Hae
Jennyferin kotona

Sisustusshoppailuja

(Sisältää kaupallisia nimiä ja linkkejä, mutta ei yhteistyötä.)

Nyt kun seinäremonttimme on vihdoinkin valmistunut ja pääsen jatkamaan sisustamista ja vauvan alkovin laittoa, hurautettiin ystävien kanssa viikonloppuna Lahtee shoppailemaan Finnmarin tehtaanmyymälään ja Kärkkäisen tavarataloon. Mitä kaikkea ihanaa ja tarpeellista mukaani tarttuikaan?

Vihdoinkin vuositarkastuksen takuukorjausten seinäremontti on valmis ja minä pääsen jatkamaan sisustamista 31,5 neliön kodissamme. Sinun tuleva valtakuntasi, alkovi, on vielä täysin vailla ja vaiheessa. Se muistuttaa enemmänkin varastoa, kuin minäkänlaista asuttavaa tilaa. Olemme saaneet jo aika paljon kaikenlaisia tarvikkeita, mutta niille ei ole vielä oikein lopullista paikkaa, mihin niitä laittaa. Sänky säilytyslaatikoineen saatiin kasattua isäsi kanssa tällä viikolla, mutta esim. vaatekaappi puuttuu kokonaan. Ja onpahan noita puutteita vielä muuallakin asunnossa, kuten toinen nojatuoli, matto, valaisimia, pari jakkaraa… Tämä shoppailureissu ei varsinaisesti auttanut näihin tarpeisiin, mutta toi mukanaan tärkeitä pieniä piristysruiskeita kuitenkin.

finnmari tehtaanmyymälä lahti
Finnmari tehtaanmyymälä

Sisustajan taivaassa

Viime viikonloppuna lähdettiin likkojen kanssa suosikkisisustusmyymälämme Finnmarin Lahden tehtaanmyymälään katsomaan, mitä kivaa ja ihanaa kevät- ja kesäkoteihimme löytyisikään. Vierailu täällä tehtaanmyymälässä oli meille kaikille uusi, vaikkakin muuten myymälät hyvinkin tuttuja. Voi taivas minkä kokoinen paikka! Moni on varmasti bongannut Finnmarin vihreän rakennuksen Lahden moottoritien varella ja voin sanoa, että se todella iso siihen nähden, mitä se ulospäin antaa ymmärtää. Tilaa ja ihanaa sisustustavaraa on silmän kantamattomiin. Sisään päästyä iskee tietynlainen sokeus. Paikka pitää melkeinipä kiertää kahteen kertaan, että alkaa hahmottamaa, mitä sitä oikein haluaa ja tarvitsee. Suosittelen ehdottomasti käymään ja varaamaan siihen käyntiin runsaasti aikaa.

finnmari tehtaanmyymälä lahti
Finnmarin tehtaanmyymälä Lahdessa on todella iso

Käymisen arvoinen tavaratalo

Seuraavaksi suuntasimme auton kohti Kärkkäistä, joka on vain muutaman kilometrin päässä Finnmarilta. Olen itse käynyt siellä useita kertoja asuessani sillä suunnalla, mutta ystävilleni kerta oli ensimmäinen, vaikkakin Kärkkäisen verkkokauppa on heillekin tuttu. Olemme kaikki kolme yhtä mieltä siitä, että jos jotain ei muualta löydy tai saa, niin yleensä tämä verkkokauppa pelastaa. Itse keskityin kiertämään sisustuspuolen ja silmäilemään vauvojen tarvike- ja vaatevalikoiman. Alakerrassa päädyin myös lamppu- ja teeosastoille ystävieni johdattamana. Kärkkäinen on sen suhteen käymisen arvoinen paikka, että saman katon alta saa kaiken. Hinnat ovat myös melko kohdallaan ja heillä on lisäksi todella hyviä tarjouksia. Yhden sortin Tuurin kyläkauppa tämäkin.

kärkkäinen tavaratalo sisustus
Kärkkäisen tavaratalon sisustusosastoa

Mitä minä sitten ostin

Reissulla tekemäni ostokset eivät juurikaan edistä sinun alkovin tai muidenkaan tilojemme varsinaista kalustamista, mutta lisää viihtyvyyttä ja visuaalista kauneutta, joka minulle minimalistisesta elämäntavastani huolimatta on erittäin tärkeää.

ostokset finnmari kärkkäinen kynttilät seinäritilä päivänkakkarat tekokukat huopatabletti tee higher liging metallitynnyri lasit
Finnmarilta ja Kärkkäiseltä tekemäni ostokset

Finnmari

  • Uusin hurahdukseni on tekokukat. En ole minkään sortin hortonomi, että saisin minkäänlaisia oikeita kukkia pysymään kauniina, saati hengissä, joten nämä on omiaan minulle ja kaltaisilleni ihmisille. Näen tekokukissa myös rahallisen säästöominaisuuden. Voin vuodesta toiseen kaivaa samat kertaalleen ostamani narsissit ja tulpaanit laatikosta maljakkoon kaunistamaan kotiamme. Ja koska tekokukkavillitykseni on nyt hurjimmillaan, en voinut mitenkään jättää Finnmarilta ostamatta näitä kauniita päivänkakkaroita. Kotona sommitellessani niitä maljakkoon mietin, että tarvitsen todennäköisesti vieä muutaman varren lisää. Päivänkakkaroiden esille pääseminen jää odottamaan hieman kesäisempää aikaa. Ehkä sitä, kun niittykukat ovat kauneimmillaan.
päivänkakkarat tekokukat
Päivänkakkarat
  • Harmaa huopatabletti on tarkoitettu ruokapöydän keskelle, jonka päällä maljakossa tekokukkani ovat.
huopatabletti narsissit
Huopatabletti ja narsissit
  • Olin erittäin iloinen löytäessäni Finnmarin valikoimasta vielä metallia sekä lasia olevan kynttilätelineen, jollainen minulla hajosi taannoin sen juututtua metallikoukusta villatakkiinni kiinni. En löytänyt metallikehikkoon sopivaa lasiastiaa, joten koko hökötys lähti roskikseen, asianmukaisesti kierrätettynä tietenkin. 
kynttiläsomiste
Kynttiläsomiste
  • Neljä lasia, pientä kannellista ja kahvallista tuoppia edustavat sarjaa, jota minulla on jo ennestään, mutta niiden kannet ovat vain kadonneet jonnekin. Nyt kun nämä olivat vain 1,90 € hintaan kappale, päätin ostaa näitä kannellisia versioita kannettomien tilalle. Käytän näitä ihan juomalasina sekä smoothieille, josta voitkin lukea lisää blogin Smoothiemestasta
smoothielasi
Smoothielasi
  • Kapeat kaksi kynttiläjalkaa ja niihin somat vaaleanpunaiset keväiset kynttilät oli tarkoitukseni laittaa katosta lattiaan saakka olevan ikkunan edessä olevan vanhan opelukonerungollisen pöydän päälle, mutta en eivät sopineetkaan siihen. Sen sijaan näillä saa tunnelmallisen kattauksen aikaiseksi ruokapöytään, joten ei hukkaostos onneksi kuitenkaan. 
vaaleanpunaiset kynttilät kynttilän jalat
Vaaleanpunaiset kynttlät jalkoineen
finnmari tehtaanmyymälä lahti
Finnmarilla valikoimaa riittää silmän kantamattomiin

Kärkkäinen

  • Kärkkäiseltä mukaan tarttui jo jonkin aikaa haaveilemani seinäverkko, jolla tulen naamioimaan eteisessä olevan sähkökaapin oven ja saan vihdoinkin paikan mm. aurinkolaseille, joiden ripustamista siihen odotan jo innolla. Seinäverkon mukana tuli myös muutamia klipsuja, joilla verkkoon saa kiinni vaikka muistilappuja. Tämä vaatii vielä hieman osia ja tuunaamista, ennen kuin pääsee paikalleen.
seinäverkko aurinkolasit
Seinäverkko
  • Niin ikään ostettavaksi löytyi kaipaamani purkki kirjaintaulun symboleille ja kirjaimille. Musta pieni tynnyri viehätti minua ulkonäöllään kovasti ja etsii nyt kotona paikkaa, jossa voisi olla ihan esillä.
kirjaintaulun kirjaimet ja purkki
Kirjaintaulun kirjaimset ja purkki
  • Ja mistäpä teefriikki kotiin palaisi ilman paketillista teetä. Higher Livingin vihreän teen kookos maku on minulle uusi tuttavuus, eikä sisällä raskausaikana kiellettyjä yrttejäkään.
Higher Living vihreä kookostee
  • En tietenkään voinut päättää tätä reissua tuliaisitta sinulle, joten ostin vielä appelsiinin näköisen purulelun aikaan, jolloin alat tekemään ensimmäisiä hampaitasi. Purulelun päässä on klipsi, jolla sen saa kiinni vaikka paitaan. 
vauvan purulelu
Vauvan purulelu
kärkkäinen tee
Kärkkäisen teevalikoimaa
 Myöhemmin, kun kotimme sisustus- ja kalustusasiat vihdoin etenevät, tulen tekemään näistä erillisiä sisustuspostauksia. 

Lue myös: 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *