Hae
Jennyferin kotona

Neljäs neuvolakäynti

Neljäs äitiysneuvolakäynti sisälsi paljon mukavia ja myös epämukavia keskusteluja neuvola”tätin” kanssa. Sen lisäksi tietysti ne normaalit mittaukset virtsasta, verenpaineen ja painon lisäksi. Uutena asiana otettiin ensimmäistä kertaa kohdunpohjan mitta. 

Tänään oli neljäs äitiysneuvolakäynti ja tuntuu, että vastahan minä siellä kävin. Ja tottahan se tavallaan onkin, sillä alussa käyntien väli oli todella pitkä, mutta raskauden loppua kohti käynnit tihenee. Virtsan sokerit ja proteiinit sekä verenpaine edelleen ok, kuten ollut koko raskauden ajan. Myös paino on noussut tasaisesti koko raskauden ajan. Mutta jee, hemoglobiini, se on nyt vihdoin päättänyt alkaa 200 mg päiväannoksella nousemaan ja kivunnut jopa yli raskaana olevan 110 alarajan lukemaan 116. Alimmillaan kun se oli vain 101. Rautavarannot oli alakantissa edellisissä mittauksissa, joten niistä otetaan seurantanäyte heinäkuun alussa tulevaa synnytystä ja siinä tapahtuvaa veren menetystä silmällä pitäen. Tuntuu hienolta, että asioita ennakoidaan tällä tavalla.

RV 27.  Tuli jotenkin niin hyvä mieli, kun eräs mieshenkilö tuli kertomaan, että raskausvatsani on kaunista katseltavaa. Se oli ensimmäinen kohteliaisuus, jonka olen tässä tilassa kuullut. Vaikka inhoan kehojen tietynlaista arvostelua, tuollainen kohteliaisuus tuntui tosi hyvältä. 

Keskustelut neuvolan”tätin” kanssa

Vaikkat terveydenhoitajani on minua varmastikin 15 vuotta nuorempi ja lapseton ihminen, on hänen kanssaan aina kiva nähdä ja jutella. Ehkä joissain tilanteissa ”kärsin” hieman jonkinlaisesta auktoriteettiongelmasta tuon iän ja lapsettomuuden vuoksi ammattiinsa ja minun ensiodottajan ikääni nähden. Hän hoitaa kyllä työnsä hyvin eikä minulla ole siitä mitään negatiivista sanottavaa. Olematta minkään sortin rasisti tässä asiassa, olisi se silti erilaista jutella näistä asioista ihmisen kanssa, joka olisi itsekin kokenut odotuksen. Juteltiin kuitenkin isäsi ja minun parisuhteen ongelmasta, jossa kaksi eri päin elämäänsä elänyttä ihmistä koittaa löytää yhteisen tien. Tuntui hyvältä, kun sain jonkinlaisen vahvistuksen/hyväksynnän häneltä sille, että minulla on lupa tehdä raskauteen liittyviä asioita niin, kuin itselleni koen hyväksi. Niin kuin itseni koen onnelliseksi. Minulla on lupa nauttia sen sijaan, että olisin jatkuvasti surullinen tai negatiivisen tunnelman ympäröimänä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että haluan jatkaa neuvolat ja perhevalmennukset edelleen itsekseni. Vaikka emme ole tapelleetkaan enää sillä tavalla kuin aiemmin ydinongelman tultua ilmi, en mitenkään ole pystynyt unohtamaan mitään siitä, mitä raskauden ensimmäiset puoli vuotta jouduin kokemaan ja minkälainen isäsi suhtautuminen sinuun on ollut. Se satuttaa minua edelleen syvästi ja suuresti. En tiedä, pystynkö täysin unohtamaan tai antamaan niitä asioita anteeksi ikinä.

Neuvola Käynnit ne vaan vähenee ja tihenee
Käynnit ne vaan vähenee ja tihenee

Ensimmäinen kohdunpohjan mitta

Tänään, raskausviikolla 26+3, mitattiin ensimmäistä kertaa kohdunpohjan korkeus. Se oli 25 cm, joka osuu juuri keskelle ylä- ja alakäyrää, eli  keskivertolukemissa edetään edelleen. Vaikka tuo vatsa tuntuukin jo ihan älyttömän isolta siihen nähden, että laskettuun aikaan on vielä 3 kk ja 3 päivää aikaa, niin ihan normaaleilla mitoilla tässä mennään.

Kaikki on niin kuin pitääkin

Raskauden osalta kaikki on liitoskipuja lukuun ottamatta niin hyvin kuin ikinä voi olla, joten saan olla kiitollinen ja onnellinen tästä kaikesta. Sinun sykkeesi oli jälleen upeissa 150 lukemissa ja näytitpä pari näyttävää vatsan heilauttavaa potkuakin neuvolan”tätille”.

Lue myös:

  • Aikaisemmat neuvolakäynnit löydät ”Neuvola” -tunnisteen alta. 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *