Hae
Jennyfer

Neuvolakorttini 1980-luvulta

Neuvolakorttini, joka on peräisin 1980-luvulta, löytyi vanhempieni nurkista lähtiessäni selvittämään, mistä löydän tiedot saamistani rokotteista, joiden perään kysyttiin ensimmäisellä äitiysneuvolakäynnilläni. Kortti on jo museoikäinen ja sisältää mielenkiintoista tietoa, jota verrata tulevaisuudessa sinun kehittymiseesi. 

Ensimmäisellä äitiysneuvolakäynnillä minulta kysyttiin rokotteistani, joista etenkin mahdollinen saamani tuhkarokkorokte oli se kiinnostavin. Olin varma siitä ja minulla oli joitain muistikuviakin, että rokotettu on, mutta eihän minulla ollut mitään käsitystä siitä, mitä ne ovat 1980-luvulla olleet. Sain äitiysneuvolasta vinkin, että voisin kysyä rokotustietojen perään synnyinkaupunkini terveyskeskuksesta.

neuvolakortti 1980-luku etusivu
1980-luvulta olevan neuvolakortin etusivu

Rokotustiedot neuvolakortistani

Koska äitini toimii sosiaali- ja terveysalalla synnyinkaupungissani, kysyin häneltä, mistä voisin lähteä metsästämään rokotustietojani. Eipä mennyt aikaakaan, kun äiti vastasi WhatsAppilla, että hän löysi kotoa minun neuvolakorttini vuodesta 1980 lähtien, ja se sisältää tiedot saamistani rokotteista. Vein tämän nostalgisen neuvolakorttini seuraavalla kerralla mukanani äitiysneuvolaan, josta terveydenhoitaja tutki saamani rokotteet. Tuhkarokkorokote, kuten kaikki muutkin, olivat asianmukaisessa kunnossa. 

”Jos siis 80-luvun makuupussini kuosi on jo museokamaa, niin miksipä ei neuvolakorttinikin.”


neuvolakortti 1980-luku rokotustiedot rokotteet
1980-luvun neuvolakortin rokotustiedot

Museoikiäinen neuvolakortti

Terveydehoitaja käsitteli korttiani varoen. Onhan se museoikäistä tavaraa. Luin pari päivää sitten Kaksplussan jutun äitiyspakkauksen ihanista makuupusseista, jossa oli nostettu esille makuupussien kuosien kuvia 1960-luvulta lähtien tähän päivään. Minä muistin pussini kuosin oikein: ruskealla pohjalla valkoisilla pilkuilla tehtyjä kukkia. Tämän makuupussikuosin kuvan alla on lähteeksi mainittu: Museokeskus Vapriikki. Jos siis 80-luvun makuupussini kuosi on jo museokamaa, niin miksipä ei neuvolakorttinikin. 
neuvolakortti 1980-luku sisäsivut
Neuvolakortin sisäsivut 1980-luvulla

Neuvolakortin mielenkiintoinen sisältö

Neuvolakortti sisältää pituus- ja painotietoni vuosilta 1980-1987. Näitä on tulevaisuudessa erityisen kiva seurata ja verrata sinun kehityksen osalta. Todella mielenkiintoinen on myös neuvolakortin takakansi, johon on rastein merkitty erilaiset kehitysvaiheeni kuukausittain ensimmäisen elinvuoteni aikana. Nämä jos mitkä ovat myös mukavaa seurattavaa sen osalta, miten sinä tulet erilaisin taidoin kehittymään saman ajanjakson aikana. Sisäsivut eivät oikeastaan sisällä mitään erityisen mielenkiintoista. Joitain merkintöjä liittyen käynteihin ja seuraavien aikojen varauksiin.
neuvolakortti pituus ja paino 1980-luku
Neuvolakortin pituus- ja painotiedot 1980-luvulla
neuvolakortti 1980-luku kehitystiedot ensimmäinen vuosi
1980-luvun neuvolakortin kehitystiedot ensimmäisen vuoden aikana


Lue myös: 
<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *