Hae
Jennyfer

Tuskastunut mammavaateostoksilla

Sorry baby, minäkin vihaan sovituskoppeja ja vaatteiden sovittamista. Ehkä ne olivat tänään liikaa myös sinulle, kun koitin epätoivoisesti löytää itselleni sopivia paitoja ja myös sellaisia, jotka menisivät vielä tästä hyvän tovin eteenpäinkin. Mielellään loppuun asti. Aikani tuskastuneena riuhtoessani päältäni ties monettako paitaa, alko alavatsaani epämääräisesti juilia. Minä en vielä tunne liikkeitäsi, mutta sinun kyllä pitäisi tuntea minun. En ollut huolestunut tästä tuntemuksesta, koska se sama tunne tulee silloin, jos esimerkiksi kävelen liian nopeasti. Kun hiljentää vauhtia, se loppuu. Oli siis tyydyttävä kohtaloo. En löytänyt äitiyspaitoja tälläkään kertaa.

Olen lukenut odottavien äitien blogeja jo jonkin aikaa, enkä ole törmännyt aiheeseen, että kukaan muu tuskailisi äitiysvaatteiden kanssa. Toki minäkin postasin juuri viikonloppuna maailman ihanimmista mammafarkuista ja ne onkin, mutta päälle kun pitää pukea muutakin. Kyllä minulla on ”entisestä elämästäni” sellaisia trikootunikoita, jotka menevät päälle vielä lositavasti ja varmasti osa pitkäänkin, mutta paidat. Missä kivenkoloissa on odottavien äitin kivat ja tavalliset perus siistit paidat tuollaisten unelmafarkkujen kaveriksi? Vatsani on kasvanut sen verran, että ”entisen elämän” paidoistani enää pari menee nipinnapin järkevästi päälle. Hupparit paremmin, mutta niillä en voi enkä halua kulkea esim. töissä. Vai enkö minä nyt vain tajua, että odotusaikana ostetaan ihan normaaleja paitoja, mutta xxl koossa?

vaatteet äitiysvaatteet raskausajan vaatteet
Vaatekaaos ja mammavaatteiden tuska

Olen lisäksi jokseenkin pettynyt siihen, että äitiysvaatteita myy esim. ketjuliikkeistä vain yksi ja senkin kahdessa erittäin isossa ja keskeisessä myymälässä mammaosasto on kuin kärpäsen kakka. Lisäksi ne vähäisetkin vaatteet on ahdettu niin pieniin tiloihin, että mahan tästä vähääkään kasvaessa, siinä rekkien välissä ei mahdu niitä edes kunnolla selaamaan. Valikoima on niin mitään sanomattoman suppea, että onko sitten kiva, kun kaikilla odottavilla on ne samat trikoot ja tunikat päällänsä? Toki on erikoisliikkeitä, mutta niissä on myös erikoisliikkeiden hinnat. Kuvittelen tarvitsevani näitä erityisvaatteita tästä hetkestä eteenpäin enintään 10 kk, joten olen haluton investoimaan tähän hetkelliseen olomuotooni millään tavalla erikoisen suuria summia, vaikka en missään nimessä halua kulkea sitä aikaa säkissäkään.

Aloin silmäillä ”tavallisia vaatteita”. Neuletakit, etenkin hieman pidemmät ja edestä aukiolevat. Täydellinen inspiraatio. Menee mahan kuin mahan kanssa, eikä jää pieneksi ja toimii raskausajan jälkeenkin. Tavalliset trikoopaidat. Mustat. Pidemmällä helmalla. Aivan täydellisiä yhdistelmiä näiden neuletakkien ja trikoiden kanssa. Perustrikoopaidat ovat monessa liikkeessä niin edullisia, että ei harmita, jos ne ei sitten raskausajan jälkeen elastaanin hyydyttyä enää palaudu timmiin olomuotoonsa käyttäväksi jatkossa. Mikään ekologinen vaihtoehto tämä ei siinä tapauksessa titenkään ole, mutta edelleen, johonkin muuhun kuin säkkiin on pukeuduttava. Ainakin minä saan näin mukavia ja siedettäviä asuja päälleni, vaikka edelleen, mihin yläosaan pukeutua mammafarkkujen kanssa? Niihin ”normaaleihin” paitoihin, mutta isossa koossa?

Ja lopuksi vielä ihmettelen suurien nettivaatekauppojenkin muuhun valikoimaan nähden erittäin minimalistista äitiysvaatevalikoimaa. Eikö niiden osalta ihan oikeasti kauppa käy? Ja sitä enemmän herää kysymys, mihin ja miten muut odottavat pukeutuvat?

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *