Hae
Jennyfer

Skumppaillasta Babyshoweriksi

Mikä on suhteeni alkoholiin ja kuinka ystäville järjestetty skumppailta kääntyikin ihanaksi Babyshoweriksi. Mitä kaikkea ihanaa he toivat tullessaan ja millä kaikella me herkuteltiin. Lopuksi vielä suuren suosion ja kehut saanut rahkajälkkärini resepti. 


”Mihin sitä alkoholia oikeesti tarvitsen?”

Kun en vielä itsekään tiennyt, ja vielä sittenkin kun jo itse tiesin olevani raskaana, sain skumppapulloja sieltä sun täältä, koska olin juuri joulukuussa päättänyt 2,5 vuotisen rupeaman töiden ohessa valmistuen ylemmästä ammattikorkeakoulusta. Pullot säästyivät ja päätyivät jääkaappini ylähyllyille, koska olin ollut vuonna 2018 yli puolet vuodesta täysin alkoholitta, eikä se maistunut vuoden taitteessa vieläkään. Sittemmin olenkin ollut raskaana ja haaveissani on ainakin puolen vuoden imetys, joten ihan heti huomenna ei ole tarkoitus tarttua alkoholipitoisiin juomiin, jos koskaan. Vaikka tykkään punaviinistä tosi paljon, en oikein löydä pointtia ja järkeä sen nauttimiseen. Sen lisäksi ikä on tuonut tullessaan sen, että jo pienikin määrä tekee olostani seuraavana päivänä todella nuutuneen. Mieluummin olen energinen ja pirteä olotilaltani puolesta. Ja mihin sitä alkoholia oikeesti tarvitsen? En ole keksinyt. Olenkin päättänyt olla ilman, kunnes keksin järkevän syyn tarvita sitä ja epäilen, että sellaista tuskin tulee vastaan, joten en pidä lainkaan mahdottomana, että olisin absolutisti sen osalta koko loppuelämäni.

Skumppaillan ja Babyshowereiden tarjoilut
Skumppaillan ja Babyshowereiden tarjoilut

Yllätys yllätys

Koska jääkaappini oli vallannut todellakin useampi skumppapullo, pyysin ystäviäni tuhoamaan niitä pois. Mikä ihana syy viettää tyttöjen iltaa! Viimeksi kokoonnuimme samalla porukalla luokseni kutakuinkin vuosi sitten, kevään taittuessa kesäksi, tupareideni merkeissä. Perjantaina kolme heistä saapui kuuden aikaa skumppailtaan neljättä lukuun ottamatta, jolle elämä näytti sukulaisen hautajaisten muodossa sen päättyvän puolen. Kiitos nykyajan viestein, hän oli hengessä silti mukana. Suureksi yllätyksekseni ystäväni tulivat ovesta ison paketin ja täytekakun kanssa. Huhhuh. Skumppailta, vaikka sitäkin toki tuhottiin niin alkoholillisen kuin alkoholittomankin merkeissä, muuttui Babyshoweriksi, jossa puhuttiin paljon raskaudesta, synnytyksistä, lapsista, parisuhteista, nimistä, tarvikkeista… Ihan mieletön yllätys, sillä en ollut osannut odottaa mitään sellaista. Minulla on kyllä parhaat ja hauskimmat ystävät ikinä!

Babyshower lahjapaketti
Babyshower lahjapaketti

Baby Boy Babyshower kakku
Baby Boy Babyshower kakku

Millä kaikella me ilta mässäiltiin

Täytekakku oli aivan mielettömän upea taideteos, jonka oli tehnyt kummityttöni toinen kummi. Kaiken lisäksi se oli ihan älyttömän hyvää, sillä se ei ollut lainkaan ällömakea, eikä kuorrutekaan ollut inhoamaani marsipania. Sisällä oli persikkaa. Ah! Olenhan puhunut raskausaikani hedelmähimostani. Jos kakku voi olla täydellinen niin tämä oli juurikin sitä. Ainakin tiedän, keneltä tilata kakku sinun ristiäisiin, sillä olen näitä saman henkilön kakkuja saanut syödä kummitytön juhlissa tämän lisäksi jo useamman kerran ja ne ovat aina olleet todella kauniita ja maistuvia.

Kakku oli niin kaunis ja herkullinen
Kakku oli niin kaunis ja herkullinen

Todella arvostettavaa käsityötä
Todella arvostettavaa käsityötä

Itse olin valmistanut, yllätys yllätys, hedelmäpitoisen salaatin, pinaatti-sipulipiirakan ja seuraksi kaura-pellava patonkia sekä vuohenjuustotuorejuustoa. Kyllä, söin sitä tuorejuustoa itsekin, vaikka jonkinlaisten raskausajan rajoitusten tiedän koskevan sitäkin listeriavaaran vuoksi. Jälkiruuaksi oli valmistanut isot lasilliset rahkaherkkua, jonka resepti löytyy alta. Jestas että me oltiin täynnä! Joidenkin vatsa näytti siltä, että en ollut enää seurueen ainoa, joka on raskaana.

Illan tarjoilut
Illan tarjoilut

Mitä sinä sait

Ystävieni mukanaan tuoma iso paketti perustui unipesään, josta olin haaveillut ja jo joitakin kertoja kaupassa hypistellyt, mutta en vielä ostanut. Se on aivan täydellinen irrotettavalla pestävällä päällisellä ja lisäksi sen pohja on ns. oma patja. Olen nimittäin törmännyt sellaisiin liruihin, joissa se unipesän pohja on vain vetelä kangas. Myös sen värit sopivat täydellisesti niihin väreihin, joista sinun vaatteet ja sisustus pääosin koostuu: valkoinen, harmaa ja beige.

Täydellinen unipesä
Täydellinen unipesä

Unipesän sisään oli pakattu mieletön määrä kaikenlaisia oikeesti tarpeellisia tarvikkeita. Minähän olen minimalistina tosi tarkka siitä, ettei nurkissa ole sellaista, mitä ei ihan oikeesti tarvita ja inhoan sellaisten tavaroiden tulemista kynnykseni yli. Ystäväni olivat kyllä osanneet valita kaiken täydellisesti oikein tarpeellisuuden mukaan. Onhan heillä tosin lapsista kokemustakin, vaikka se mikä yhdelle on tarpeen, voi toisella olla täysin turhakin.

Babyshower lahjoja
Babyshower lahjoja

Paketti sisälsi harsoja, kosteuspyyhkeitä, purulelun, puisen Muumi helistimen, josta tuli ihan minun suosikki, pienen niistäjän, pillimehukotelon, pienen ruokalapun, kylpykirjan (Ihana!) ja kortin. Kaikki tulivat tarpeeseen ja aivan varmasti käyttöön.

Niin ihana puinen Muumihelistin
Niin ihana puinen Muumihelistin

Todella kauniisti kuvitettu kylpykirja
Todella kauniisti kuvitettu kylpykirja

Rahkaherkku

1 annos

1 prk Valio kuningatar rahkaa
8 kpl kaurakeksejä
Pensasmustikoita
Oatly vaniljakastiketta
Pätkis suklaapatukka

Kokoa lasiin mielen mukaan vuorotellen rahkaa, murennettuja kaurakeksejä, mustikoita ja paksua vaniljakastiketta. Koristele lopuksi Pätkiksellä. Nauti!

"Oskarin" sänky lakanoita vailla valmiina
”Oskarin” sänky lakanoita vailla valmiina

Raskausviikko 26
Raskausviikko 26

Me ”Oskarin” kanssa kiitämme ihan tuhannesti teitä ystäviäni, kaikesta!

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *