Hae
Jennyferin kotona

Ensimmäinen sikiöseulontaultra

Tänään oli odotettu ja jopa jännitetty ensimmäinen seulontaultra, jossa kävimme HUS:n Bulevardin sikiöseulontaklinikalla. Ensimmäinen seulonta tehdään raskausviikoilla 11+0 – 13+6. Minulla oli tänään 11+6. Tutkimus tehtiin vatsapeitteiden päältä. Kyseessä oli yhdistelmäseulontatutkimus, joka sisälsi myös verinäytteen, joka otetaan viikoilla 9+0 – 11+6. Minulta se otettiin ajankohtana 10+1. Yhdistelmäseulontatutkimuksella (ultra+ verikoe) pystytään selvittämään kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien riskiä. Riskiarvioon vaikuttaa myös äidin ikä, eli minä, 39-vuotta. Yhdistelmäseulonta löytää yli 80% kromosomipoikkeavuuksista. Sain kaikki tulokset vielä samana päivänä ja kaikki on normaalia niin kuin pitääkin. Riskiä poikkeamiin ei löytynyt ja niskaturvotus ultrassa oli normaali. Tästä eteenpäin jatkan odotusta kevyin mielin, vaikka toinen, tarkempi rakennetutkimus onkin vasta edessä.

sikiö sikiöseulonta ultra
Siellä sinä pötköttelit vatsassani rakenneultrassa

Kun kätilö laittoi ultraäänilaitteen vatsani, näytit kelluvan tyytyväisenä selällään kohdun pohjalla kivasti kyljellään meihin päin, että näimme sinut oikein hyvin. Kun kätilö hieman painoi ultraa enemmän vatsani vasten, sait hirmuisen sätkyn ja pompasit selälläsi ilmaan. Voi sinua. Olisit ehkä mielelläsi jatkanut ruokalepoa ultraa edeltäneen hampurilaisaterialounaan päälle. Sen sijaan olit herättyäsi ihan älyttömän vilkas. Kädet ja jalat kävivät kovasti ja kauhulla odotan, että ne liikkeet alkavat tuntumaan. Saimme sinusta seitsemän kuvan kuvasarjan muistoksi, joissa muutamassa onkin erittäin onnistunut poseeraus. Oli niin ihana nähdä sinut ja kuulla, että kaikki on juuri niin kuin pitää ollakin. Neuvolakäyntejä lukuunottamatta nyt vain odotellaan. Näemme sinut 2 kk päästä uudestaan.

sivuprofiili sikiö sikiöseulontaultra
Pääsi kaunis sivuprofiili

Lopullinen laskettuaika, joka ei muuttunut alkuperäisestä, lyötiin lukkoon. Se on 10.9.2019. Se perustuu pääperämittaan, joka oli tänään 52,8 mm. Lisäksi rakenteista tutkittiin:

  • Kädet
  • Jalat
  • Aivot
  • Munuaiset
  • Virtsarakko
  • Sydän ja sydän äänet

Kaikki oli juuri niin kuin pitää ollakin.

sikiö ulta sikiöseulontaultra
Kädet ja jalat vispoivat kovasti kun sinua ultrattiin

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *