Hae
Jennyfer

Etelä-Savon mummilareissu

Viime viikon lauantaina (23.3.2019) lähdimme isäsi kanssa ajamaan aamutuimaan Pääkaupunkiseudulta kohti Etelä-Savoa hänen synnyinpaikkakunnalleen, josta hän on muuttanut pois lähes 20 vuotta sitten. Noin neljän tunnin ajomatka sujui nopeasti ja kivasti erityisen hyvässä seurassa. Tämän kaltaisella autoreissulla ehtii jutella jos jonkinlaisia asioita, koska ympärillä ei ole juuri muuta ärsykettä, eikä pääse tekemään jotain yhtäkkiä mieleen tullutta toista asiaa.

”Reissu oli siltä osin jännittävä, että tapasin heidät kaikki ensimmäisen kerran.”

Tämän yhdenpäivän mittaisen roadtripin päämääränä olivat vierailut sinun tulevien isovanhempien, sekä isäsi pitkäaikaisen ystävän luona perheineen. Reissu oli siltä osin jännittävä, että tapasin heidät kaikki ensimmäisen kerran ja samalla uutisoimme tietysti myös sinusta. Reissu sisälsi myös kattavan katsauksen isäsi lapsuuden maisemiin, asuinalueisiin ja kouluihin. Oli aivan ihana nähdä niitä paikkoja.

”Kenelläkään ei mennyt pyöydässä kahvit väärään kurkkuun, kun kerroimme sinun tulostasi syyskuun alussa elämäämme.”

Tuleva Mummisi oli saavuttuamme ruuanlaittopuuhissa ja pakkauduimme kaikki heidän keittiöön juttelemaan ja tutustumaan. Nämä tulevat isovanhempasi ovat erittäin herttaisia ja hauskoja ihmisiä. Ruokailun jälkeen joimme vielä kahvit ja teet taivaallisen hyvän ananaskakun kera.

ANANASKAKKU

Ainekset:
5 dl Erikoisvehnäjauhoja
2 dl Sokeria
2½ tl Leivinjauhetta
2½ tl Vaniljasokeria
2½ dl Ruokakermaa
3 Munaa
150 g Pullomargariinia
1½ dl Ananasmurskaa
1 dl Mantelirouhetta

Vuoan voiteluun:
Rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min. ennen kumoamista.

”Olihan se tietysti hieman koomista tavata isäsi vanhemmat ensimmäisen kerran vatsa pystyssä.”

Kenelläkään ei mennyt pöydässä kahvit väärään kurkkuun, kun kerroimme sinun tulostasi syyskuun alussa elämäämme. Olihan se tietysti hieman koomista tavata isäsi vanhemmat ensimmäisen kerran vatsa pystyssä sen lisäksi, että elämässämme on muitakin keskeneräisiä haasteita, joista en ainakaan vielä pysty tai edes halua kirjoittaa julkisesti. Saimme osaksemme onnentoivotuksia ja toiveita siitä, että kaikki menee hyvin. Keskustelimme myös voinnistani, joka on väsymystä lukuunottamatta erinomainen. Minulle jäi tästä tapaamisesta ja kylälilystä erittin hyvä ja kiva fiilis.

”Heillä oltiin samassa odottavassa tilassa, kun meilläkin.”

Seuraavaksi siirryimme isäsi pitkäaikaisen ystävän ja hänen perheen luokse. Siellä olikin yllätys vastassa, sillä heillä oltiin samassa odottavassa tilassa, kun meilläkin. Heillä raskaus on n. 7 viikoa edempänä. Meillä riittikin paljon keskusteltavaa raskauksista muun tutustumisen ohessa. Vierailusta jäi erittäin kiva ja lämminhenkinen fiilis. Heillä on jo sukupuoli tiedossa ja sovimme, että palaamme viimeistään asiaan, kun mekin sen osaltamme tiedämme. Tämä vierailu herätti minussa myös voimakkaat ”perheelliset” fiilikset ja olenkin sittemmin päivittäin pohtinut sitä, voisimmeko me kuitenkin olla se ihan yhdessä asuva oikea perhe, vaikka vähän toisen suuntaiset ajatukset ovat olleetkin.

P.S. Käykää klikkaamassa itsenne pikkuhiljaa aktivoituvan Instagramtilini seuraajaksi: jennyfer_1980

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *