaikoista. Voit jättää kommentin alle tai Instagramissa jennyfer_1980. 
<3. Jennyfer

2 kommenttia

 1. Marika kirjoitti:

  Heippa! Löysin tänne blogiisi vastikään. Mukava lukea, että odotat esikoistasi ♥ Omassa ystäväpiirissäni ihmiset saivat lapset noin 25v paikkeilla, mutta itselleni vasta huomattavasti myöhemmin tuli tunne, että olisin valmis perustamaan perhettä – niinpä viime kesänä sain oman esikoiseni 36-v iässä ♥

 2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos kommentistasi ja onnea sinulle esikoisestasi <3 Minusta ainakin tuntuu, että sitä on paljon kypsempi äidiksi näin vähän iäkkäämpänä, kuin parikymppisenä. Olen jopa miettinyt, minkälaisen lapsen olisin mahtanut nuorempana osata tähän maailmaan edes kasvattaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *