Hae
Jennyferin kotona

Aamuyön vaatekaappiprojekti

Huomenta. Perjantaiaamu ja klo on 5:11 kun tätä blogikirjoitusta alan rustaamaan. Sitä ennen on tietysti pitänyt tapahtua tai tulla mieleen jotakin, jonka haluaa kirjata ylös tältä matkaltaan. Ei, se ei ole 4:20 tyhjennetty, täytetty ja päälle laitettu tiskikone, vaan vaatekaappini. Yhdenlainen virstanpylväs sekin. Ja miksi tällaisiin kellon aikoihin? No, tämä on niin tätä. Nämä yövalvomiset alkoivat ensimmäisen kolmanneksen aikana samalla, kun alkoi yölliset pissallakäynnit. En useinkaan saa enää sen jälkeen unta ja koen oloni pirteäksi. Sitten on vaan mukavampi puuhailla jotakin, kun vain maata silmät selällään sängyssä.

varasto vaatteet säilytys
Varastoon säilytykseen menevät vaatteet, kunnes taas mahdun niihin raskauden jälkeen

Vaatekaappiurakka on ollut minulla työn alla jo toista tai kolmatta viikkoa, mutta aina on tullut jotain mielenkiintoisempaa, joka on ajanut asian edelle. Nyt kun en enää löytänyt vaatekaapistani sopivaa päällepantavaa ja sopivat vaatteet lojuivat pitkin tuolin nojia mytyssä, josta ei myöskään löytänyt koskaan mitään päällepantaavaa, oli viimein tartuttava hommaan. Eipä se lopulta ollut edes iso urakka. Vajaa tunti, niin homma oli selvä. Vaatekaappini on melko minimalistinen, joten sen sisältö oli nopeasti käyty läpi. Suurin osa ajasta meni siihen, että sovitin muutamia viimeaikoina vähemmän, jos lainkaan käyttämäini vaatteita, joko vatsan kohdalta kiristää liikaa. Kylläpä siinä nyt niin vaan kävi, että suurin osa sisällöstä lähti kellariin odottamaan aikaa, että mahtumisen jälleennäkeminen tapahtuu.

äitiysvaatteet raskausajan vaatteet
Raskausajan vaatekaappi

Onneksi kaappini sisältää normaalistikin trikoovaatteita, jotka ovat osoittautuneet ainakin vielä tässä kohtaa raskautta toimiviksi. Ne ovat niin edullisiakin, että jos eivät raskausmahan venyttämisen jälkeen palaudu malliinsa ja käyttökelpoiseksi ollessani ”normaalitilassa”, rahallinen mentys ei ole suuri. En nimittäin aio viettää aikaa mammavaateostoksilla yhtään enempää, kuin on pakko. Yhden tuskallisen postauksen aiemmin aiheesta jo teinkin. Leggarait (ei vielä mammamallia), pitkähelmaiset t-paidat ja pidemmät, edestä avoinna olevat neuletakit ovat tällä hetkellä lempiasuni. Kotona viihdyn mammacollareissa ja huppareissa.

äitiysvaatteet raskausajan vaatteet
Vain muutamilla housuilla pärjää

Mammavaatteita, lähinnä housuja, aloin käyttämään 3.3.2019. Mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkän ajan jälkeen pääsen palaamaan ”omiin vaatteisiin”. Nyt pukeutumisen pitäisi kuitenkin olla hetkellisen helpompaa, koska vaatekappini tämän aamuöisen puuskan jälkeen sisältää vain ne, joihin mahdun tällä hetkellä itseni vuoraamaan. Kello on 6:02 ja tiskikonekin juuri pysähtyi. Seuraavaksi onkin aika alkaa normaaleihin aamutoimiin ja valmistautumaan töihin lähtöön.

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Itsekin inhoan vaateostoksilla käymistä ja nyt jo toinen raskausaika mennään kolmilla äitiyshousuilla; kahdet äippäfarkut ja yhdet äitiysleggarit. Äitiyspaitoja en ole ensimmäistäkään ostanut, vaan olen pärjännyt hyvin pitkällä topilla (esim.cubuksella on ollut yllättävän hyviä toppeja) ja noilla mainitsemillasi avonaisilla neuleilla, jotka kuuluvat normaalitilassakin vaatekaappiini.
    En todellakaan jaksa muutaman kuukauden takia ostaa uusia vaatteita joille ei ole enää myöhemmin käyttöä 😀
    Imetysvaatteisiin olen kyllä panostanut, ainakin muutamat kunnon imetysliivit ja -topit kannattaa hankkia, mikäli aikomuksena on vauvaa imettää. Pitkähihaisista pärjää loistavasti vetokejullisilla huppareilla ja aiemmin mainituilla avonaisilla neuleilla jos ei halua erikseen luukullisia imetyspaitoja ostaa 🙂

  2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

    Kiitos kommentistasi 🙂 Olin unohtanut koko Cubuksen olemassa olon, ja siellähän on tosiaan hyvä perustrikoovaatevalikoima. Imetysvaatteita en vielä isommin ole miettinyt, mutta imetys on minulle muuten itsestäänselvyys, mikäli sille ei ole mitään muita esteitä. Minulla onkin vetoketjullisia huppareita, jollaiseen olen parhaillaankin pukeutunut mammafarkkujen kanssa 🙂 joten näitä lisää + olemassa olevat edestä avoimet neuletakit ja siten vaan imetysliivejä ja toppeja niin pärjään varmasti loistavasti. Kiitos vielä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *