Hae
Jennyfer

Tulehtunut ja krampissa oleva pakaralihas

Että pitikin sattua! Oikeastaan mitään ei ole sen kummemmin sattunut, mutta oikean puolen pakaralihas on tulehtunut ja krampissa niin, että en pysty kunnolla kävelemään ja yöllä nukkumisesta ei tullut oikein mitään, kun en kivusta johtuen päässyt vaihtamaan kunnolla asentoa, saati aamulla nousemaan normaalisti sängystä ylös.

Vastaavanlainen tulehduskrpammpi oli molemmissa pakaralihaksissa joulukuussa 2018 ja heti perään tammikuussa 2019. Harrastin silloin CrossFitiä 4 kertaa viikossa ja mitä ilmeisemmin se oli kropalleni hieman liikaa, koska se ei kehonhuollosta huolimatta (hieronta ja venyttely) palautunut kunnolla. Olin ikävässä treeni -> kehonhuolto -> lihasrelaksantit + tulehduskipulääkkeet -> treeni -> kehonhuolto -> lihasrelaksantit + tulehduskipulääkkeet -kierteessä, kunnes treenit oli pakko laittaa tauolle, jolla ne ovat edelleen, mutta lopulta eri syystä. Samaa aikaa tätä kierrettä olen tullut raskaaksi. Näin jälkeen päin olen ajatellut, oliko tuo vain kehoni tapa kertoa, että nyt on syytä rauhoittaa tahtia. Nyt 14 raskausviikon viimeisenä päivänä, kehoni ei edelleenkään siedä kovinkaan kovaa rasitusta. Jos kävelen tai uin liian nopeasti, kroppani ilmoittaa siitä kyllä heti alavatsan vihlomisella ja hengästymisellä, jota en kokenut aiemmin.

kaiutin harman-kardon jäätelö suklaa-nougat tee kynttilä herkuttelu
Herkuttelua kera teen ja suklaa-nougat jäätelön

Tällä kertaa en voi, enkä edes halua syödä tulehduskipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Työterveyslääkärikin totesi, että niitä kyllä annetaan, mutta aivan äärimmäisessä ja viimeisessä hädässä. Sain lähetteen fysioterapeutille, jonka tarkoituksena on antaa minulle raskausajan jumppa- ja kehonhuolto-ohjeita kotiin, joiden avulla tulehdustilaa ja kramppia koitetaan poistaa. Tosin ajan sain hänelle vasta 11 päivän päähän.

Tämän kertaiseen pakaran tulehduskramppiin uskoisin syyn olevan viikonlopun laivareissussa ja sen erittäin huonoissa patjoissa (tyynyistä ja peitoista puhumattakaan) ja siinä, että pitkästä aikaa kävelin kaksi iltaa pitkin laivaa korkokengät jalassa. Erittäin pehmeät patjat ja korolliset kengät itsenäisinäkin elementteinä ovat aiheuttaneet minulle aiemmin vastaavia lihasongelmia. Ennen fyssaria rentouttelen pakaraani kotona, tänään rauhallisen musiikin, suklaa-nougat jäätelön ja milky oolong teen kera.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *