Hae
Jennyfer

Minkälaista työtä sinä tulet tekemään

Uskon tämän pohdintani johtuvan isoksi osaksi siitä, että olen tehnyt töitä it-alalla vuodesta 2002 lähtien ja nähnyt, kuinka tämä maailman muuttuu. Viimeiset kolme votta olen tehnyt töitä yrityksessä, joka konkreettisesti digitalisoi tätä maailmaa, jokapäiväistä arkeamme. Teen töitä sellaisten asoiden parissa, joita ei opeteta koulun penkillä, vaikka olen toki opiskellut, yamk tradenomiksi (MBA) asti.

tietokone läppäri vastamelukuulokkeet sony kännykkä iphone
Minun tärkeät työvälineet niin vapaalla kuin töissäkin

Silloin kun minä, 4.2.1980 olen syntynyt tähän maailmaan, ei varmasti voitu edes aavistaa, minkälaisten asioiden parista minä tuon leivän pöytään. Sitten, kun sinun on aika mennä töihin, ehkä hieman reilu 20 vuoden päästä, on tämä maailma todennäköisesti työpiakoiltaan ja -tehtäviltään hyvin erilainen, kun se on nyt. Monilla perinteisilläkin aloilla automatiikka ja digitalisaatio tulevat ottamaan enemmän ja enemmän valtaa. Siitä huolimatta, että teen töitä melkoisella näköalapaikalla, on oikeastaan jopa mahdotonta kuvitella, minkälainen on tulevaisuuden työelämä. Mitä sinä tulet tekemään työksesi? Minkälaisilla välineillä sitä tehdään? Miten siihen opiskellaan? Minkälaista opiskelu on kun sinä alat kouluttautumaan ammattiin?

Ihanaa, kun tulet tähän maailmaan! On aivan uskomattoman kiehtovaa lähteä kulkemaan kanssasi tätä matkaa.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *