Hae
Jennyfer

Miksi bloggaan anonyyminä

Kun erityisesti ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana valvoin öisin yöllisen pissallakäynnin jälkeen, aloin hyödyntämään aikaa kirjoittamalla päiväkirjaa tästä ihmeellisestä matkasta, jonka ei kohdallani enää koskaan pitänyt olla mahdollista. Kirjoitin päiväkirjaa Word -tekstinkäsittelyohjelmalla ja liitin tekstin sekaan muutamia tärkeitä ja merkityksellisä kuvia tapahtumista. Kirjoitin päiväkirjaa sillä ajatuksella, että tulen antamaan sen lapselleni hänen tullessaan täysikäiseksi. Otin siis työnalle lähes 19 vuoden projektin raskaudesta täysikäisyyteen aikeissa kirjata ylös kaikki elämän merkitykselliset virstanpylväät ja tapahtumat. Olin innoissani, koska rakastan kirjoittamista, ja nyt minulla olisi aihe, josta suoltaa tektiä vuosikausiksi eteenpäin.

minä hattu silmälasit anonyymi
Minä anonyyminä, mutta kuitenkin aivan omana itsenä

Siitä huolimatta, että olen toisen, mutta eri kategorian blogin kautta vanha bloggaaja, valitsin päiväkirja-alustakseni Word tiedoston, koska kirjoitin päiväkirjaa nimenomaan lapselle. Aika pian se kävi kuitenkin tylsäksi ja juttujen kertyessä hankalaksi hallitakin, joten päädyin perustamaan päiväkirjalleni blogin. Alusta asti oli selvää, että blogi saa olla kyllä julkinen, koska tykkäänhän itsekin lukea monia perhe -kategorian blogeja, mutta henkilöllisyyteni, toisin sanoen kasvoni, toisin esille vasta myöhemmin. Tämä johtuu siitä, että kaikki sellaiset ihmiset, jotka ovat oikeutettuja kuulemaan raskaudesta henkilökohtaisesti kerrottuna, eivät sitä vielä toistaiseksi tiedä. Sen lisäksi olen ajatellut tuoda tämän tapahtuman ilmi muissa henkilökohtaisissa somekanavissani (Facebook, Instagram) vasta lapsen synnyttyä, ja niin ollen myös kasvoni täällä blogissa. Osa elämäni läheisistä ihmisistä, jotka tietävät raskaudesta, tietävät myös tästä blogista. Osa tietää raskaudesta, mutta ei blogista. Osa ei tiedä vielä kummastakaan. Sitten olette te, jotka tiedätte raskaudesta ja blogista, mutta ette sitä, kuka minä olen.

Olen ollut viime päivinä todella hämmästynyt siitä, miten suuren suosion blogi on saanut. Se on viikossa noussut blogit.fi -palvelun perhe -kategorian sijalta 184 sijalle 121 ja lukijoita on ollut viikossa yli 900 (vkot 11-12/2019). Kiitos kaikille lukijoille!

Koska alunalkaenkin aloin kirjoittamaan päiväkirjaa tulevalle lapsellemme, olen halunnut pitää kiinni siitä kirjoitustyylistä myös täällä blogissa, lukuunottamatta tätä postausta. Se, millä periaatteilla lapsi tulee kuvineen ja nimineen tällä kanavalla synnyttyään esiintymään, on meillä lapsen isän kanssa pohdinnassa. Olisi kiva kuulla tähän liittyen teidän ajatuksianne, mitkä ovat periaatteenne ja syyt niin negatiivisessa kuin positiivisessa mielessä tuoda tai olla tuomatta lapsi selvästi kuvineen ja nimineen julki?

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *