Hae
Jennyferin kotona

Miten pukeudun ollessani raskaana

Koska raskaus on itselleni kaikkineen uusi asia, myös raskausajan pukeutuminen meinasi alkaa aiheuttamaan heti alkujaan harmaita hiuksia, kun vatsa näytti ensimmäisiä kasvun merkkejä. Tuskastuin jopa kerran ihan tosissani erään ketjuliikkeen äitiysvaateosastolla, josta ei löytynyt mieluisia paitoja sitten lainkaan. Ihmettelin myös kovasti sen aikaisissa postauksissakin, minkälaisiin vaatteisiin muut raskaana olevat pukeutuvat, koska mielestäni varsinainen äitiysvaatevalikoimakin on hyvin minimalistinen ja suppea. No, nyt näin raskauden hieman reilu puolen välin huomaan, että tuskailuni raskausajan pukeutumisesta oli täysin turha, sillä porskutan pitkälti edelleen ihan normaaleissa vaatteissani siitä huolimatta, että vatsa on kyllä kasvanut hurjasti. 

äitiysvaatteet raskausajan pukeutuminen äitiysfarkut äitiystoppi
Äitiysfarkut, äitiystoppi ja edestä avonainen neuletakki

äitiysvaatteet raskausajan pukeutuminen äitiysfarkut äitiystoppi
Näitä äitiysfarkkuja olen äyttänyt lopulta todella vähän eikä varsinainen äitiystoppikaan kuulu lempivalikoimaani

”En pidä yhtään siitä tunteesta, jos mikään vaate yhtään kiristää tai puristaa.”

Trikoo on riskillä paras

Olen nyt yli puolen välin raskaana (21+3) ja huomaan pääsääntöisesti lähes poikkeuksetta pukeutuvani edelleen ”omiin” vaatteisiin. Siis niihin, joita käytin myös ennen raskautta. Olen todella mukavuuden haluinen pukeutumisen suhteen ja rakastankin kaikkea trikoista ja venyvää. En pidä yhtään siitä tunteesta, jos mikään vaate yhtään kiristää tai puristaa. Siirsin jo n. pari kuukautta sitten kaapistani pois sellaiset, johon ei ole toivoakaan mahtua tai joita ne missään nimessä edes halunnut yrittää venyttää pilalle raskauden aikana. Mutta esimerkiksi joidenkin trikoopaitojen osalta olen antanut ns. periksi, niin vatsan myötä kuin muutenkin. Eli jos niiden muoto ei palaudu raskauden jälkeen ennalleen, niin sitten ei palaudu ja tilalle ostetaan tarvittaessa uutta.

raskausajan pukeutuminen
Kuvan vaatteista yksikään ei ole varsinainen äitiysvaate, vaan normaalit XS-S koon vaatteeni raskausviikolla 21

Keväinen villakangasjakku ja mustatrikoinen pidempihelmainen mekko ovat ihan tavallisia vaatteita, raskausviikko 21.

”Niitä farkkuja käytän lopulta hyvin vähän ja olenkin ajatellut että olisin melkein voinut jättää niiden hankinnan tekemättä.”

Varsinaiset äitiysvaatteet olisin voinut jättää hankkimatta

Kotona tykkään olla pääosin varsinaisissa ihanissa harmaissa mammacollareissa, mutta ihmisten ilmoille pukeudun edelleen XS koon leggareihin, joissa vyötärö nousee edelleen sopivasti vatsan päälle. Niiden etusauma jättää pienen painauman vatsaan, mutta päällä ollessa se sauma ei tunnu painavan vatsaa lainkaan. Kotona mammacollegehousujen kanssa minulla on usein S koon toppi ja edestä avonainen neuletakki tai S koon huppari. Ihmisten ilmoilla leggareiden kanssa tykkään pitää pitkähelmaista S koon trikoista t-paitaa ja sen päällä pidempää avonaista neuletakkia. Toppi ja pidempi neuletakki on ollut kiva yhdistelmä myös äitiysfarkkujen kanssa, mutta huomaan, että niitä farkkuja käytän lopulta hyvin vähän ja olenkin ajatellut että olisin melkein voinut jättää niiden hankinnan tekemättä. Samoin tavalliset trikootopit istuvat päälleni paljon paremmin ja mukavammin, kuin kaksi hankkimaani varsinaista äitiystoppia, jotka huomaankin valitsevani päälleni topeista aina viimeisenä vaihtoehtona.

raskausajan pukeutuminen
Nämäkään rv 21 vaatteet eivät ole varsinaisia äitiysvaatteita, vaan normaalit XS-S koon trikoovaatteet

raskausajan pukeutuminen
Tätä yhtä lempimekkoani varjelen kuitenkin venymästä pilalle

”Halusin tuoda vaatteiden koot esille siksi, kun pohdin eräässä aiemmassa vaatetuskapostauksessani, että enkö vain tajua, että raskausaikana kuljetaan normaaleissa trikoovaatteissa, mutta XXL koossa.”

Vaatteiden koot

Takit eivät ole menneet enää aikoihin kiinni, mutta mahdun niihin erittäin hyvä käsien ja hartioiden osalta, jolloin olenkin käyttänyt niitä avonaisina erilaisten S-koon trikoomekkojen ja aiemmin mainittujen leggareiden kanssa. Tämän postauksen asukuvat ovat otettu raskausviikkojen 20 hieman molemmin puolin ja ainoastaan niissä esiintyvät farkut ja yksi toppi ovat varsinaiset äitiysvaatteet. Kaikki muut ovat XS-S koon trikoovaatteita, joita käytin myös ennen raskautta. Halusin tuoda vaatteiden koot esille siksi, kun pohdin eräässä aiemmassa vaatetuskapostauksessani, että enkö vain tajua, että raskausaikana kuljetaan normaaleissa trikoovaatteissa, mutta XXL koossa. No, sitä en vielä tietysti tiedä, mihin tämä vatsan kasvu vielä loppuraskauden aikana johtaakaan, mutta itse ainakin olen vatsan valtavasta kasvusta huolimatta selvinnyt näinkin pitkälle ilman sen isompia vaateinvestointeja tai kokojen muuttamisia. Vielä ei myöskään ole tullut vastaan yhtään ainoaa trikoovaatetta, joka ei olisi pesussa palautunut alkuperäisiin mittoihin.

”Minulla ei ole ikinä elämässäni ollut näin vähän päälle sopivia vaatteita, kuin nyt raskauden aikana. Siitä huolimatta en ole koko raskausaikana potenut yhtäkään – mulla ei ole mitään päällepantavaa- päivää.”

Lue myös: 

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. Kirsi kirjoitti:

    Minulla viimeiset raskausviikot meneillään ja yhtäkään äitiysvaatetta en ole tarvinnut. Olen käyttänyt koko ajan normaaleja vaatteita mutta sen verran olen ostanut uusia vaatteita raskusaikana, että olen ostanut yhdet normaalia kokoa isommat joustavat farkut sekä ulkoiluhousut. Omat takit ym menee edelleen kiinni muutamaa poikkeuksetta lukuunottamatta. Heti alkuraskaudesta jouduin ostamaan myös isompia rintsikoita mutta muuten vähillä ostoksilla pärjännyt. Eli hyvinkin voi pärjätä melkeen kokonaan ihan omalla vaatevarastolla 🙂 lisäksi äitiysvaatteet ovat yhtä rahastusta..

  2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

    Kiitos kommentistasi 🙂 Itse olen käyttänyt koko raskausajan urheiluliivejä, ihan niitä samoja, mitä ennen raskauttakin, vaikka rinnat alkuun kasvoikin huomattavasti. Olen niin samaa mieltä, että varsinaiset äitiysvaatteet on todella turha investointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *