Hae
Jennyfer

Veera-Oskarin sukupuoli

Sinun, Veera-Oskarin sukupuolesta, jonka odotusnimestä Oskari on isäni, tulevan ukkisi, joka aiemmin kutsui itseään myöskin nimellä Jeeves, antama ja Veera isäsi antama, on udeltu jo lähes raskausuutisista lähtien. Äidinvaistoni kallistui tähän astisen matkan aikana vahvasti poikaan, vaikka välistä saatoin epäillä tyttöäkin. Itse olen sukupuoliasioissa sillä tavalla perinteinen, että tänne synnytään joko tyttönä tai poikana sen mukaan, mitä jalkojen välissä sattuu olemaan. Tein myös leikkimielisen testin erilaisten uskomusten mukaan etukäteen siitä, kumpi mahtaisit olla. Onko niiden tuloksiin luottaminen? Rakenneultrassa hieman kainostelit esitellä meille asiaa, mutta kyllähän se sitten lopulta selvisi. 

Jostain syystä perjantaisen rakenneultrapostauksen linkki, jossa tämä sukupuoliasiakin selvisi, ei kaikkialta toiminut, joten tässä se uudestaan: Rakenneultrassa

Koko ensimmäisen kolmanneksen minulla oli hyvin vahva tunne siitä, että olet poika. Myös lastenvaatekaupoissa ja -osastoilla huomioni kiinnittyi vain poikien vaatteisiin. Ensimmäisen sikiöseulontaultran jälkeen ultrakuvia katsellessa minusta alkoi tuntua siltä, että saatatpa vahvasti olla tyttökin. Luinpa myös jutun, että ”tytär vie äitinsä kauneuden”. Kasvonihan ovat kikertäneet ja kukertaneet etenkin ensimmäisen kolmanneksen aikana, toisella ollut jo parempi. Toisen kolmanneksen alkupuolella sukupuoliasiaa miettiessä, minulla ei ollut oikeastaan enää vahvaa tunnetta suuntaan eikä toiseen. Sittemmin taas rakenneultra lähestyessä, erittäin vahva poikafiilis nousi pintaan.

”Olet elämäni rakkaus juuri sellaisena kuin olet ja tulet.”

Aatteita sukupuolesta

Sen osalta, että rakastaisin sinua enemmän tai vähemmän sen mukaan, oletko tyttö vai poika, sukupuolellasi ei ole mitään merkitystä. Olet elämäni rakkaus juuri sellaisena kuin olet ja tulet. Olen sillä tavalla hyvin perinteinen ja vanhanaikainen sukupuolten suhteen, että pääsääntöisesti tänne synnytään fyysisten sukupuolielinten määrityksen mukaan tyttönä tai poikana. Jos myöhemmin kasvaessasi ja itseäsi etsiessäsi koet olevasi jotain muuta, hyväksyn sinut ja rakastan sinua myös sellaisena. Sukupuolesi määrittäminen saa minut kuitenkin ostamaan sinulle esimerkiksi tietyn värisiä vaatteita ja joitain tiettyjä leluja, ennen kuin pystyt itse ilmaisemaan, mikä sinua kiinnostaa.

”=8/12”

Uskomukset sukupuolesta

Vanhan kansan uskomukset ja netti on pullollaan erilaisia asioita siitä, minkä mukaan sukupuolesi voidaan arvata minun oireiden ja ulkomuotojen mukaan. Kasasin näistä 12 sekä tyttöä että poikaa koskevaa väittämää ja tummensin ne, jotka minun kohdallani ovat toteutuneet. Erilaisten uskomusten mukaan olet

tyttö, jos… 

 • äidin vatsa leviää sivusuuntaisesti
 • äiti kärsii närästyksestä
 • äiti kärsii voimakkaasta pahoinvoinnista
 • isä on vanhempi
 • vatsa on enemmän vasemmalla
 • äiti on yli 35- vuotias
 • isä on yli 40-vuotias
 • vatsa on ylhäällä
 • sydämen syke on yli 140
 • jos himoitset makeaa
 • rinnat kasvoi heti huomattavasti
 • äiti on kiukkuisempi
 = 8/12

poika, jos… 
 • äidin kasvoissa on paljon maksaläiskiä
 • äidin vatsaan muodostuu ns. linea negra, pystysuuntainen tumma viiva
 • jos äidin maha on eteenpäin työntyvä
 • isä on nuori
 • jos vatsa on enemmän oikealla
 • isä on juonut runsaasti kahvia
 • ruokahalu on suuri
 • isällä on stressaava työ
 • vatsa on alhaalla
 • himoitset suolaista
 • kädet kuivuvat helposti
 • oikea rinta on suurempi kuin vasen
= 8/12
vauvamaha raskaus takaapäin raskausviikko 21
Vauvamahani ei ole levinnyt sivuille, raskautta ei juuri huomaa takaapäin. Raskausviikko 21.

Kuten voidaan huomata, näiden uskomusten mukaan sukupuoli voi olla edelleen fifty-fifty. Lopullisesti ja sadan prosentin varmuudella se selviää tietysti vasta syntymän hetkellä, mutta…

”Vaikka olimme sopineet kanssasi aamulla ennen rakenneultraan lähtöä, että se jalkoväli näytetään sitten selkeästi ja reippaasti, kainostelit sitä meille esitellä.”

Veera-Oskari on…

Vihdoin ja viimein rakenneultrassa sukupuolesi saatiin selville. Jostain syystä sen kuuleminen jännitti ihan tosi tosi paljon. Vaikka olimme sopineet kanssasi aamulla ennen rakenneultraan lähtöä, että se jalkoväli näytetään sitten selkeästi ja reippaasti, kainostelit sitä meille esitellä. Se ei käynyt ilmi kätilöllekään rakennetutkimusten aikana, joten aloimme sitä lopuksi ihan vartavasten selvittämään. Tietysti pidit meitä vielä jännityksessä pitämällä napanuoraa jalkojen välissä, mutta kylläpä ne sukupuoliominaisuuden lopulta kävi sieltä ilmi ja olet P O I K A.

suupuoli rakenneultra poika
Sukupuoli selvisi rakenneultrassa

Ensimmäiset pojan vaatteet

Äidin vaisto ei siis pettänyt ja kuten olin etukäteen ajatellut, kun sukupuolesi selviää, käyn ostamassa sinulle heti jotain tyttömäistä tai poikamaista riippuen tietysti siitä, kumpi sinä olet. Tähän astiset hankinnat ovat olleet neutraaleja valkoista, harmaata ja beigeä. Vaikka tykkään niistä väreistä kovasti, halusin sinulle heti jotain sinistä. Niinpä kävelimme isäsi kanssa Bulevardilta kohti Aleksanterinkatua ja kävimme shoppailemassa sinulle tyylikkään bodyn, farkut ja sini-valkoraidallisen pipon. Raskaus on yli puolen välin ja tutkimuksetkin siinä vaiheessa, että nyt sitä sitten kirjaimellisesti taas vain odotetaan kohti maalia, ja seuraavaksi saakin jännittää, minkä näköinen poika meistä tähän maailmaan oikein syntyykään. Toki matkan aikana on edessä vielä useampi neuvolakäynti seurantoineen, mutta ne on niin perusjuttuja.

pojan vaatteet sukupuoli rakenneultra
Pojan vaatteet

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *