Hae
Jennyferin kotona

Suuri muoviton ekoteko: Palasaippuat

Sisältää kaupallisia nimiä ja linkkejä, mutta ei yhteistyötä. Kuvissa ja tekstissä esiintyvät tuotteet on ostettu itse.

Joskus elämässä tekee huomaamattaan isojakin ekotekoja, joiden vaikutuksen tajuaa vasta myöhemmin. Minä hurahdin minimalistisen elämänkatsomukseni myötä palasaippuoihin, jonka seurauksena hygieniatuotteiden muovijätteen määrä tippui nollaan, pesuaineiden luonnonmukaisesta koostumuksesta puhumattakaan. 

Yksi saippuapala monen muovipurkin tilalle

Koska luonto ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä arvoja siinä missä minimalismikin, jotka arvomaailmassani kulkevat käsikädessä, hurahdin muutaman minimalismi-bloggaajan ja zero waste -ryhmän innoittamana viime vuoden loppupuolella karsimaan kylpyhuoneestani jo entisestään minimalistisen määrän henkilökohtaisia hygieniatuotteita. Nyt sai väistyä shampoo, suihkusaippua ja kasvojenpesuaine. En sentään heittäytynyt vallan vesipesun varaan, vaan kaiken kolmen tuotteen tilalle valitsin yhden, Marseille palasaippuan. Saippua poisti erinomaisesti meikin kasvoilta ja jätti ihon ja erittäin lyhyet hiukseni puhtaan tuntuisiksi. Palansaippuan käsittely vaati aluksi hieman totuttelua, ettei sitä saanut jatkuvasti noukkia liukkauttaan ylös lattialta.

”Aivan taivaallinen koostumus ja pala sai todellakin vartalolla ylellisen vaahdon aikaiseksi.”

Vaihtoehtoisia saippuapaloja

Marseille saippua kesti pitkään ja olin siihen kaikkiaan erittäin tyytyväinen. Mutta koska ihminen, tai ainakin minä, olen hieman vaihtelun haluinen, päätin Marseillen loputtua kokeilla jotain muuta vaihtoehtoa. Tutkin Ruohonjuuren kivijalkamyymälässä tarjontaa ja päädyin kokeilemaan Nurmen Super vaahtoavaa kookossaippuaa. Aivan taivaallinen koostumus ja pala sai todellakin vartalolla ylellisen vaahdon aikaiseksi. Tässä vaiheessa olin jo niin hurahtanut palasaippuoihin, ettei mielessäni enää käynytkään peseytyminen minkään muun tuotteen voimin. Yhdellä palalla peseytyminen nopeuttaa myös suihkussakäynnin rutiinia, jolla on myös ympäristöystävällinen vettä säästävä vaikutus.

Nurme vuohenmaitosaippua palasaippua
Ihon luonnollista uusiutumista tukeva, kosteuttava Nurme vuohenmaitosaippua

Merkkiuskollisuus

Oli jälleen aika suunnata Ruohonjuuren myymälään ja valita uusi saippuapala. Pysyin Nurmessa, koska valikoima sisälsi monta erittäin mielenkiintoista vaihtoehtoa, joita halusin vielä kokeilla. Tällä kertaa mukaani lähti Laventeli-kookossaippua. Ai että miten rakastankaan laventelin ja kookoksen tuoksuja!

”Yksi suurimmista ekoteoistani on näiden kolmen muovisen pesuainepullon vaihtaminen pahvipaketeissa myytäviin luonnonmukaisiin palasaippuoihin.”

Eipä aikaakaan, kun olin taas kerran samaisessa myymälässä palasaippuaostoksilla. Tällä kertaa tulevan isäsi kanssa, jonka kotona olevat hygieniatuotteeni, jotka edelleen koostuivat kolmesta muovipullosta (shampoo, suihkusaippua, kasvojenpesuaine), alkoivat näyttämään lopun merkkejä. En missään nimessä halunnut niiden tilalle sinnekään muuta, kuin palasaippuan. Tällä kertaa valitsin Nurmen Vuohenmaitosaippuan, jonka uskoisin kosteuttavan ominaisuutensa vuoksi olevan omiaan mm. raskaana olevalle vatsanseudun iholle. Vaikka jo tässä kohtaa koin olevani melkoinen palasaippuakonkari, tajusin vasta tänään isäsi luona suihkussa ollessani muovipullossa olevan suihkusaippuani lopulta loppuessa, että yksi suurimmista ekoteoistani on näiden kolmen muovisen pesuainepullon vaihtaminen pahvipaketeissa myytäviin luonnonmukaisiin palasaippuoihin. Näin ollen tulen osaltani säästämään luontoa vuosittain kymmeniltä muovipurkkijätteiltä niiden valmistuksineen kaikkineen, sisällön koostumuksista puhumattakaan.

Nurme ekologinen palasaippua
Ekologinen palasaippua

Nurme luonnonkosmetiikkasarja

Nurme Purest Beauty on virolainen luonnonkosmetiikkasarja. Tuotteet ovat 100% käsintehtyjä ja ne valmistetaan Virossa. Nurmen tuotteet eivät sisällä keinotekoisia säilöntä-, väri tai tuoksuaineita. Käsintehdyt saippuat on valmistettu kylmäpuristustekniikalla. Pääraaka-aineet ovat oliiviöljy, kookosöljy ja palmuöljy. Tuotteissa käytetään myös monia muita kasvisöljyjä, yrttiuutteita ja kasvinosia. (Lähde: ruohonjuuri.fi). Saippuat sopivat koko perheelle. Sarjaan kuuluu myös oma erityinen saippua vauvoille ja lapsille.

Lue myös:

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *