Hae
Jennyfer

Miten tulin raskaaksi hedelmättömyystuomiosta huolimatta

No, kyllähän se nyt on selvää, miten raskaaksi tullaan, mies ja nainen ja niin edelleen… Silleen mekin olimme isäsi kanssa, mutta sen fyysisen tapahtuman ulkopuolelta olen miettinyt paljon, mitä ihmettä kehossani oikein tapahtui. Minulle kun kerrottiin 3 vuotta sitten keväällä yksityiseltä lapsettomuusklinikalta, että en voi enää saada lapsia. Hormonitoimintani olisi siihen jo aivan olematon. Seuraavaksi alkaisi vaihdevuodet. Lisää näistä tapahtumista voit lukea täältä. Enkä minäkään tietysti tiedä täysin oikeaa vastausta otsikkooni, mutta joitain asioita voin näin raskausviikolla 15+2 spekuloida ja aavistella.

nalle
Alakuloinen nalle

Ehkäisynä käytimme lapsettomuustuomiotani. Vuosi ja kaksi päivää siitä, kun olimme rakastelleet ensimmäisen kerran, tein positiivisen raskaustestin. Se oli aluksi suuri järkytys, koska eihän sen pitänyt olla mitenkään mahdollista, emme olleet pitäneet sitä mahdollisena, emme olleet haaveilleet sinusta, emme suunnitelleet… emme tietenkään, koska minä olin hyväksynyt lapsettomuuteni ja isälläsikin on jo kaksi teini-ikäistä poikaa entuudestaan, tulevat velipuolesi. Jokin korkeampi, käsissämme olematon kuitenkin päätti, että meistä sinä olet tuleva tähän maailmaan.

nalle
Nalle tuumailee

Noin kahden kuukauden sisällä ennen hedelmöittymistä, on elämässäni tapahtunut seuraavat muutokset:

  • lopetin vuosia kestäneen tupakoinnin (terveys)
  • valmistuin ylemmästä ammattikorkeakoulusta (stressi)
Näiden lisäksi elämääni kuului CrossFit neljä kertaa viikossa, uinti kerran viikossa ja koiran kanssa ulkoilu kolmesti joka päivä. Tämä vaati tietysti ruokavaliolta erityisen paljon ja olinkin opetellut syömään oikein ja terveellisesti eräässä nettivalmennuksessa koko menneen vuoden ajan. Tämä ruokavalioasia on erittäin merkityksellinen keholle, ihan jo pelkästään hormonitasapainon ja -toiminnan vuoksi. Liikuin paljon luonnossa ja kävin normaalisti töissä. Tapasin ystäviäni. Olin kuluneen vuoden aikana yhtensä yli 7 kk alkoholitta. Elin siis kaikkiaan melko terveellistä ja tasapainoista elämää.

nalle
Nalle nauttii ja pötköttää

Merkittävimmät tekijät, joiden uskon vaikuttaneen hedelmöittymiseen:
  1. Lapsettomuuden hyväksyminen
  2. Rakkaus
  3. Säännöllinen ja terveellinen ruokavalio
  4. Säännöllinen liikunta
  5. Mahdollisimman vähän stressiä

Osaltani voin vain todeta, että lapsia ei tehdä, niitä saadaan.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *