Hae
Jennyfer

Seinäremppaa 31,5 neliön kotiimme

(Sisältää tuotenimiä, mutta ei kaupallista yhteistyötä).

Raskauden myötä kotiasiat pohditutti heti alkuun kovastikin, mutta jo hyvä tovi sitten olen päättänyt jäädä kanssasi asumaan tähän 31,5 neliön yksiöön, jota olen asuttanut nyt vuoden ja kolme kuukautta itsekseni. Emme ole tässä kohtaa muuttamassa isäsi kanssa yhteen asumaan.

Niin ympäri ja ämpäri kuin nämä neliöt voivat mennä, ne nyt sinun myötäsi menevät. Sinulle syntyy oma valtakunta alkoviin, joka on jo tyhjentynyt odottamaan ensimmäisiä kalusteitasi. Sen myötä minulle on rakentunut Futon patjalla varustettu sohvasänky olohuoneeseen, jossa sijaitsee myös ruokapöytä jakkaroineen. Lisäksi tilassa on nojatuoli ja avohyllykkö/taso. Lisäksi meillä on keittiö sekä erittäin iso kylpyhuone ja katosta lattiaan asti lasitettu, yli huoneiston levyinen parveke. Tulen tekemään varsinaisen sisustuspostauksen kokonaisuudesta myöhemmin, kun kaikki on valmista. Tällä hetkellä nimittäin elän lievän remontin keskellä.

reikä seinässä remontti kittaus
Paikattava reikä seinässä

Tämä koko talo on valmistunut silloin, kun olen muuttanut tähän asuntoon sisälle, eli hieman reilu vuosi sitten. Asunnoissa on ollut hiljattain vuositarkastus ja tässä asunnossa on vuoden aikana haljennut kaksi kiviseinää. Halkeamat ovat erittäin selkeät lattiasta kattoon ulottuvat jonkinlaiset ratkeamat. Nämä halkeamat tullaan korjaamaan ensi- tai sitä seuraavalla viikolla. Käytännössä ilmeisestikin halkeamat kitataan ja seinät maalataan uudestaan. Tämä tietysti sopii minulle paremmin kuin hyvin, sillä sen myötä, että olen siirtänyt alkovista oman makuutilani pois ja rakennan sinun valtakunnan siihen tilalle, myös seinällä olleet peilit ja tunnelmavalaisimet joutuvat väistymään ja etsimään uudet paikat itselleen, tällä hetkellä kellarista. Tämä tarkoittaa sitä, että minulla olisi ollut jokatapauksessa seinien kittausta ja maalausta edessä, joten nyt se maalauspuoli hoituu tuon vuosiremontin myötä kuin itsestään. Sen sijaan hoidin tänään itse tuottamieni reikien ja johtokouruista jääneiden jälkien kittaamisen, jotta seinät ovat sitten siltä osin vuosikorjauksen maalauskunnossa.

reikä seinässä kittaus remontti
Kittauksen tarpeessa

Nyt kun seinät hämärässä tyhjänä kaikesta ja reiät kitattuina Hole-In-Onella ennen lopullista maalipintaa ja vuosiremonttia näyttävät kauniin puhtaan valkoiselta, avarilta ja valoisilta, olen tullut pohtineeksi, haluanko lopulta enää laittaakaan seinille yhtään mitään. Minulle on kehittynyt erittäin minimalistinen elämäntapa, josta kirjoitan myöhemmin varmasti lisää, jonka myötä nämä puhtaat, tyhjät ja valkoiset seinät rauhoittavat mieltä ja miellyttävät silmääni kovaasti. En oikeasti tarvitse niitä peilejä ja lamppuja, jotia seinilläni on ollut. Ne ovat olleet vain ja ainoastaan visuaalisen ilmeen takia. Tosin peilit ovat tuoneet mukavasti valoa ja avaruuden tutuna asuntoon lisää. Nähtäväksi jää, minkälaiseen ratkaisuun seinien sisustamisen osalta lopulta tulen päätymäänkään.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *