Hae
Jennyfer

Äitiyspakkaus 2019 pureskeltuna auki

On aika käydä läpi meidän äitiyspakkaus 2019, jonka noudin, tutkin ja tongin perusteellisesti läpi menneenä lauantaina. Arvostan tätä pakkausta todella paljon ja mielestäni olemme Suomessa etuoikeutettuja saadessamme näin upean lahjan pienokaisillemme. Siitä huolimatta makuja on monia, eikä väreillä ja kuoseilla aina voi miellyttää kaikkia. Meillä kävi todellinen tuuri tämän vuoden teeman ja värien kanssa, ja ne ovatkin mielestäni enemmän kuin hyvät. Ihan kaikesta en silti minäkään tykkää, joten käydäänpä tutkimaan ajatuksiani setistä tarkemmin. Lopuksi vielä pikku ylläri, itellekin, miten meidän vaahtomuovipatjan kävikään. 

Perjantaina kovasti odottamani Äitiyspakkaus vihdoin saapui. Olen ollut niin fiiliksissä tämän vuoden pakkauksesta sen julkaisusta lähtien, sillä olen luontoihminen henkeen ja vereen. Liekö sattumaa vai kohtaloa, että juuri sinä sait sen Äitiyspakkauksen tekstiilien teemaksi. Olisin toki halunnut ehtiä noutamaan pakkauksen jo perjantaina, sillä olin kutsunut ystäväni illaksi tyhjentämään skumppaa jääkaapista, joka sittemmin muuttuikin Babyshower yllätykseksi minulle, ja olisi ollut niin ihanaa koluta laatikon sisältö läpi yhdessä Heidän kanssa, mutta kun kaikkea ei vaan ehdi niin ei ehdi.

Äitiyspakkaus 2019 laatikko
Äitiyspakkaus 2019 laatikko

Pääsin noutamaan pakkauksen vasta lauantaina ja olinkin Matkahuollon ovella heti sen avauduttua klo 10. Aamupäivästä oli kuitenkin muuta ohjelmaa, kuin rynnätä takaisin kotiin pakkauksen kimppuun, sillä olimme isäsi kanssa sopineet kierroksen pariin vaunuliikkeeseen etsimään sinulle elämäsi ensimmäistä menopeliä. Vaikka valikoima on laaja, niin aika nopeasti ne jyvät erottuivat akanoista. Mieleemme jäi Britaxin ja Emmaljungan tietyt mallit, mutta palataan niihin tarkemmin myöhemmin. Tulimme lastentarvikekauppakierrosten päätteeksi kotiimme teelle ja syömään edellisen illan juhlien rippeitä. Siinä samalla tutkimme yhdessä, mitä kaikkea laatikko sisäänsä kätkeekään. 
Juuri avattu äitiyspakkaus
Juuri avattu äitiyspakkaus

Tarvikkeita

Pakkaus sisälsi kattavan määrän erilaisia tarvikkeita, joista ainakin suuri osa tulee käyttöömme. Jos nyt jotain makuni mukaista negatiivista palautetta annan tästä tarvikesetistä, niin 

 • hammasharja on ruman värinen
 • kirjan visuaalinen ilme kärsii sekä suomen- että ruotsinkielisestä tekstistä
 • vauvaharjan varsi on vuosien mittaan muuttunut puisesta muoviseksi
 • pyyhkeen kanttinauhan väri ei miellytä silmääni
Positiivista sen sijaan on
 • kestoliivinsuojat, joita olisi voinut puolestani olla vaikka enemmänkin
 • kynsisakset
 • tumppujen pidikkeet
 • kuumemittari
 • harsot ovat erittäin laadukkaita
 • ruokalappu on omiaan väriltään pojalle
Äitiyspakkaus 2019 tarvikkeita sekä pyyhe ja patjansuoja
Äitiyspakkaus 2019 tarvikkeita sekä pyyhe ja patjansuoja

Äitiyspakkaus 2019 harsoja, ruokalapppu ja lelu
Äitiyspakkaus 2019 harsoja, ruokalapppu ja lelu

Toppavarusteet

Vaikka olin kuinka monta kertaa katsonut äitiyspakkauksen vaatteita ja niiden kokoja netistä, konkretisoitui ne minulle kuitenkin vasta näin livenä. Tämä toppahaalari 68/74 cm on niin iso, että syyskuun alussa syntyvälle lapselle se ei sovi koon puolesta käyttöön saman talven aikana mitenkään. Pienokainen hukkuisi yhteen punttiin tai hihaan. Positiivista on se, että tämän puvun alaosasta saa myöskin pussin, jollaisena me kokeilemme sitä käyttää ensi talven pakkasten tultua vaunuissa. Kaikesta huolimatta sinulle pitää ostaa sopiva toppahaalari talveksi. Toppatöppöset ja -tumput ovat kiva lisä kovimmilla pakkaskeleillä.

Äitiyspakkaus 2019 toppavaatteet
Äitiyspakkaus 2019 toppavaatteet

Pukuja ja asusteita

Pakkauksessa ollut paksumpi harmaa collegepuku saattaa olla omiaan vähän reilu puolivuotiaalle ensi keväänä ja viileämpinä kesäpäivinä sekä -iltoina. Tämä on toki pelkkää arvailua, sillä sinun koosta ja kasvuvauhdistahan ei voi vielä sanoa yhtään mitään. Sen osalta elättelen kuitenkin toiveita, että se ei menisi meillä hukkaan. Varmaa on kuitenkin se, että joudumme ostamaan sinulle heti syksylle sopivan kevytpuvun. Ihanan merinovillahaalarin kanssa on vähän niin ja näin. Samoin sukkahousujen. Jos tuuri käy, niin niille on käyttöä seuraavana syksynä, kun olet noin vuoden ikäinen ja siitä ylöspäin. Kypärämyssy on varmastikin sopiva tulevana talvena ja valkoinen puuvillapipo pääsee käyttöön heti synnyttyäsi. Kuolalapulle on varmasti tarvetta ja se pääsee käyttöön muiden jo olemassa olevien joukossa. Paksumpi pipo ei kooltaan sano minulle yhtään mitään, joten nähtäväksi jää, koska sellainen on päähäsi sopiva. Valkoiset sukat vaikuttavat siltä, että ne eivät tule pysymään jalassa sitten niin yhtään, sillä varsi on todella lötköä materiaalia, mutta kokeillaan, ei tuomita ensituntuman perusteella. Sen sijaan värikkäistä sukista ja tumpuista en pidä lainkaan.

Äitiyspakkaus 2019 haalareita ja asusteita
Äitiyspakkaus 2019 haalareita ja asusteita

Äitiyspakkaus 2019 asusteita
Äitiyspakkaus 2019  asusteita

Unijuttuja

Taivaallisen pehmeä ja väreiltään ihana torkkupeitto on minun koko äitiyspakkauksen suosikki. Uskon, että se tulee olemaan kovassa käytössä samoin, kuin ihan mieletön eläin- ja luontokuosinen makuupussi. Makuupussista saa mukavasti levitettyä isomman peiton tai pehmusteen esimerkiksi lattialla loikoilua varten. Myös siilikuvioisessa pussilakanassa on onnistuttu värienkin puolesta täydellisesti. Negatiivista palautetta annan aluslakanasta, joka valkoisen värinsä puolesta on tosi jees, mutta saisi muotonsa puolesta olla mutoon ommeltua mallia. Peitto on myös hyvä, mutta ne eivät vaikuta koon puolesta ihan täydelliseltä mätsiltä toisilleen pussilakanan kanssa.

Äitiyspakkau 2019 makuupussi, peitto, pussilakana ja aluslakana
Äitiyspakkau 2019 makuupussi, peitto, pussilakana ja aluslakana

Äitiyspakkaus 2019 makuuppussin saa kokonaan auki ja kuosi on todella ihana
Äitiyspakkaus 2019 makuuppussin saa kokonaan auki ja kuosi on todella ihana

Äitiyspakkaus 2019 harmaa-valkoinen torkkupeitto on täydellinen
Äitiyspakkaus 2019 harmaa-valkoinen torkkupeitto on täydellinen

Vaatteet 50/56 cm

Näitä ihan pieniä ja ensimmäisiä vaatteita on äitiyspakkauksessa yllättävän vähän. Toisaalta nämä ovat juuri ne koot, jotka jäävät kaikista nopeiten pieneksi. Näitä kokoja löytää kirpputoreilta erittäin hyväkuntoisina todella edullisesti joten ymmärrän, että painopiste pakkauksessa ei kannatakaan olla näissä vaan siinä, että sisältö palvelisi mahdollisimman pitkään. Nämä pakkauksen vaatteet ovat kaikki sellaisia, jotka tulevat meillä käyttöön ja ihan pojan värisiäkin.

Äitiyspakkaus 2019 50/56 cm vaatteet
Äitiyspakkaus 2019 50/56 cm vaatteet

Vaatteet 62/68 cm

Näitä vaatteita on äitiyspakkauksessa kaikista eniten. Tämä koko sopii keskimäärin 3-6 kk vauvoille. Pidän erityisen paljon vaatteista, joissa on eläinkuosi ja jumpsuitti on näistä ihan ykkönen. Bodeista 4 kpl ja housuista yhdet ovat sellaiset, joiden väristä en pidä sitten niin yhtään. Muuten tämä kokoluokan setti tulee meidän käyttöömme.

Äitiyspakkaus 2019 62/68 cm vaatteet
Äitiyspakkaus 2019 62/68 cm vaatteet

Vaatteet 68/74 cm

Tätä kokoa pakkauksessa on kaikista vähiten, vain 3 kpl. Jääkaruteema on tietysti suosikkini ja muutenkin nämä kaikki kolme vaatetta tulevat meillä ajanmittaan käyttöön.

Äitiyspakkaus 2019 68/74 cm vaatteet
Äitiyspakkaus 2019 68/74 cm vaatteet

Kuinkas sitten kävikään…

Läpikäytyäni laatikon, olin illasta pari tuntia pois kotoa ja kun palasin, oli minua ovella vastassa melkoinen mielenosoituksen jälkeinen näky. Äitiyspakkauksessa oli myöskin vaahtomuovipatja, joka kesti meidän kotioloissa noin kuusi tuntia. Vaahtomuovipatja olisi sopinut patjaksi äitiyspakkauksen laatikkoon halutessa käyttää sitä ensimmäisenä sänkynä vauvalle. Onnekseni olin ehtinyt todeta tuon vaahtomuovin meillä turhaksi, sillä ”Oskari” ei tule nukkumaan äitiyspakkauksen laatikossa, vaan omassa sängyssä, jossa on alkuun myöskin unipesä helpottamassa sopeutumista kohdun ulkopuoliseen suureen maailmaan. Sekunnin murto-osan tuijotin sotkua, että ei ole todellista, mutta lopulta en voinut muuta, kun revetä (jälleen kerran) nauramaan.

Äitiyspakkaus 2019 sisälsi myös vaahtomuovipatjan
Äitiyspakkaus 2019 sisälsi myös vaahtomuovipatjan

Mietteitä kokonaisuudesta

No onhan tämä nyt ihan huippujuttu! Olen kiitollinen saadessamme tämän kaiken ja arvostan sisältöä todella paljon, vaikka ihan kaikesta en pidäkään ja osa jää meillä varmasti käyttämättä ihan vaan siitä syystä, että lapsi syntyy vaatteiden käyttötarkoitukseen nähden ”väärään aikaan” vuodesta. Materiaalit ovat erittäin laadukkaita ja todella miellyttävän tuntuisia. Vain yhdet valkoiset sukat saivat laadun puolesta epäilyni heräämään, sillä materiaali niissä on jokseenkin todella löperöä. Jos tämän kokoinen pakkaus sisältää 5 vaatetta, 1 hammasharjan, 1 sukat ja 1 tumput, joihin en ole värien puolesta tyytyväinen, niin onhan se nyt hemmetin vähän ja tämä laatikko ihan lottovoitto.

Lue myös: 
<3. Jennyfer

2 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Riippuu muuten aika paljon vauvan koosta, meneekö toppapuku ekana talvena vai ei 🙂 Meillä marraskuinen aikoinaan käytti jo ekana talvena tuota 68/74-koon pukua (no ei heti synnäriltä toki, mutta lopputalvesta). Sitten taas jokunen vuosi myöhemmin joulukuiselle se oli hyvänkokoinen siinä 1v. tietämillä (sama haalari siis, en ottanut toista pakkausta). Eli on mahdollista, että syyskuiselle on hyvinkin jo käytettävissä, tai sitten ei.

 2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos kommentistasi 🙂 Juuri näin, sitä vauvan kokoa ja kasvuvauhtia kun ei voi ennakoida. Se toppapuku vaan näyttää ihan hillittömän isolta, että koska mun vauva muka voi olla niin iso 😉 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *