Hae
Jennyfer

Ensimmäiset tunteet liikkeistä

Ensimmäisten liikkeiden tutemisesta on ollut juttua monessa paikassa jo useamman viikon ajan ja kysyttiinpä niistä jo muutama viikko sitten neuvolassakin. Minun ensimmäiset tuntemukset menivät raskauden puoliväliin saakka, mutta en osannut olla niistä huolissani, koska ensikertalaiset eivät niitä välttämättä heti tunnista liikkeiksi ja istukkakin voi olla edessä niitä vaimentamassa. Pitkäperjantai päättyi erityiseen onneen ja iloon ensimmäisten liikkeiden tuntemisen osalta ja epäilenpä sisälläni kasvavan kulinaristin. 

”No, minun vatsassani ei ole koskaan juossut hiiri, joten siihen en osaa verrata, mutta ilmaa sen sijaan ollut monesti.”

Näin ensimmäistä kertaa raskaana ollessa sitä ei oikein tiedä, minkälaisia tuntemuksia niiltä liikkeiltäsi oikein odottaa. Olikohan se toi? Voisiko se olla tämä? Entäs nyt tämä? Odotukseen kun kuuluu kaikenlaista nipistystä ja tunetta muutenkin, eikä sitä osaa edes ajatella, miten hentoja tai voimakkaita ne liikkeiden tuntemukset sitten ovatkaan. Lukemani mukaan osasin kuitenkin odottaa jonkinlaista ilmakuplan tuntemusta ja ystäväni kuvaamaa tunnetta: ”tuntuu kuin hiiri juoksisi vatsassa”. No, minun vatsassani ei ole koskaan juossut hiiri, joten siihen en osaa verrata, mutta ilmaa sen sijaan ollut monesti.

ensimmäiset liikkeet raskausviikko 20 pitkäperjantai pääsiäinen 2019
Tunsin liikkeesi ensimmäisen kerran Pitkäperjantiana 2019 raskausviikolla 20

”Liikkeesi tuntuivat minusta siltä, kuin joku olisi puhaltanut saippuakuplia vatsaan.”

Tämän vuoden Pitkäperjantai jäi varmasti mieleen yhtenä merkityksellisempänä pääsiäisen ajan muistona ikinä, sillä juuri silloin tunsin liikkeesi ensimmäisen kerran, eikä siitä ollut epäilystäkään, olitko se sinä vai jotain muuta. Tämä yksi ihanimmista tunteista ikinä tapahtui käydessäni nukkumaan. Otin hyvä asennon vasemmalle kyljelle, osittain vielä vatsan päälle ja rauhoituin siihen. Eipä aikaakaan, kun hentoinen töminä alkoi alavatsaani vasten. Sitä ei kestänyt kauaa, mutta olin onnellinen ja yhtä hymyä, sinä siellä. Ehkä sinäkin etsit itsellesi soipivan uniasennon ja kävit kanssani nukkumaan. Liikkeesi tuntuivat minusta siltä, kuin joku olisi puhaltanut saippuakuplia vatsaan. No, ei minulle ole sitäkään tapahtunut aiemmin, mutta näin voisin sitä kuitenkin kuvailla.

ensimmäiset liikkeet raskausviikko 20 pitkäperjantai pääsiäinen 2019
Ensimmäisten liikkeiden tuteminen 19.4.2019

Sittemmin olenkin tuntenut liikkeesi päivittäin monesti ja olenkin niitä oikein jäänyt odottamaan ja tunnustelemaan. Ne ovat vielä sen verran hentosia, että minunkin pitää oikein keskittyä niihin. Erityisen vilkas olet aamiaisella. Ehkä sinäkin tykkäät minun tuhdista ja raikkaasta aamusmoothiestani. Tai sitten olet tuleva kulinaristi, eikä sekään olisi lainkaan pahitteeksi.

ensimmäiset liikkeet raskausviikko 20 pitkäperjantai pääsiäinen 2019
Odottavan aika kuluu lopulta nopeasti ja pian jo potkit omassa sängyssäsi

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *