Hae
Jennyfer

FitMama täällä hei

(Kaupallinen yhteistyö FitFarm kanssa. FitMama -valmennus saatu blogiyhteistyöllä).

Olen harrastanut liikuntaa koko elämäni ajan ja se on minulle hyvinvoivan mielen ja kehon kannalta erittäin tärkeä elementti. Nyt raskauden aikana fysiikka on laittanut ison stopin lähes kaikelle liikkumiselle, joten lähdin etsimään ratkaisuja, miten voisin kaikesta huolimatta pitää itseni niin raskauden aikana kuin heti sen jälkeenkin mahdollisimman hyvässä kunnossa. Aiempi kokemus FitFarmin valmennuksesta sai minut hakeutumaan heidän tänään alkaneen FitMama -valmennuksen pariin. Valmennuspaketti ruokavalioineen ja treeneineen on ihan mieletön pläjäys ja kattaa koko äitiyden aikajakson odotuksesta synnytyksen kautta imetykseen ja sen päättymiseen saakka. Lisäksi paljastan teille edellisen FitFarm -valmennuksen huimat tulokset. Minun matkaani FitMamaksi saat seurata blogissani seuraavan 6 viikon ajan. Tervetuloa mukaan! 

”Liikuntaa ja raskautta tässä kropassa ei vain ole luotu yhteen.”

Raskaus on ajanut minut, entisen himoliikkujan, en nyt missään nimessä voi sanoa liikuntakyvyttömäksi, mutta kyvyttömäksi kuitenkin harrastamaan lähes mitään lyhyistä ja rauhallisista kävelyistä poikkeavaa. Kun ennen raskautta kävin 4 kertaa viikossa CrossFit treeneissä, päivittäin koiran kanssa pitkillä lenkillä ja vielä viikoittain uimassa ja satunnaisesti juoksemassa sekä palaamassa sulkapalloa, voin siihen verraten sanoa olevani näin 21 viikon lopulla raskaana ollessani täysin passivoitunut ja vieraantunut liikunnasta. Käyn edelleen koiran kanssa päivittäin 3-4 kertaa kävelyllä ja hyötykävelen aina kuin mahdollista, mutta ne kävelyt ovat muutamasta sadasta metristä noin kilometriin. Yleensä se tyssää koviin liitos- ja/tai alavatsakipuihin, sekä ylämäissä hurjaan hengästymiseen. Jouduin pistämään liikkumisen tauolle ”kummallisten oireiden takia” (=raskaus) jo ennen kuin edes tiesin olevani raskaana. Liikuntaa ja raskautta tässä kropassa ei vain ole luotu yhteen. Olen kärsinyt tästä liikuntakyvyttömyydestä kovasti ja siitä huolimatta ja sen vuoksi haluan pitää kuitenkin itsestäni raskauden ajan mahdollisimman hyvää huolta.

crossfit painonnosto tulokset
CrossFit treenien painonnostotuloksia

Kokemus FitFarmin valmennuksista

Otin vuosi sitten keväällä osaa FitFarmin Superdietti -valmennukseen, jossa tavoitteenani oli opetella syömään oikein ja terveellisesti. Silloin en juuri harrastanut muuta, kun koiran kanssa päivittäistä lenkkeilyä, koska illat rutistin yamk tutkintoni lopputyötä kasaan ja päivät olin töissä. En juuri tehnyt valmennukseen kuuluvia kotitreenejäkään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

”-40,5 cm”

Sen lisäksi, että opin tässä valmennuksessa syömisen salat, sain myös kroppaani upeita tuloksia aikaan:

 • Vaatekoko muutti M/L -> S/XS
 • Senttejä karisi kaikkiaan 40,5 cm
  • Vyötärö: 11,5 cm
  • Alavatsa: 12 cm
  • Pakarat: 8 cm
  • Vasen reisi: 5 cm
  • Oikea reisi: 4 cm

”153,2 kg ruokaa”

Ja näillä ne lähti: 

 • 63 kg (252 prk) maitorahkaa
 • 42 kg kasviksia
 • 16,8 kg kanaa
 • 3,2 kg kaurahiutaleita
 • 3,2 kg pastaa
 • 25 kg marjoja
Yhteensä: 153,2 kg ruokaa

Olin tämän valmennuksen jälkeen paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Olo oli todella kevyt, energinen, iloinen ja virkeä. Peilistä katsoi kroppaansa kutakuinkin tyytyväinen nainen. Niinpä päätin lähteä tämän raskausliikuntaongelman edessä surffailemaan FitFarmin sivuille ja katsomaan, löytyisikö heiltä jonkinlaista apua ja lempeää valmennusta odottaville äideille. Ruokavalion kanssa en näin raskaana ole kokenut mitään varsinaisia ongelmia vaikkakin miettinyt, syönkö riittävästi kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Olin onnesta pyöreänä, kuten raskaudestakin, löytäessäni FitMama -valmennuksen äideille, joka sopii niin odottajille, imettäjille kuin synnytyksen jälkeen kaikille muillekin äideille.

Vaaka ja kasvikset
Vaaka ja kasvikset

Odottavat äidit

Myös raskaana olevat voivat liittyä valmennukseen! Raskaana ollessa on hyvä pitää huolta ruokavaliosta sekä harjoittaa lihaskuntoa, jotta synnytyksestä palautuminen olisi sujuvaa. FitMaman ruokavaliota voi noudattaa myös raskaana ollessa ja treeneissä on huomioitu raskausmasun tuomat rajoitukset. (Lähde: fitfarm.fi)

Imettävät äidit

Imettäjille on oma ruokavalio, jossa on erityisesti huomioitu imetyksestä johtuva ylimääräinen energiantarve. Ruokavaliossa on mukana helposti muokattava ruoka-ainepankki, josta löytyy sopivat ruoka-aineet vaikka sinulla olisi imetyksestä johtuvia ruoka-ainerajoituksia. (Lähde: fitfarm.fi)

Kaikki äidit

FitFarmin FitMama®-valmennus on tarkoitettu synnyttäneille naisille. Se sopii sinulle, kun vauvan syntymästä on kulunut vähintään 3-4 kk ja koet olevasi täysin palautunut synnytyksestä. Vaikka vauvasi olisi jo isompi, tai kotonasi olisi jo taaperoikäinen, valmennus sopii sinulle mainiosti, koska ohjeet sopivat naiselle kuin naiselle. (Lähde: fitfarm.fi)

ruoka-annos kasvikset proteiinit hiilihydraatit rasvat
Ruoka-annos kasviksista, proteiinista, rasvoista ja hiilihydraateista

”Päällimmäinen tunne on, että wau mikä paketti!”

Ensivaikutelmat valmennuksesta

Olen odottanut tätä valmennuksen alkua yhtä malttamattomana kuin kaikkea muutakin, mitä tämä koko raskausprosessi pitää sisällään. Tiedättehän sen ensikertalaisen odottavan ja uteliaan mielen. Tänään se vihdoin alkoi. Minulla kului koko aamupäivä tutustuessani valmennuksen sisältöön niin ruokavalion kuin treenienkin osalta. Päällimmäinen tunne on, että wau mikä paketti! Vaikka ennen valmennusmateriaalien julkistamista ajatukseni olivat enemmän odotusajan treenien hyödyntämisen suuntaan, aion ottaa myös odottajien/imettävien ruokavalion käyttööni varmistaakseni riittävän ja oikeanlaisen energian saannin näiden tärkeiden ja merkityksellisten vaiheiden aikana.

FitMama -valmennus – Ravitsemus

FitMama -valmennuksessa opetellaan itse koostamaan monipuolinen ruokavalio ruoka-ainelistan pohjalta, jolloin jokaisen aterian voi koota itselle mieluisimmista ruoka-aineista. Ruoka-aineet ovat jaoteltu proteiineihin, hiilihydraatteihin, rasvoihin, kasviksiin, kuituihin ja lisukkeisiin. Ruokavaliot koostuvat kolmesta erilaisesta paketista: odottajille/imettäville, alle sekä yli 65 kiloisille. Maidotonta, lihatonta ja gluteenitointa ruokavaliota ei ole erikseen, koska niihin sopivat ruoka-aineet on listattu oppaassa. Oppaan avulla saa koostettua itselle sopivan ruokavalion helposti vaikka olisi allergioita tai muita rajoituksia.

talousvaaka hedelmät omena banaani
Vaaka on hyödyllinen kaveri ruokavalion osalta ja hedelmät herkkuani

Reseptit

Niin ikään valmennusmateriaaleihin kuuluu erilaisia reseptejä, joita on kattava määrä ja niistä löytyy varmasti lempiohjeita moneen eri makuun. Miettikääpä esimerkiksi seuraavia:

 • Rosmariiniuuniperunat
 • Herkulliset täytetyt kesäkurpitsat
 • Kasvistäytteiset paprikat
 • Fetasalaatti
 • Avokadocreme ja kesäkurpitsapasta

Tai perinteisempiä vaihtoehtoja koko perheen makuun:

 • Makaronilaatikko
 • Lihaperunasoselaatikko
 • Lihamureke ja kasvikset uunissa
 • Tomaattinen jauhelihakastike
 • Pizza
 • Jauhelihapihvit

FitMama -valmennus – Treenit

Jokaiselle valmennuksen viikolle tulee uudet treeniohjeet. Koska minun liikkuminen on hyvin rajoittunutta raskauden tuomista oireista johtuen, tulen itse keskittymään synnytykseen asti ja pian myös sen jälkeen erityisesti lantionpohjalihasten treenaamiseen. Sen lisäksi valmennuksessa on huimaava paketti treenejä lihaskuntocircuitille, jossa on omat treenit keskivartalolle, pakaroille, jaloille ja ylävartalolle. Osassa treenejä käytetään vauvaa tai taaperoa mukana, joka on tietystikin ihanaa yhteistä aikaa lapsen kanssa ja luo varmasti myös positiivista liikuntasidettä lapseen pienestä pitäen. Kaiken päälle on vielä vaunutreenejä ja ulkotreenit vaikka leikkipuistossa tehtäväksi. Ihan mieletöntä! Eipä pitäisi olla enää treenaaminen ajasta tai paikasta kiinni. Koko treenipaketin kruunaa kattava venyttelyopas, sekä erityisohjeet vatsalihasten erkaantumisesta ja niiden palautumisen tutkimisesta raskausajan korvaavia liikkeisiin ja lantionpohjalihasten tunnistamiseen.

painonnosto crossfit juomapullo treenit
Painonnostotanko ja juomapullo

Materiaalit

FitFarmin valmennuksen foorumilla voi esittää kysymyksiä ravintoon ja treeneihin liittyen koko valmennuksen ajan. Valmennuksella on myös oma suljettu facebook ryhmä. Kaikki materiaalit videoita lukuun ottamatta, niin ruokavaliosta kuin treeneistäkin, voi tallentaa itselle myöhempää käyttöä varten. Nyt kun itse aloitin tämän valmennuksen jo raskauden aikana, on tästä setistä minulle hyötyä hyvin pitkäksi aikaa: synnytykseen saakka, sen jälkeen, imetyksen aikana ja imetyksen päätyttyä. Uskoisin meneväni tällä paketilla ainakin vuoden tästä päivästä, raskauden hieman reilusta puolesta välistä eteenpäin.

Minun FitMama -kuulumisia voitte lukea tulevan 6 viikon ajan blogistani aina näin maanantai-iltaisin. Nähdään näissä merkeissä silloin! 

Mukaan FitMama -valmennukseen

Tänään käynnistyneeseen FitMama valmennukseen ehtii mukaan 12.5.2019 asti. Valmennus kestää 6 viikkoa ja hinta on 39 e. Aiemmat tulokseni FitFarmin -valmennuksesta puhukoot puolestaan, joten tämä mama heittäytyy nyt täysillä mukaan tälle erittäin monipuoliselle hyvinvoinnin matkalle ja näin ollen tekee varmasti palveluksen myös tulevalle pojalleen. Hyvinvoiva äiti on ilo koko perheelle!

Lue myös:

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *