Hae
Jennyfer

Äänikirjaärsytyksistä kirjoittamisen kiehtoviin ajatuksiin ja aiheisiin

Ärsytyksestä toinen toistaan huonompia kirjoja kohtaan johti taukoon äänikirjoja kohtaan, joiden kuunteluun olin kuitenkin jäänyt koukkuun. Etäisyys ja irtiotto teki hyvää, sillä sitemmin löysinkin itselleni kehtovaa ja ajankohtaista kuunneltavaa, joka herätti paljon ajatuksia ja sai myös monta mielenkiintoista kirjoitusaihiota muhimaan päähäni. Haluaisin myös kuulla, mitkä ovat teissä tunteita ja ajatuksia herättäviä tekstejä. Tulin myös siihen lopputulokseen, että ehkä huonoa kirjallisuutta ei ole kuitenkaan olemassakaan. 

”Varsinaiset lastenkasvatusoppaat olen edelleen jättämässä toisille ja luottamassa maalaisjärkeen, 39-vuoden elämänkokemukseen sekä intuitioon, siihen kuuluisaan äidin vaistoon.”

Kyllästyin pari kuukautta sitten totaalisesti äänikirjojen kuunteluun, joka aiemmin oli koukuttanut minut niin, että hädin tuskin asioin ruokakaupassa, kävin lenkillä, siivosin tai tein käsitöitä kotona,  saati kävin nukkumaan ilman, että kuuntelin hyvää kirjaa. Tämä hanskojen, vai pitäisikö sanoa kuulokkeiden naulaan lyöminen johtui vain siitä, että kolmas peräkkäinen valitsemani romaani oli niin surkea, etten voinut enää käsittää, miten huonoa kirjallisuutta maailmassa, jopa meillä Suomessa tehdäänkään. En kerta kaikkiaan löytänyt minkäänlaisia pointteja, miksi nämä kirjat ovat ylipäätään kirjoitettu, saati julkaistu.

vastamelukuulokkeet
Vastamelukuulokkeilla on nautinto kuunnella niin äänikirjoja kuin musiikkiakin

Vietin aikani vääränlaisen kirjallisuuden parissa

Minulla meni usko siihen, että löytäisin enää kirjaa, joka herättää minussa jotakin, saa aikaan ajatuksia ja toimintaa, ravistelee, puhuttelee ja saa kirjoittamaan itse. Kun eteeni tuli mahdollisuus napata kuukauden ilmaiseen käyttöön toisen äänikirjatarjoajan palvelu ajattelin, että ehkä annan rakastamalleni kirjallisuuden maailmalle vielä mahdollisuuden. Ainakaan rahani ei menisi paskan materiaalin osalta hukkaan. Olen joskus kuullut sanonnan, että ihminen vetää puoleensa sitä mitä on ja niinpä edessäni aukeni toinen toistaan kiehtovamman oloisia kirjoja raskauteen, äitiyteen ja lapsiin liittyen. Minulle siis erittäin ajankohtaista luettavaa ja kuunneltavaa. Varsinaiset lastenkasvatusoppaat olen edelleen jättämässä toisille ja luottamassa maalaisjärkeen, 39-vuoden elämänkokemukseen sekä intuitioon, siihen kuuluisaan äidin vaistoon.

äänikirjojen kuuntelua
Uppoutuneena äänikirjojen maailmaan ”Oskarin” liikkeistä nautiskellen

Valtavasti sanottavaa

Rohkeasti ja viipyilemättä tartuin Mutsie -blogista tutun Irene Naakan Hullu kuin äidiksi tullut -äänikirjaan, koska se käsitteli minulle erittäin ajankohtaisia aiheita raskaudesta synnytykseen ja äidiksi tulemiseen. Erityisesti, kun vielä itsekin olen raskaana, äitiyteen liittyvät ajatukset ja tunteet ennen lapsen syntymää ovat niitä, mitä mielelläni kuulen ja luen myös muilta. Siis kokemukset, ei opetukset. Olen kuunnellut kirjaa tunnin ja minulla on jo valtavasti ajatuksia ja sanottavaa. Ainakin aion kirjoittaa siitä, minkälaisia ajatuksia minulla on vielä syntymättömästä pojastani ja minkälainen minä olen raskaana, miten suhtaudun mm. muuttuvaan kehooni. Tämäkin postaus alkoi otsikolla: Minkälainen ole raskaana, mutta lopulta huomaankin kirjoittavani kirjoista. Tämän vuoksi myös itse kirjoittaminen on niin kiehtovaa. Koskaan ei aloittaessa tiedä, mihin sitä päätykään. Jo ensimmäisen kappaleen jälkeen huomasin, että mettään mentiin.  Jos aioin kirjoittaa siitä, minkälainen ihan oikeasti olen raskaana, olisi se pitänyt jo tehdä. Niinpä päätin antaa blogissani sijaa myös tämänkaltaiselle kirjallisuuspostaukselle.

”Mitkä kirjat ja blogit ovat ja ovat olleet teille niitä, jotka todella herättävät teissä ajatuksia ja tunteita?”

Mikä koskettaa

Seuraan ja luen paljon erilaisia todella upeita perhekategorian blogeja, jotka kerta toisensa jälkeen saavat minut peilaamaan asioita itseeni, omaan tulevaan äitiyteeni, tähän raskauteen ja kaikenlaisiin mahdollisiin tuleviin valintoihin oman lapseni kanssa. Haluaisin nyt kuulla, mitkä kirjat ja blogit ovat ja ovat olleet teille niitä, jotka todella herättävät teissä ajatuksia ja tunteita?

Ehkä tässä maailmassa ei lopulta kuitenkaan ole olemassa huonoa kirjallisuutta, vaan ainoastaan sellaista, joka ei ole itselle ajankohtaista ja sen myötä juuri sillä hetkellä ei niin puhuttelevaa.

(Kaikki tekstissä ja kuvissa esiintyvät asiat ovat ostettu itse).

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. ChiliSiili kirjoitti:

    Itse olen vasta tutustumassa äänikirjoihin, kiitos kirjalahjan antajalle. Onnistuin valitsemaan itselleni Aki Hintsa Voittamisen anatomia kirjoittaja Oskari Saari. Tämä kirja on herättänyt paljon ajatuksia ja jopa on saanut miettimään omia valintoja ja toimintatapoja, sekä lähtemään muuttamaan niitä. Itse lukihäiriöisenä (siis lukivaikeuden omaavana) olen hyvin huono lukemaan, jonka vuoksi äänikirja on hyvä juttu, mutta se voi olla myös karhunpalvelus.. Tällä hetkellä lukemista odottaa Sukellus valoon (aloitettu), Tuntematon Kimi Räikkönen.

  2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

    Ehkä sopivassa suhteessa molempia niin tuskin äänikirjoista haittaa on. Sitä kuitenkin tulee varmastikin luettua päivän mittaan monenmoista muuta, kuten lehtiä, nettiä jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *