Hae
Jennyfer

Lapsimessujen jälkipyykki ja ostokset

(Sisältää kaupallisia nimiä ja linkkejä, sekä kaupallisen yhteistyön Lapsimessujen lippun osalta).

Viikonloppuna menetin Lapsimessut -neitsyyteni ja oikeastaan mikään ei mennyt niin kuin ennakkopostauksessa suunnittelin. Lastentarvikkeiden, etenkin kotimaisten ja ekologisten vaatteiden ympärillä tuntuu pyörivän kova bisnes. Outlet messujen puolelta mukaan tarttui mm. samanlainen huulikiilto, joka lojuu kotona pesukoneen alla. Kaikkiaan ostoksia tuli tehtyä erittäin vähän. Messupäivä oli kiva kokemus niin uusien kuin vanhojenkin tuttavuuksien osalta, eikä herkuttelultakaan vältytty. Mieleeni jäi monta mielenkiintoista brändiä, joihin tutustun kotona sohvannurkassa vielä paremmin. 

Olin viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni lapsimessuilla. Minulla ei ollut varsinaisesti mitään erityisiä odotuksia messuja kohtaan, vaan lähdin uteliain mielin katselemaan, mitä vastaan tulee. Tavoitteena oli kutenkin tehdä Jennyfer 1980 -blogia tunnetuksi, löytää mahdollisia yhteistyökumppaneita ja päästä tutustumaan erilasiin lastenvaunuihin, joita oli tarjolla niin vähän, etten viitsi edes mainita. Messujen lippuarvontapostauksessa kirjoitin myös muutamasta kiinnostavasta näytteilleasettajasta, kuten Newbie, Ipanainen ja Kirpunkoti, joiden messutarjouksia odotin mielenkiinnolla.

ostokset lapsimessut l'oreal lumene newbie little maya
Ostokset Lapsimessuilta 2019

”Ennen omaa raskauttani olen monesti sanonut, että seksi ja laihdutus ovat ikuisuusbisneksiä, jotka myyvät, ja niiden avulla on mahdollisuus rikastua. Nyt näin oman raskauden aikana olen huomannut, että eipä lastentarvikebisnes juuri kauas siitä puusta putoa.

Lastentarvikkeiden bisnes ja minimalistiset ekologiset arvot

Ennen Lapsimessuja huomasin blogeissa ja Instagramissa, että aiheen ympärillä on melkoista pöhinää. Nyt messujen jälkeisistä postauksista puhumattakaan, Eikä siinä ole mitään pahaa, ihan hieno tapahtumahan se oli kaikenkaikkiaan. Ennen omaa raskauttani olen monesti sanonut, että seksi ja laihdutus ovat ikuisuusbisneksiä, jotka myyvät, ja niiden avulla on mahdollisuus rikastua. Nyt näin oman raskauden aikana olen huomannut, että eipä lastentarvikebisnes juuri kauas siitä puusta putoa. Ihmiset ovat valmiita panostamaan hurjia määriä rahaa pienokaisiinsa. Ja kauppiaat osaavat sitä myös pyytää. Etenkin he, jotka valmistavat käsityönä kotimaisia, ekologisia ja laadukkaita lastenvaatteita viimeiseen asti mietityillä brändeillä. Ja näin pitää ollakin. Näille asioille tulee antaa arvo ja mikäpä se muutenkaan olisi, kuin rahallinen. Itse kuulun siihen kuluttajakastiin, joka koittaa viimeiseen asti välttää ne hankinnat, joita tarvitaan vain hetki, ja korvata ne joillain pidempiaikaisilla ja monikäyttöisimmillä ratkaisuilla. Yksi esimerkki tästä on hoitopöytä. Koen sen täysin turhaksi, sillä vaipanvaihdot yms. hoidot voi tehdä millä tahansa tasolla muutenkin. Toinen on sitteri, ja siihen palaan myöhemmin. Sen sijaan huomaan, että toinen toistaan suloisempiin jumpsuitteihin, haalareihin ja pöksyihin rahaa voisi upottaa vaikka kuinka. Koska ekologisuus ja minimalismi (on vain se, mitä tarvitaan) ovat tärkeitä arvojani, olen pystynyt pitämään melko hyvin näppini kurissa.

gugguu jumpsuit lapsimessut
Gugguu Jumpsuit

Lapsimessujen ostoksia

Oikeastaan lähestulkoot mikään messujen osalta ei mennyt niin kuin messujen ennakkopostauksen yhteydessä suunnittelin. Messupäivä vaihtui lauantaista sunnuntaihin ja yksin menemisen sijaan oli ystävä mukana. Näiden myötä jäi myös suunnittelemani ohjelmanumerot välistä. Ensin kiersimme Outlet- ja eläinosastot, jonka jälkeen suuntasimme lastentarvike ja -tapahtumapuolelle. Ennakkoon kiinnostavista näytteilleasettajista huomaan, etten bongannut Kirpunkotia lainkaan, Ipanaisella ei ollut haaveilemaani ”Olet niin ihanan” -vauvakirjaa messutarjouksena, R-Collectionilla oli esillä vain lastenvaatteita, vaikka kovasti odotin näkeväni heidän aikuisten lappuhaalarin. Sen sijaan Lapset luontoon -piste oli järjestänyt kivaa luontoaiheista aktiviteettia pienokaisille ja tulipa ne pelastuslaitoksen univormutkin nähtyä. Newbie -osasto ei jättänyt kylmäksi messutarjouksilla eikä valikoimallaan, josta mukaan tarttuikin ainoat messuostokset sinulle: 3 kpl jo aiemmin ”kuolaamiani” nallekuvioisia kuolalappuja kahden hinnalla. Itselleni ostin Little Mayan osastolta rusettipannan, jota olen himoinnut jo jonkin aikaa nähdessäni niiden valloittavan maailmaa Instagramin puolella. Koska ihastuin tähän päähineeseen niin kovin, tilasin heidän verkkokaupasta kotiin päästyäni vielä toisen, lumileopardikuviolla.

newbie lapsimessut
Newbien messuosastoa

”Tiedättekö, kun vinkkaat miehelle, että jokupäivä voitas siirtää pesukonetta, ja ottaa sen alta sinne linkouksen aikana tippuneet pikkuhousunsuojat ja huulikiilto pois, sinulle vastataan: ”tehdään niin”, ja mitään ei kuitenkaan tapahdu, viikkoihin.”

Outletmessujen kosmetiikkaostokset

Outletmessuilta mukaan tarttui erittäin edulliseen hintaan suosikkikosmetiikkamerkkini Lumenen hemmotteleva vartaomulsio, jota käytän ahkerasti vartalon hoidossa kookosöljyn rinnalla. Lisäksi ostin outlet hinnalla huulikiillon, vaikka minulla on täsmälleen saman värinen lähes käyttämätön kotona. Se vain sattuu lojumaan pesukoneen alla. Tiedättekö, kun vinkkaat miehelle, että jokupäivä voitas siirtää pesukonetta, ja ottaa sen alta sinne linkouksen aikana tippuneet pikkuhousunsuojat ja huulikiilto pois, sinulle vastataan: ”tehdään niin”, ja mitään ei kuitenkaan tapahdu, viikkoihin. Itsehän olisin siirtänyt koneen jo useamman kerran sivuun, noukkinut naiselliset tarvikkeeni ja siirtänyt koneen takaisin, jos en olisi raskaana. Ei sillä, että se olisi tehnyt minusta jotenkin avuttoman, mutta en ota turhia riskejä niinkin painavan kapistuksen kanssa, ja toisen etukulman jalka sattuu olemaan hieman ongelmallinen. Huulikiillon ja vartaloemulsion lisäksi Outletmessuilta tarttui mukaan L’orealin ripsiväri. Outlethinnan lisäksi tein tämän ostopäätökseni silmääni miellyttävän muotoilun ansiosta ja toivon, että vihdoin kohdalle olisi osunut se The minun -ripsivärini.

heidi a design lapsimessut
Heidi A. Design söpöjä nousuja

Uusia ja vanhoja tuttavuuksia

Lindexin osastolla törmäsin ilokseni entiseen koulukaveriini hiljattain päättämistäni MBA opinnoista, jonka kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia. Häntä oli kosittu ja minunkin vatsa kasvamaan päin. Niin se elämä vie meitä eteenpäin. Uusi mukava tuttavuus lastenvaatteiden osalta oli Heidi A. Design, jonka raikkaan väriset ja erittäin suloisen malliset puuvillahousut tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Kunhan se sukupuoli selviää… Lisäksi mieleeni jäivät seuraavat merkit, joiden valikoimaan tutustun vielä ajan kanssa kunnolla teekupin äärellä kotisohvalta käsin:

Ja koska olen ihan älytön jäätelöfriikki, olin raskaana tai en, tuli messuilla tietysti herkuteltuakin ja enpä olisi voinut paremmin valita, kuin Vanhan Porvoon jäätelötehtaan annoksen.

vanha porvoo jäätelötehdas jäätekö suklaajäätelö vaniljajäätelö
Vanhan Porvoon jäätelötehtaan annos suklaata ja vaniljaa

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *