Hae
Jennyferin kotona

Ole Hyvä vauvanvaatteille

(Kaupallinen yhteistyö Ole Hyvä Luonnontuote -kanssa).

Ei ole yhdentekevää, minkälaisilla aineilla ja kemikaaleilla vaatteet ja muut tekstiilit pestään, sillä ne ovat kehomme kanssa kosketuksissa lähes 24/7. Valitsemalla pyykinpesuun luonnonmukaiset vaihtoehdot, tekee palveluksen niin itselle, jälkipolville kuin luonnollekin. Ole Hyvä Luonnontuotteet ovat kotimainen ja 100% luontoon hajoava turvallinen vaihtoehto, jonka minä valitsin Hänelle jo ennen lapsen syntymää. Ylpeänä voin myöhemmin kertoa hänelle, miten me olemme kantaneet kortemme kekoon vuodenaikojen ja luonnon säilymisen puolesta, jotta myös hänestä tulevat sukupolvet saavat nauttia luonnon antimista ja ihmeestä. 

”Pesuaineiden puhtaus ja luonnonmukaisuus ovat merkittäviä asioita oman kehon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.”

En ollut ikinä aiemmin kuullut pyykkietikasta yhtään mitään, mutta kun siihen hiljattain Ruohonjuuressa törmäsin, jäin välittömästi koukkuun. Tarjolla oli erilaisia vaihtoehtoja, mutta Ole Hyvä -sarjan piparmintun tuoksu vei minut totaalisesti mennessään. Tämän hurmaavan ja raikkaan tuoksu lisäksi ostopäätökseeni vaikutti myös muut minulle tärkeät ja merkittävät tekijät: kotimaisuus, luonnonmukaisuus, ekologisuus ja yrittäjyys. Lisäksi valitsemalla Ole Hyvä tuotteet, pystyn vähentämään niiden osalta muovijätteen määrää n. 80% siihen nähden, että ostaisin joka kerta uuden pullon, sillä täyttöpakkausten ja Ruohonjuuren täyttöpalvelun avulla voin käyttää ostamani alkuperäiset pullot useita kertoja uudelleen.

ole hyvä luonnontuote pyykkietikka piparminttu
Ole Hyvä Pyykkietikka -piparminttu täyttöpakkaus, joka säästää huomattavan määrän muovijätettä

Mihin pyykkietikkaa käytetään

Heti kotiin päästyäni kiirehdin pesemään ensimmäisen koneellisen pyykkiä ja lurautin huuhteluainelokeroon elämäni ensimmäisen annoksen pyykkietikkaa. En juuri ikinä ole käyttänyt pyykinpesussa huuhteluainetta, joten tämä lokerokin sai ensimmäisen annostuksen osakseen. Mihin nyt sitten yhtäkkiä tarvitsin pyykkietikkaa? Olen ajoittain kaivannut tietyille tekstiileille, kuten merinovillavaatteille, sähköisyyden poistajaa, johon pyykkietikan luvattiin toimivan, ja kun kaupanpäälle sain vielä:

  • pehmeän pyykin
  • tekstiileistä poistuneet pesuainejäämät
  • kirjopyykin kirkkaat värit
  • suojan valkopyykille kellastumiselta
  • erittäin puhtaan pesukoneen
  • raikkaan tuoksuisen kylpyhuoneen

tämä tuote tuli minulle todella jäädäkseen ja jokaisen pyykkikoneellisen yhteyteen.

ole hyvä luonnontuote hajusteeton pyykinpesuaine pyykkietikka
Ole Hyvä hajusteetomat pyykinpesuaine ja pyykkietikka

Vain parasta vauvalle ja hänen vaatteille

Näihin samoihin aikoihin olin kuluttanut aikaa useammassa eri lastentarvikkeiden kirpputoritapahtumassa ja haalinut tulevalle lapselleni, ”Oskarille”, hyvän läjän ensimmäisten kuukausien vaatteita. Vaikka pääosin vaatteet vaikuttivat puhtailta ja pestyiltä, halusin ehdottomasti pestä ne itse omilla pesuaineillani varmistuakseni siitä, että ne todella ovat puhtaat ja kemikalittomat, mutta eihän minulla ollut niille sopivia tuotteita, jotka olisivat täyttäneet kriteerini: hellävarainen, hajusteeton, väriaineeton, myrkytön, kamikaliton, luonnollinen… Sitten muistin Ole Hyvä Luonnontuote -sarjan hajusteettoman pyykkietikan, joka todella ei tuoksunut juuri millekään ja eipä aikaakaan, kun jo etsin ja löysin sille sarjan pyykinpesuaineen kaveriksi.

ole hyvä luonnontuote pyykkietikka hajusteeton
Ole Hyvä Luonnontuote pyykkietikka, hajusteeton
vauvanvaatteet kirpputori ole hyvä luonnontuote pyykinpesu
Kirpputoreilta ostettujen vauvanvaatteiden peseminen Ole Hyvä -luonnontuotteilla
Ole Hyvä Luonnontuote pyykinpesuaine, hajuse

Valintani äitinä lapsen ja luonnon hyvinvoinnin puolesta

Tulevana äitinä, niin minulle itselleni, kuin erityisesti lapselle, pesuaineiden puhtaus ja luonnonmukaisuus ovat merkittäviä asioita oman kehon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Tämän lisäksi luonto on toinen kotini, jonka kauneuden, elinvoimaisuuden ja kiehtovan maailman haluan säilyttää myös lapselleni, lapsenlapsilleni, lapsenlapsenlapsilleni, kuten suvussani jo neljässä polvessa tulemme ”Oskarin” myötä olemaan ja nauttimaan. Ole Hyvä Luonnontuote -pesuaineet ovat kasviperäisiä ja hajoavat luontoon täydellisesti. Olen ylpeä saadessani jonain päivänä kertoa lapselleni, kuinka me osaltamme vaikutamme jokapäiväisillä valinnoillamme luonnon hyvinvointiin ja sen säilymiseen, joka on myös meidän, ihmisten, elinehtomme. Luonto on lapsen paras leikkikenttä ja meillä Suomessa on rikkautenamme myös vuodenajat, joiden säilymiseen ja olemassa oloon tahdon osaltani vaikuttaa. Näistä syistä minä valitsen kotimaiset Ole Hyvä Luonnontuotteet jo ennen lapsen syntymää.

luonnonmukaisesti pesty pyykki kuivumassa parvekkeella
Luonnonmukaisesti pestyt vauvanvaatteet ja harsot

Vuoden kiertokulku
Nyt kun kaikki jo olemassa olevat vauvanvaatteet, harsot, lakanat ja muut tekstiilit on pesty hajusteettomilla ja luonnonmukaisilla tuotteilla, voin huoletta keskittyä tähän naisena olemisen luonnolliseen olotilaan, odottamiseen. Istua ja katsoa, kuinka kevät taittuu hiljalleen kesään, ottaa sen hyväilevä lämpö vastaan ja nähdä merkit alkavasta syksystä, jolloin elämäni suurimman ihmeen on aika saapua tähän maailmaan. Talven yli mentyämme saan jälleen kohdata tämän ihmeen Hänen kanssaan. Olla ylpeä siitä, että me teimme osamme, jotta sen kukoistus on jälleen mahdollinen.

valkovuokot käpy luonto ihme kevät
Valkovuokot ja käpy, luonnon ihmeitä

Ole Hyvä Luonnontuote -tarinan ja filosofiasta voit lukea enemmän osoitteessa https://www.olehyvaluonnontuote.fi

Pyykkietikka -hajusteeton, Pyykkietikka -piparminuttu, täyttöpussi ja Pyykinpesuaine -hajusteeton saatu blogiyhteistyön kautta.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *